Hivatalos: vérrögöt okozhat a Covid egyik korábbi oltóanyaga

2024. május 01. 09:01

Eddig összesen 51 ügyet nyújtottak be a Legfelsőbb Bíróságon.

2024. május 01. 09:01
South Korea Starts First AztraZeneca Covid-19 Vaccinations

Nyitókép: Jung Yeon-Je-Pool/Getty Images

A Daily Mail értesülése szerint elismerte az AstraZeneca gyógyszergyártó vállalat, hogy lehet kapcsolat a vérrögök kialakulása és az általuk forgalomba helyezett koronavírus oltás között. A Covid elleni oltóanyag és a vérrögök kialakulása közötti összefüggés ugyan már korábban is felvetődött, de most először ismerte ezt el bíróság előtt a brit-svéd gyógyszeripari óriás. Így már hivatalosan is kijelenthető, hogy a cég

a Covid-19 elleni vakcinája vérrögképződést okozhat.

A beismerés egy több millió fontos csoportos kereset nyomán született, amely eljárást családok tucatjai indítottak, akik azt állították, hogy őket vagy szeretteiket egészségügyileg megkárosított a cég „hibás” vakcinája. Az AstraZeneca februárban a brit Legfelsőbb Bírósághoz benyújtott jogi dokumentumban vitatta a követeléseket, ugyanakkor már akkor is elismerte hogy a vakcina estleg vérrögképződést okozhat, de kiemelte, hogy csak nagyon ritka esetben.

A nemkívánatos reakció tanulmányozásával megbízott kutatók úgy vélik, hogy az oltóanyagban elrejtett módosított influenza vírus okozhatja, amely mágnesként hat a vérben lévő fehérjetípusra, az úgynevezett thrombocyta-faktor 4-re. A 4-es thrombocyta-faktort a szervezet általában a véralvadás serkentésére használja sérülés esetén. Aztán ritka esetekben a szervezet immunrendszere összetéveszti a 4-es thrombocyta-faktort egy idegen támadóval, és „téves azonosítás” esetén antitesteket bocsát ki, amelyek megtámadják azt. Elméletük szerint ezek az antitestek a 4-es thrombocyta-faktorral összetapadva vérrögöket képeznek, amelyek szorosan kapcsolódnak a vakcinához.

Az AstraZeneca közleménye szerint a cég együtt érez mindenkivel, aki esetleg elszenvedte a vakcina mellékhatásait.

Bocsánatkérésre és méltányos kártérítésre van szükségünk családunk és más családok számára, akiket sérelem érte. Az igazság a mi oldalunkon van, és nem adjuk fel 

– mondta az egyik érintett beteg felesége a lapnak. 

Eddig összesen 51 ügyet nyújtottak be a Legfelsőbb Bíróságon.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. május 02. 11:04 Szerkesztve
Sebaj, már úgyis kiadták a jelentést arról, hogy milyen hatása van az mrns covid oltásoknak a szívre. Pár százalékot azért titkosítottak a jelentésből. Mondjuk olyan 100%-ot... https://vigilantnews.com/post/cdc-releases-paper-on-myocarditis-after-covid-vaccination-and-every-word-is-redacted/ Még 1-2 évtized és szépen lassan bevallják, hogy tényleg az emberiség történelmének legnagyobb egészségügyi átverése és bűncselekménye volt a covid oltáskampány.
Obsitos Technikus
2024. május 02. 09:26
https://www.publichealth.hscni.net/sites/default/files/2021-05/COVID-19%20AstraZeneca%20vaccine%20and%20extremely%20rare%20blood%20clots%20Hungarian%200521.pdf 2021 május. (!!!)
pandalala
2024. május 02. 03:37
höhö a focihoz és a politikához mindenki ért .... úgy tűnik, a virológiához és 'vakcinológiához' is .. :-DDDDDDDDDD
Szerintem
2024. május 01. 19:27
Minden gyógyszernek, oltásnak van rizikója. A COVID idején sürgős volt az oltások előállítása. Nem lehetett várni rá 10-15 évet, ameddig egy gyógyszer, oltás általában eljut a különféle tesztelések, vizsgálatok után a piacra dobásig. Arról nem is beszélve, hogy hasonló arányú, de akár sokkal nagyobb arányú káros mellékhatásaik azoknak is vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!