Orosz rakétatámadás érte Odesszát – többen meghaltak

2024. április 30. 08:35

A légiriadót jelző szirénák csak pár perccel a támadás előtt szólaltak meg.

2024. április 30. 08:35
null

Nyitókép forrása: Az Euronews Youtube-oldala

Legkevesebb négy ember életétvesztette, amikor orosz rakétacsapás érte a gótikus stílusú odesszai Harry Potter-kastélyt Ukrajnában. A semmiből érkező támadás miatt a lakóknak nem volt idejük menedéket keresni. A légiriadót jelző szirénák csak pár perccel a támadás előtt szólaltak meg – tudósít meg az Euronews.

Nem ez volt első támadás a közelmúltban, amely Odessza városát érte. Pár napja ugyanis orosz dróntámadás érte a kikötővárost, amelyben többen megsérültek. A Déli Védelmi Erők szóvivője, Dmitro Pletencsuk megerősítette, az igazságügyi szakértők dolgoznak a rakéta típusának beazonosításán.

Jelenleg minden szolgálat – így az Állami Sürgősségi Szolgálat is – azon van, hogy felszámolja a következményeit a rakétacsapásnak, amely egy újabb háborús bűntett”

– mondta Dmitro Pletencsuk.

Eközben a fronton zajló harcok kapcsán Olekszandr Szirszkij főparancsnok megerősítette, a helyzet tovább romlott, ezért erőik visszavonultak donyecki állásokról.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szabadabb
2024. május 01. 00:57
jaj nee a Harry Potter kastélyom! Ukrán hírszerzés: Anglo - Ukrán Apácazárdára támadt Oroszország.
palika-2020
2024. április 30. 11:23
A gyilkos vezetők még mindig nem akarnak békét kötni. Ami persze kompromisszummal járna mindegyik részről. Okos enged szamár szenved...viszont itt mindenki tök hülye és mindenki szenved. Mindenki a másikat hibáztatja, magukat pedig Istenítik, pedig szerencsétlenek ha tudnák mennyire kicsik és szánalmasak valójában. Ahogy Jézus mondta Pilátusnak: "»Semmi hatalmad sem volna felettem, ha onnan felülről nem adatott volna neked."
Welszibard
2024. április 30. 10:54
Ime a híres ukrán nacionalizmus megcsúfolása: nem nemzeti hagyományra épülő kastély, mivel a gótika kora középkori nyugati stílus, nem keleti és nem ortodox. Utánozni akarták a nyugatot, de nem gótikus templomot építettek, hanem Harry Potter-kastélyt, ami egy angol fantasy műfaj. Tehát a nyugati valódi történelmi hagyományból semmi, a fiktív kitalált hagyományból minden: egy komplet kastély. Akkor talán csak egy fikciót veszítettek. Az emberek viszont sajnos valóság volt.
2024. április 30. 10:38 Szerkesztve
Nem kellett volna az orosz kisebbség ellen pogromokat, majd polgárháborút indítani. A franciák és németek által is garantált Minszki öt oldalú (nemzetközi) megállapodásokat pedig be kellett volna tartani, a jenki tolvajok ellenében is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!