Kirúgást helyeztek kilátásba a Columbia Egyetem elfoglalóival szemben

2024. április 30. 22:10

Az egyetem munkáját nem lehet végtelenül megzavarni a szabályokat megszegő tüntetőknek – mondta Ben Chang, az iskola szóvivője.

2024. április 30. 22:10
null

Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

A Columbia Egyetem tisztviselői kedden azzal fenyegették meg az aktivistákat, hogy kirúgják őket, miután elfoglaltak egy egyetemi épületet – írta meg a Reuters. Kedden nem sokkal éjfél után a tüntetők betörték az ablakokat és behatoltak a Hamilton Hallba, ahol egy „Hind's Hall” feliratú transzparenst bontottak ki, jelképesen átnevezve az épületet egy hatéves palesztin gyermekről, akit az izraeli hadsereg Gázában ölt meg.

Az egyetemi épület előtt  a tüntetők asztalokkal torlaszolták el a bejáratot, karjaikat összekulcsolva barikádot alkottak, és palesztinbarát jelszavakat skandáltak. Az egyetem szóvivője szerint a tüntetők úgy döntöttek, hogy egy „tarthatatlan helyzetet” állítanak elő, jóllehet az iskola elsődleges szempontja a biztonság és a rend fenntartása az intézmény területén.

Az egyetem munkáját nem lehet végtelenül megzavarni a szabályokat megszegő tüntetőknek. Ha továbbra is így tesznek, annak egyértelmű következményei lesznek” 

mondta közleményében Ben Chang, az iskola szóvivője. Chang szerint az épületet elfoglaló diákokat kizárás fenyegeti. A tiltakozó diákcsoportok koalíciójának egyik vezető tárgyalója elmondta, hogy a Columbia tisztviselői közvetítőkön keresztül felvették vele a kapcsolatot, hogy kiderítsék a Hamilton Hallt elfoglaló aktivisták követeléseit.

Amint úgy döntenek, hogy visszatérnek a tárgyalóasztalhoz, beszélhetünk a követelésekről” – közölte Mahmoud Khalil, aki elmondta, hogy az egyetemen kívül tartózkodik. „Ezek a diákok megbántva és magukra hagyva érezték magukat a vezetés által, mert az nem hallgatta meg a követeléseiket. Ezért más utat kellett választaniuk” – mondta.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubszi
2024. május 01. 23:31
Ez a minimum!
Aerion
2024. május 01. 19:05
Mi köze van az amerikai Columbia egyetem vezetésének egy gázai kisgyerek halálához? Egyfelől. Másfelől, mi az indikációja annak, hogy ennek a bizonyos gázai kisfiúnak a halála, mégoly szomorú és igazságtalan is, de fontosabb, mint például azoknak a gyerekeknek a halála, akiket 2023 október 7-én öltek a hamasz terroristák? Aznak 36 gyereket öltek meg, többet közülük halála előtt (vagy után) megerőszakoltak. Szóval, mi is a moslékindikációja ennek?
Nuttika
2024. május 01. 08:28
Abból nem a tudásuk, hanem kvóta alapján kerültek be, elvéve a helyet tehetséges és okos diákoktól. Ki kell csapni őket, aztán otthon tüncikézhetnek.
syphax
2024. május 01. 06:44
Sok-sok DÚSGAZDAG MUSZLIM FEKA-FATTY DÖZSÖL ÉS DORBÉZOL AMERIKAI SZTÁREGYETEMEKEN A YALE-TÓL KEZDVE A HARDVARE-ON ÁT A PALO ALTO-I STANFORDIG. GYÉRITÉSÜK SZÜKSÉGSZERŰ, MER' CSAK AZ--EGYÉBKÉNT IS BURJÁNZÓ--ANTISZEMITIZMUST GERJESZTIK ÉS FOKOZZÁK. TEKINTVE HOGY GAZDAG ZSIDÓ-HALLGATÓ IS VAN...JÓCSKÁN....EZEKEN..OTTAN FASZÁUL.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!