Karácsony rosszabb városvezető még Demszkynél is!

2024. május 01. 09:57

Karácsony regnálása alatt olyan mértékben romlott az életminőség, hogy jóval többen költöznek el vidékre, mint ahányan beköltöznek onnan.

2024. május 01. 09:57
Szalai Piroska
Szalai Piroska
Facebook

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

„Nézzük meg a népességváltozás fő okait részletesen!

A változás egyrészt az un. természetes szaporodásból, azaz a születések és a halálozások számának különbözetéből áll, másrészt pedig a belföldi és a külföldi be- és kiköltözések különbözetei adják. A Demszky éra utolsó 9 évének, valamint a Tarlós érának és a Karácsony korszak első 3 évének népmozgalomi folyamatait az ábrán láthatjuk. 

A 2002-2010 közti 61 ezres természetes fogyásból 55 ezer főt kompenzált a külföldi és a belföldi vándorlás, így kevesebb, mint 6 ezer fővel csökkent a népmozgalmi változások következtében fővárosunk lakossága. Ezek az évek voltak az uniós tagságunk első évei, országosan pedig a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok időszaka.

Ezt is ajánljuk a témában

2011-2019 között közel tízezer fővel kevesebb 51 ezer fő volt a természetes fogyás, a belföldi vándorlás egyenlege 23 ezer fő, azaz kilencszer nagyobb mértékű, mint a korábbi 9 évben, s a külföldi bevándorlás is nőtt, az egyenlege már közel 57 ezer fő lett. A növekvő belföldi és külföldi bevándorlás okozta a város lakosságának növekedését. 

2020-2022 időszak ugyan harmada az előzőknek, de az arányok eltolódása már jól látható! A természetes fogyás arányaiban jóval több, mint a Tarlós érabeli volt, de még a Demszky időszaknál is szignifikánsan nagyobb. A külföldi bevándorlási egyenleg ugyan kisebb, mint az előző időszakok harmada, de az orosz-ukrán háború miatt a következő időszakokban bizonyára nőni fog, így ebből az adatból hosszútávú csökkenésre nem szabad számítani. 

A város népességének csökkenését a belföldi vándorlás egyenlegének romlása okozza. Karácsony Gergely regnálása alatt olyan mértékben romlott az életminőség Budapesten, hogy jóval többen költöznek el vidékre a városból, mint ahányan beköltöznek onnan. Az elköltözők száma 2020 óta minden évben 80 ezer fő feletti volt, amire korábban nem volt precedens. 

Karácsony rosszabb városvezető még Demszkynél is sajnos!

Igen! Változást Budapesten! Tegyük ismét élhetővé a várost!”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
o1gpedofil-2
2024. május 02. 08:12
Piroskanak talan nem eleg a nyugdija, hogy nyalnia kell?
Palatin
2024. május 01. 20:26
RADNÓTI, A BUDAPESTI MÁRTIR KÖLTÖ BIZTOSAN NEM SZAVAZNA KARÁCSONYRA Nem tudhatom Karácsony, hogy neked e város mit jelent, Nékem szűkebb hazám e gyöngyszem, örök, ékes és szent. A sors cikcakkos útjain barangolván, ha újra megcsodálom, Praclid nyoma szívem csücskén oly rút, hogy falra mászom. Hát mit tettél bölcsömet ringató kis hazámmal te ripacs? A városunk fennségét akarókkal miért vagy oly makacs? Miért vagy mostoha Lánchidunkkal, hogy az már tragacs? Egy bohóc vagy Gergő, bár sapkádról hiányzik a pamacs. Árpádunk helyett te Gyurcsányt, e simlis kóklert kedveled, Benne kenyéradódat, pártolódat, utad egyengetőjét leled. Hazád, városod nincs neked, szemed a dícsfénybe réved, Eközben a bús a fenébe kiván téged elárvult pesti néped. Mert bölcs és hazádat szerető nem lévén, te lankadt manó, Egy személyben is murisabb vagy mint a jó Hacsek és Sajó. Mamlaszságban, balgaságban sehol nincs hozzád fogható, Se, ki bolsevista árulásra oly szószegön és rögvest kapható.
Nori70
2024. május 01. 14:53
A mesterségesen felhajtott lakásárak következtében egyre kijjebb költözik az agglomerációba a lakosság. Ezt talán nem kéne figyelmen kívül hagyni.
kiss.istvan770
2024. május 01. 14:14
A cikk megállapításai hitelesek, de a grafikus ábrázolás nem az igazi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!