Virágozzanak odahaza az antifák

2024. április 30. 10:02

Ilaria és társai nem politikai üldözöttek egy diktatúrában, hanem köztörvényes bűnözők, akikre egy jogállamban le kell sújtani.

2024. április 30. 10:02
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
vasarnap.hu

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

„Az olasz nőnek a börtönviszonyok elleni folyamatos tiltakozása, sőt már-már hőssé emelkedése (az EP-választáson is el akarják indítani, mert az Európai Parlamentben még nincs elegendő szélsőbalos, vérgőzös anarchista idióta…) annak is köszönhető, hogy a fogva tartás összekapcsolható az erőszakos állammal, az elnyomással, a diktatúrával.

A történelemben bőven voltak persze olyan időszakok, amikor ez igaz volt, maga Jézus is fontosnak tartja, hogy „felkeressük” azt, aki raboskodik, nagypénteken pedig egyenesen azért könyörgünk, hogy „a börtönöket nyissa meg”. Kossuth is volt börtönben, majd kormányzó lett. Václav Havel 1989 tavaszán még mint politikai fogoly a rácsok mögött ült, de mire véget ért az esztendő már köztársasági elnök volt.

Csakhogy Ilaria és társai nem politikai üldözöttek egy diktatúrában, hanem köztörvényes bűnözők, akikre egy jogállamban le kell sújtani. A börtönbüntetésnek alapvetően három funkciója van: az elrettentés, a megtorlás és az elszigetelés. Az antifák esetében legfontosabb talán az utolsó szempont, hiszen míg egy adócsaló bűnéért méltó valamiféle megtorlásra, de a társadalom tagjaira a jelenléte nem veszélyes, addig ezeket az utcai kommandósokat szükséges elszeparálni, nehogy megint lecsapjanak.

Mivel a tetteit itt követte el, logikus, hogy Magyarországon bűnhődjék, de hosszú távon kiadható az olasz hatóságoknak, amennyiben garantálják, hogy nem tér vissza hozzánk. Mert végső soron nekünk mi közünk az ő fiktív háborújukhoz? Hagyjanak minket békén a magunk szokásai, nézetei és életformái között, mi sem megyünk, hogy elmagyarázzuk nekik egy-két sallerrel, hogyan kellene helyesen élni.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lacika-985
2024. május 07. 19:43
Az antifa egy mocsadék náci csőcselék amit a balliberális elit pénzel a tisztességes polgárok ellen .. Ezeknek nem tisztességes tárgyalás , elit ellátás hanem ólom jár. Példát kell statuálni hogy több idegen nácinak elmenjen még a gondolattól is a kedve hogy ártatlan magyar embereket vegzáljanak .
2024. május 01. 10:34 Szerkesztve
Ennek a rohadék, vörös ribancnak a méltó és igazságos, minimális büntetése az kellene legyen, hogy ugyanúgy és addig verje agyba-főbe 6-7 erre kapható igazságszerető ember - biztos vagyok benne, hogy bőven lennénk ilyenek, sorsolni kellene -, amíg mozdulni tud. Aztán akkor pofázzon a börtön körülményekről, meg hogy van-e még kedve a legdemokratikusabb országban szemétkedni! .
auditorium
2024. április 30. 17:57
Az olasz közvélemény úgy tudja, hogy Ilária "náci tüntetést" akart meggátolni. Elhallgatta az olasz média, hogy mi a céljuk az antifáknak és kik tartoznak a lipcsei Hammerbande-hoz. a 6O-7O-es években volt a Brigata rossa és a Rote Armee Fraktion, hasonló módszerekkel dolgoztak, azaz erőszakkal, de akkoriban inkább politikusokat raboltak el vagy öltek meg. Az antifák utaznak és agyonütik a "náciknak" vélt ellenfelüket . Kérdés, honnan tudják a Németo-ból és Olaszo-ból érkező antifák, kit, mikor és hol kell agyonverni ? Csak hazai referensek segitségével. Ez a nő egy terrormozgalom tagja, az ol. biróságok ismerik már a nevét, mert voltak precedensei. Most HŐSKÉNT jelölik a szélsőbalosok és zöldek pár PD-sel együtt Brüsszelbe képviselőnek, mert nemes célért küzdött és embertelenül bánnak vele Bp-en. A láblakatok és a kutyaláncot lehetett volna mellőzni. Legyen GYORS itélet és vádalkuval (patteggiamento) engedjék vissza otthon verekedni.
polárüveg
2024. április 30. 14:14
Ilaria Salis és társainak Magyarországon járókelők ellen szubjektív minősítés alapján elkövetett életveszélyes kalapácsos lincselései, amelyet előre kitervelten, és csoportosan követtek el, külföldről e célra szervezetten beutazva bizonyos hatás elérése céljából, ami alkalmas közösség és személyek fenyegetettségének keltésére, az megfelel: - a terror bűncselekmény elkövetésének; - Magyarország szuverenitása elleni fegyveres támadásnak; - magyar emberek, mint közösség, és a magyar jobboldalinak gondolt közösség elleni súlyos, életet veszélyeztető minősített bűncselekménynek. Fentiek miatt NEM adható ki Olaszországnak. Az áldozatok felé történő kártérítés pedig az utolsó forintig/euróig a vagyonából teljesítse, vagy dolgozza le a büntetővégrehajtás keretében. Ha a jogi szabályozás hiányossága a fentiek szerinti büntetőeljárást nem teszi lehetővé, akkor mielőbb a jogi kiskapukat be kell zárni, hogy magyar társadalom érdekében az ilyen elkövetéseket tervezőket elrettentsék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!