Nagy Márton komoly bejelentést tett a gazdaságról, miután Parragh Lászlóval egyeztetett

2024. április 29. 17:06

Matolcsy György után a kamarai elnöknél járt a gazdasági miniszter, aki szerint változhat a vállalkozások besorolása.

2024. április 29. 17:06

nyitókép: Nagy Márton, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Nagy Márton hivatalában fogadta Parragh Lászlót – tudatta a Nemzetgazdasági Minisztérium. A nemzetgazdasági miniszter a kkv, azaz a mikro-, kis- és középvállalkozás uniós fogalmának megváltoztatásáról egyeztetett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökével, írták.

Ismeretes: nemrég Nagy Márton egykori főnökével, azóta sajtóbeszámolók szerint riválisával, Matolcsy Györggyel, a Magyar Nemzeti Bank elnökével egyeztetett. Akadt, aki ezt kiegyezésként értékelte.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Szajlai Csaba

Magyar Nemzet

Idézőjel

Kis túlzással még történelmi párhuzamot is felfedezhetünk.

A mostani találkozó sem előzmények nélküli, Parragh ugyanis számos javaslatot fogalmazott meg az elmúlt években a gazdaságpolitikát illetően.

A Világgazdaság cikke szerint a felek a magyar gazdaság aktuális helyzete mellett áttekintették a „magyarországi vállalatok versenyképességét befolyásoló hazai és nemzetközi gazdasági folyamatokat, továbbá a rövid és hosszú távú célokat, illetve kihívásokat”.

A versenyképesség erősítése érdekében a miniszter és a kamarai elnök szerint is célszerűnek mutatkozik az úgynevezett kkv-k esetében

  • a 250 fős létszám 500 főre emelése,
  • vagy a jelenlegi 50 millió eurós árbevételi határ 100 millió euróra növelése.

Nagy Márton támogatásáról biztosította Parragh Lászlót az elképzeléssel kapcsolatban, mondván, ezzel bővíteni lehet az érintettek támogatási lehetőségeit.

A tárcavezető egyébiránt megerősítette egy korábbi ígéretét:

Magyarország újra Európa egyik leggyorsabban fejlődő gazdasága lesz!

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2024. április 30. 14:02
Lajoss 2024. április 29. 17:55 ..."Az Únió szegényháza lett Magyarország. Köszi,fidesz! 🤮"... A legkönnyebb a valagadat otthon mereszteni és szidni az aktuális kormányt, mert segghülye vagy, hogy valami fagyipénzt is keress magadnak, miközben az OKJ-s HITELBE fizetett tanfolyamok is teli vannak tanulni és dolgozni AKARÓ nyuggerekkel, akik örömmel élik újra a diákkorukat, a súgást és a puskázást !... Kac-kac...
Patika
2024. április 29. 20:40
Államcsődöt jelentett? (tud valamit)
frx00001
2024. április 29. 18:05
úrsissten ezek külön külön is horror show. Ha majd veszít a fidesz többek közt az ilyenek miatt fog. Rogánról stb. nem szólva ,rég kukázni kellett volna ezeket, Ma és akkor magyar Péter sem volna. Jóóóó reggeelt ...
Lajoss
2024. április 29. 17:55
Az Únió szegényháza lett Magyarország. Köszi,fidesz! 🤮
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!