Értékvesztett teológus érdekpolitizálásának históriája

2024. április 30. 21:39

Nyugodt szívvel ajánlja azon értékvesztett politikai szereplőket, akik olyan érdekek mellett állnak ki, mint az eutanázia, abortusz, genderizmus vagy a nemzet elárulása.

2024. április 30. 21:39
Lukácsi Katalin
Janó-Veilandics Franciska
Janó-Veilandics Franciska
Vasárnap.hu

Nyitókép: Lukácsi Katalin Facebook 2021

„Valamikor 2022-ben megfogadtam, hogy több betűt nem pazarlok Lukácsi Katalinra, de sajnos mindig kikívánkozik belőlem az érthetetlenség, amikor újabb és újabb abszurd politikai fordulatokat és irányt vesz közéleti szerepvállalása.

Azt már évekkel ezelőtt megírtam, hogy számomra mennyire érthetetlen, hogy olyasvalaki, aki annak idején a KDNP-ből (és IKSZ-ből) való kiválását első sorban azzal a csalódottsággal magyarázta, hogy a kormánypártok szembe mennek Ferenc pápa retorikájával, ami a migrációt illeti, hogyan képes összekötni életét olyan közéleti szereplőkkel, akik egyenesen szemben politizálnak a Szentatyával.

Mert itt most már nemcsak egy párt vagy politikus melletti kiállásról beszélhetünk, hanem több ellenzéki »államember« támogatásáról, mint Karácsony Gergely, a Momentum európai képviselői (és jelöltjei), Cseh Katalin és Donáth Anna személyében vagy akár az új messiás, Magyar Péter.

Szóval egy magát keresztények valló teológus nyugodt szívvel ajánlja azon értékvesztett politikai szereplőket, akik olyan érdekek mellett állnak ki, mint az eutanázia, abortusz, genderizmus vagy a nemzet elárulása — esetleg egy kis asszonyveréssel fűszerezve. Egyik se pápai, egyik se keresztényi. Lukácsi Katalin keresztény meggyőződése ellenére mégis tiszta szívvel adja le a voksát azokra, akik ezeket képviselik.

Nem kívánom hosszú bekezdésekben megírni, milyen úton jutott el Kati oda, hogy most éppen Juhász Péter oldalán induljon képviselőjelöltként az V. kerületben, de az már az ellenzék sanyarú helyzetét is jól lerajzolja, hogy olyasvalakit tudtak csak képviselőjelöltnek indítani, aki egyébként rendszeresen szembeköpi azokat, akiket kezdeti állítása szerint sikerre akar vinni — lásd legutóbb Márky-Zay Pétert.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Syr Wullam
2024. május 01. 10:25
A kép alapján azt hittem, hogy má' megin' emléknap van. 🤭🤭🤭
..--..
2024. május 01. 09:02
-zsoltkom- Azt a részt, hogy "Valamikor 2022-ben megfogadtam" nem említettem volna meg. Egy újévi fogadkozó legalább nem csinál hírverést az ezoterikus szófosásából. "egy magát keresztények valló teológus nyugodt szívvel ajánlja azon értékvesztett politikai szereplőket " Gondolom nincs követelménynek, hogy valaki teológus csak istenhívő lehessen... így a keresztény jellemző, teológusként nem kötelező barát vagy éppenséggel ideológia választáshoz. Röhejes lenne, ha valaki filozofál... kötelező lenne mondjuk csak Olavo de Carvalhot vagy csak Spinozát követnie.
2024. május 01. 09:02 Szerkesztve
-zsoltkom- folytatás... De, ha feltétel lenne a teológusnak Jézus, akkor sem lehet probléma egy értékvesztett ember támogatása. Példának ott van Orbán Viktor, akit 2/3-nyi értékvesztett támogat. De maga Jézus is barátkozik értékvesztett emberrel pl. a jobb latorral, akinek az egész élete-teljesítménye a gonosz birodalma volt, de 1 mp-cel a halála előtt jó fiú lett a szavak szintjén (tettre már nem jutott idő). :)) És amúgy is a mai világ keresztény felhozatala jó általánosítással szegényes is és botrányosan önérdeket néző Jézust eláruló, hitéletben turista.
syphax
2024. május 01. 06:36
TEO...LÓGÓS EZ a lukácsipicsa...és viszket nekije... ott lent. AZÉÉ' "UGRÁL" ENNYIT ÖSSZEVISSSZNYA......az édes....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!