<![CDATA[m.mandiner.hu]]> http://m.mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Birkás Péter (Facebook): 31 hónapot töltöttem az Origónál, a mai nappal vége]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Böcskei Balázs (Magyar Nemzet): A schiffertelenített LMP]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kardos Gábor (Vendégszerző): Önkényuralmi csiki-csuki]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Patkó Bandi (Hírcsárda): Hej, Nekem! néven új sört hoz forgalomba az Igazi Csíki Sör gyártója]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fodor Csaba (Magyar Idők): A lázadás első sikere]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem lesz többé Igazi Csíki Sör]]> Elhagyja az Igazi Csíki Sör nevéből az „Igazit” a Csíki Sör Manufaktúra a Heineken Romaniával történt megállapodást követően, és csak Csíki Sörként forgalmazzák italukat. Lénárd András szerint ez zavarhatta a Heinekent, mivel úgy tűnhetett, hogy az ő sörük nem igazi.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Könyvfesztiválon debütál a Fantasztikus világok]]> Ha minden igaz, a Fantasztikus világok című tanulmánykötet összes szerzőjét egy színpadra fogja ültetni az Athenaeum a Könyvesztiválon, ahol egyébként maga a kötet is debütál. A Star Warstól a Trónok harcán át a Walking Deadig bezárólag egy sor mű és téma kapcsán értekeznek politológusok, újságírók és egyéb okostojások a fikciós világok politikájáról – köztük portálunk főszerkesztőjével.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csomós Mari került a nemzet színészei közé]]> A Kossuth- és Jászai Mari-díjas Csomós Marit választották meg új tagnak a februárban elhunyt Berek Kati helyére a nemzet színészei.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Obama szívesen adna tanácsokat Trumpnak]]> A Fehér Ház korábbi szóvivője szerint Obama szívén viseli az ország sorsát, és boldog lenne, ha megoszthatná tapasztalatait Trumppal.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rostás Szabolcs (Krónika): Rokonok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Molnár Norbert (Új Szó): Van élet az unión kívül. De milyen?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hogyne perelnénk a Heinekent! – kifehérítené a vörös csillagot a kommunizmus áldozatainak szervezete]]> A Szovjetunióban volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezetének esze ágában sincs visszavonni a Heineken ellen indított pert a sör csomagolásán háromszor is szereplő vörös csillag miatt. A szervezet elnöke, a fideszes politikus Menczer Erzsébet a Mandinernek elmondta: nem a gyárat akarják bezárni, és a sört sem akarják betiltani, mindössze a csillag kifehérítését szeretnék elérni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Támogatja Trumpot és a Brexitet Johnny Rotten]]> A Sex Pistols őspunk együttes frontembere, Johnny Rotten támogatásáról biztosította Donald Trumpot és a Brexitet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Film készül Mária Teréziáról]]> Mária Terézia születésének 300. évfordulójára közép-európai koprodukciós film készül a császárnő és királynő ifjú éveiről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stumpf András (Mandiner): Így is lesz söröscsillag-törvény?]]> Örömünnep a mai. A nemzetközi politika tengerén eleddig hatalmas hullámokat korbácsoló, vitorlaszaggató vihar ért most véget: két sörgyártó magáncég ma megállapodott arról, hogy mindkettő használhatja a saját védjegyét, címkéjét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A szeretet szeretetre ösztönöz – Gary Chapman Magyarországon!]]> Magyarországra érkezett Gary Chapman, a világszinten elismert párkapcsolat szakértő, az 5 szeretetnyelv pszichológiai fogalom és könyvsorozat megalkotója, akinek munkássága milliók házasságára volt hatással. A szerző a New York Times Best Sellers-lista élvonalában lévő kötet megjelenésének 25 éves évfordulóján a héten Debrecenben, Pécsett, Szegeden és Budapesten is teltházas előadásokat tart.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újgenerációs feltöltődés]]> BlitzWolf BW S-5 gyorstöltő és kábelek tesztje. A verdikt mindkét esetben pozitív: a gyorstöltés valóban gyorstöltés, és a kábelek is minőségiek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Költözik az Örkény Színház (videó)]]> A színház nézőterét átépítik, ezért a társulat – szinte a teljes repertoárral együtt – áttelepült a Városmajori Szabadtéri Színpadra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Semjén Zsoltot szaval Pumped Gabo (videó)]]> A KDNP elnökének a kicsukott Isten vasvesszejéről szóló versét szavalja a trash celeb.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hallgasson ön is emós Trumpot! (videó)]]> Emós punk stílusban dolgozták fel Donald Trump érzelmektől átitatott tweetjeit. SAD!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Igazi Csíki Sör (Facebook): Megegyeztünk a Heinekennel]]> A felek megegyeztek abban, hogy a Ciuc és a Csíki Sör márkanevek egymás mellett békében meg fognak férni a piacon.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hegyi Zoltán (Magyar Nemzet): Toronyugrás aranylánccal]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Veszített Tarsoly a Nemzeti Bankkal szemben]]> Elutasították Tarsoly Csaba volt Quaestor-vezér keresetét, amit a Magyar Nemzeti Bank ellen – írja a Magyar Nemzet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Krisztián (Index): Száz év szorongás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[FINA: Az idei lehet az eddigi legjobb vizes vb]]> Minden adott ahhoz, hogy a budapesti legyen az eddigi legjobb vizes vb – jelentette ki a helyszínek bejárása után a FINA igazgatója. Hozzátette: mindig vannak olyanok, akik sokallják a költségvetést, de a befektetés az előző években is többszörösen megtérült.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Duterte elnökkel találkozott Szijjártó]]> A Fülöp-szigetek hírhedten szabad szájú elnökével, Rodrigo Dutertével találkozott Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Idén is jön az Irodalom Éjszakája]]> Március 30-án csütörtökön este héttől az irodalom veszi át a főszerepet Budapesten.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megan Molteni (Wired): Mesterséges intelligenciával előrejelezhető és meghiúsítható az öngyilkosság? (videó)]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stefka István (Az Öreg): Orbán, a tényező]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tóta W. Árpád (HVG): Van az a pénz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több száz tüntetőt tartóztatott le Oroszország]]> Ezrek vonultak Oroszország utcáira vasárnap, hogy a korrupció ellen tiltakozzanak, noha az orosz kormány megtiltotta a tüntetést és kemény megtorlásra figyelmeztetett. A fenyegetést tettek követték, több száz demonstrátort tartóztattak le. Az USA tiltakozik a lépés ellen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Diószegi Horváth Nóra (Kettős Mérce): A labda csak egy szimbólum: Bolba Márta Józsefvárosért küzd ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Madlovics Bálint (Republikon): A Heineken és az egészséges nemzetkép]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[scal (Filmbook): Élet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rusznyák Csaba (Geekz): Hypnos – Kémek, hipnotizőrök, anarchisták]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lánczi András (Heti Válasz): Ezért nem tud nyerni a baloldali ellenzék]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[FilmBaráth (Smoking Barrels): Barbarella (1968)]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Itt az ország első kézműves rockzenekara (videó)]]> Kézműves sör, kézműves csokoládé és kézműves szappan. Manapság már jóformán mindenből lehet kézműves kiadást találni. Most ráakadtunk az ország első kézműves rockzenekarára, ami ráadásul nem is rossz!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Madrid: A skótok nem fontosak az EU-nak]]> A spanyol kormány nem támogatja, hogy egy független Skócia az EU-ban maradhasson a Brexit után. Legalábbis, amíg nem adja le a hivatalos jelentkezését a belépéshez – írja a politico.eu.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Euronews: Bulgária az EU mellett tette le a voksát (videó)]]> Az eddig is kormányzó jobbközép GERB párt nyerte a bulgáriai előrehozott parlamenti választásokat. Az Euronews szerint a voksolás az ország uniós hűségének a tesztje is volt.
[...] Bővebben!
]]>