<![CDATA[m.mandiner.hu]]> http://m.mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[A sztárközgazdász kiszámolta, hogy több profit megy ki Magyarországról nyugatra, mint amennyi uniós támogatás visszajön – Thomas Piketty a Makronómnak]]> Nem igaz, hogy Magyarország óriási adományokat kap az uniótól támogatások formájában. A francia professzor, Thomas Piketty most kiszámolta, hogy hazánk vált az egyik leginkább külföldi tulajdonú gazdasággá a kilencvenes évek óta. Ez az oka annak, hogy Magyarországról sokkal több profit megy külföldre, mint bármely más közép-európai országból, és annál is több, mint amennyit az ország uniós támogatásként visszakap. A sztárközgazdász a Makronómnak nyilatkozott.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Finta László (Mandiner): Je suis Louis XVI]]> XVI. Lajos király pere és kivégzése megmutatta a modern kor igazi arcát: ahol az Erény és az Ész uralmát hirdetik, ott nem létezhet törvényes ellenzék, hiszen ez a bűn törvényességét jelentené.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay: Normális, ha az egyházak állást foglalnak közéleti kérdésekben ]]> Politizálhatnak-e a papok a templomban? Szilvay Gergely az Echo TV-ben fejtette ki álláspontját.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megadja Gábor (888): A zátonyra futott haladás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A koalíciós tárgyalás megkezdése mellett döntött az SPD]]> A koalíciós tárgyalás elkezdése mellett döntött a Német Szociáldemokrata Párt. Az SPD és a CDU/CSU várhatóan kedden kezdi el a tárgyalásokat, amelyek nagyjából két hétig tarthatnak. Ha a megbeszélések sikeresen végződnek, ez lehet a harmadik nagykoalíció, és a negyedik kormány, amelyet Angela Merkel vezet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szörényi Levente kapta a Kölcsey-emlékplakettet 2018-ban]]> A rangos irodalmi-művészeti elismerést a magyar kultúra napjának alkalmából adták át.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elérhető lehet a nullás költségvetés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tamás Gáspár Miklós (Élet és Irodalom): Így gondozd az Orbánodat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schulz: Véget kell vetni a neoliberális szellemiségnek Európában]]> Martin Schulz szerint az SPD kormányra lépve elérheti, hogy a „közömbösség politikáját” felváltsa a fiatalkori munkanélküliség elleni küzdelem, és elérhet egy európai „szociális paktumot” is, amely a többi között tartalmazza az „európai minimálbérek” bevezetését.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Demeter András (Mindset): Az ideológiák nélküli ember]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A kínai turisták száma 2021-re eléri a 200 milliót]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rogán: Sorossal szemben elsők közt vezethetik be a távoltartási végzést]]> A magyar kormánynak listája van azokról a szervezetekről, akik az illegális bevándorlást propagálják – mondta Rogán Antal vasárnapi interjújában. A miniszter szerint a Stop Soros törvénycsomag kapcsán nyugodtan kihúzható az antiszemitizmus vádja. „Amikor muszlim migránsok ellen védekezünk, akkor a magyarországi zsidó közösségnek a védelme érdekében tesszük a legnagyobb lépést” – mondta.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Úgyis atomháború lesz a vége” – New York-iak Trumpról]]> Egy éve, 2017. január 20-án iktatták be az Egyesült Államok 45. elnökét, Donald Trumpot. Trump New York-i – ezért a Mandiner New Yorkban járó riportere megkérdezte Trump földijeit, mit gondolnak az elnökükről. A világvégétől rettegők és még mindig Hillary Clinton elnökségére várók között végül egy darab olyan New York-it is találtunk, aki megértően nyilatkozott Trumpról. Tudósításunk Manhattanből.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nógrádi Gábor (HVG): A lélekpusztítás gyakorlata]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kovács Tibor (888): Európa és a tudjuk kik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tízezrek tiltakoztak Bukarestben ]]> Tízezrek tüntettek az igazságügyi reform ellen Romániában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lóránt Károly (Magyar Hírlap): Csináljunk gyereket!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[László Dávid (Magyar Nemzet): Török rulett]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A szárazföldi török egységek is megindultak a kurdok ellen]]> Megindult a török haderő szárazföldi hadművelete is Afrín térségében. A Népvédelmi Egységek nevű kurd milícia ellen török különleges erőket, harckocsikat és kommandósokat is bevetnek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Erőforrást látunk a roma közösségben]]> A kormány erőforrást, nem pedig áldozatot lát a magyarországi roma közösségben – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat hallgatói és alumnitalálkozóján.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ágoston Balázs (Demokrata): Lélekrablók]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Esterházy vagy Jókai születésnapján legyen a magyar próza napja?]]> Vita robbant ki írókörökben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zsurzsán Anita (Tett): Állást kell foglalni]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Básti Juli (24.hu): Mossuk tisztára a szennyest!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Meghalt a francia gasztronómia jelképe, Paul Bocuse]]> A sztárséf ugyanabban a szobában hunyt el, ahol 92 éve született.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyurcsány a DK-s jelölteknek: Legyetek ádáz ellenfelei a kormánynak!]]> Bemutatta 22 képviselőjelöltjét a Demokratikus Koalíció. Gyurcsány Ferenc pártelnök szerint jelöltjeiknek beszélniük kell arról, hogy a kormánypártok „szavazatokat vesznek határon túlról”, nyugdíjat adnak csak azért, hogy „újabb szavazókat nyerjenek Ukrajnából”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gorka Sebestyén: A 444 egy radikális álhírterjesztő oldal]]> A 444 néhány napja adta hírül, hogy Gorka Sebestyén ellen elfogatóparancsot adott ki a magyar rendőrség lőfegyverrel való visszaélés miatt, ami már akkor érvényben volt, amikor Gorka márciusban Szijjártó Péterrel tárgyalt. Gorka szerint a 444 álhíreket terjeszt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Botrány az Operában: faji alapon tiltanák be a Porgy és Besst]]> Ókovács Szilveszter szerint ez képtelenség, és nem hagyják magukat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Jobbik és az LMP támogatását várja Mellár Tamás]]> Mellár Tamás független képviselőjelöltként indul a baranyai 1. választókörzetben az országgyűlési választáson, őt támogatja az MSZP, a Párbeszéd, és a Jobbik sem indít ellene jelöltet. Az LMP azonban nem hajlandó visszaléptetni jelöltjét Mellár javára.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megadja Gábor (888): A papok ne politizáljanak! (... ha fideszesek)]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szél: A Fidesz újra felépítette a kommunizmust]]> Szél Bernadett szerint a kormánypártok nevetséges okokból akarják kitiltani őt, illetve bojkottálni a parlament nemzetbiztonsági bizottságának munkáját. Az LMP miniszterelnök-jelöltje úgy véli: az Országgyűlés vezetőinek nem lenne szabad engedniük ezt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beer: El kell gondolkozni azon, hogy az emberség felülírja a nemzetbiztonságot]]> A váci püspök szerint elképzelhetetlen, hogy a népvándorlást meg lehet állítani.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Semmissé nyilvánított egy svájci frank alapú jelzáloghitelt a szlovén legfelsőbb bíróság]]> Semmissé nyilvánított egy svájci frank alapú hitelszerződést a szlovén legfelsőbb bíróság arra hivatkozva, hogy a bank nem tájékoztatta ügyfelét az ilyen devizahitelek magas kockázatáról – közölte a szlovén sajtó pénteken.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Czefernek Léna (családihálo.hu): Hollywood áldozatai – velük ki törődik?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európai Bizottság oktatási csomagot mutatott be a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése érdekében]]> Új oktatási kezdeményezéseket mutatott be Navracsics Tibor uniós biztos.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Élő Anita kapta a Média a családért díjat]]> Egy nagycsalád életét bemutató cikkéért díjazták Élő Anita újságírót.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Felértékelődik az edzők szerepe a társadalomban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fölösleges a megelőzés célú mellamputáció]]> Néhány éve nagy feltűnést keltett, mikor Angelina Jolie nyilvánosság előtt vállalta, hogy mindkét mellét eltávolíttatta, így akarván elkerülni, hogy nála is megjelenjen a melldaganat, mint édesanyjánál. Sőt, a színésznő bevallottan kampányolt is azért, hogy akik hozzá hasonló génmutációt hordoznak, megelőzésként végezzék el az emlőeltávolítást, így növelve életbenmaradási esélyeiket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Statisztika: a nyugat-európaiak nem harcolnának a hazájukért, a közép-európaiak igen]]> Hol élnek a magukat harcosnak vélő nemzetek? A Gallup 2015-ös felmérése szerint a közel-keleti és afrikai térségben fognának fegyvert a legtöbben országukért (83%), a legkevesebben pedig Nyugat-Európában (25%). A lista végén Németország (18%), Hollandia (15%) és Japán (11%) áll, az élén pedig Marokkó (94%), Fiji (94%) és Pakisztán (89%). Bár Magyarország a felmérésből kimaradt, látható, hogy a közép-európaiak sokkal inkább hajlandóak lennének küzdeni az országukért, mint nyugatabbra és különösen érvényes ez a Balkánra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dani Rodrik (Project Syndicate): A gazdasági populizmus védelmében]]> [...] Bővebben!
]]>