<![CDATA[m.mandiner.hu]]> http://m.mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Gyurcsány: A DK olyan, mint a régi Fidesz]]> Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció október 23-ai rendezvényén az 1988-as Fideszhez hasonlította a pártját.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Corvin köznél tart gyűlést a Jobbik]]> A Jobbik a Corvin köznél tartja október 23-ai megemlékezését.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktor: Különleges szabadságnemzet vagyunk]]> A budapesti Terror Házánál tartja ünnepi beszédét Orbán Viktor. „Bátor és harcos nemzet vagyunk, amely jól tudja, akit nem tisztelnek, azt megvetik” – mondta, kijelentve: „azért nem értenek bennünket Brüsszelben ma sem, mert már akkor sem értettek”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Medve támadt Fogarason]]> Két embert sebesített meg egy medve a dél-erdélyi Fogaras utcáin.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lelőttek egy fatolvajt Erdélyben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fico: Az EU-nak nincs alternatívája]]> Robert Fico szlovák miniszterelnök kijelentette: az európai és atlanti irányultság egyértelmű megőrzése Szlovákia stratégiai érdeke.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagy Imre emlékére koszorúzott a baloldali ellenzék]]> Az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), az Együtt, a Magyar Liberális Párt, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa), a Párbeszéd és a Szolidaritás képviselői Nagy Imre lakóházánál koszorúztak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Titokban találkozott Soros a szlovák államfővel]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kistarcsai tábor: a sötét 20. század tanúja (videó)]]> A legsötétebb 20. századi idők tanúja a kistarcsai internálótábor, ahol '56 után megtorlások is történtek. Meszleny Zita és Krč Viktor videóriportja a történelmi emlékezet nyomában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Román kulturális miniszter: „Testvéri üzenettel” kell a magyarokhoz fordulni ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szerencsés Károly (Magyar Idők): Miénk az utca, nagyi!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt]]> Katonai tiszteletadás mellett felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulóján a Kossuth Lajos téren.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gacsályi Sára (Mandiner): „Olyan volt, mint a szerelem” – Debreczeni László pécsi forradalmár emlékezik '56-ra]]> „Úgy éreztem, mintha a Niagarát kellene kinyújtott kézzel feltartóztatnom” – emlékek 1956 októberéről a pécsi diákság egyik vezetőjétől. Debreczeni László a forradalom pécsi előestéjéről, a hősies Mecseki Láthatatlanokról és a megtorlás időszakáról mesélt a Mandinernek. Ma is vallja: „semmire nem cserélném a sorsomat”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mórocz Zsolt (Mandiner): Forradalom – kérdőjelekkel és felkiáltójelekkel]]> Az '56-os forradalom a fiatalság mozgalmaként indult, azután a függetlenségért folytatott szabadságharccá szélesedett. Ideológiája – Lukács György nagy bánatára – nincs. Eszméi azonban vannak. Ezekért emlékezünk október 23. hőseire.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lázár: Több mint egy emberöltőnyi fejlődést vettek el az országtól 1956 árulói]]> Több mint egy emberöltőnyi fejlődést és szabadságot vettek el az országtól 1956 árulói – fogalmazott a Lázár János az '56-os forradalom évfordulója alkalmából a makóiaknak küldött üzenetében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tamás Gáspár Miklós (Mérce): Permanens forradalom vagy ellenforradalom]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szanyi Tibor (Facebook): Nyílt levél Gulyás Gergelynek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hirth Zsófia (Ilyen Ez a Politika): 56 eszmeisége]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Duncan (Beautyfy): Bűneink]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Baloldali-nacionalista kormány alakult Új-Zélandon]]> Jacinda Ardern vezetésével alakult meg Új-Zélandon a Munkáspártból, a Zöldekből és a nacionalista New Zealand First pártból álló kormánykoalíció. Ardern a progresszív baloldali gondolatok, a melegházasság, az abortuszliberalizáció és a több menekült befogadásának a híve.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újra Abe Sindzó nyert Japánban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Túszokat ejtett egy fegyveres Angliában]]> Vasárnap este egy magányos, fegyveres férfi ejtett túszokat Birmingham közelében egy kisváros bevásárlóközpontjában. A rendőrség tájékoztatása szerint nincs szó terrorcselekményről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Constantinovits Milán (Mandiner): Zsebre gyűrt tépelődések]]> keress és hagyj jeleket/ nem rajzolhatja ezeket/ helyetted senki más/ kitapintani az ereket/ csak így lehet még/ egy régi szívdobbanás/ hozzánk futó ütemét
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kijött a legjobb Despacito-feldolgozás (videó)]]> Hallotta már a nyár slágerét egy kutyára hangszerelve? Ha nem, most megteheti.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jobbik: Támogatjuk a Fidesz alkotmánymódosítását]]> Staudt Gábor, a Jobbik politikusa vasárnapi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy pártja támogatja a kormány alaptörvény-módosítását kvóta-ügyben, ha már a Fidesz lesöpörte hasonló javaslatukat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A rossz idő miatt elmarad az ellenzéki dzsembori]]> A várható rossz idő miatt Gulyás Márton aktivista, a Közös Ország Mozgalom alapítója lemondta az október 23-ra tervezett ellenzéki tüntetést. A demonstrációra készülő DK és az MSZP erről viszont csak a sajtóból értesült.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nyolc embert vettek őrizetbe terrorgyanúval Franciaországban]]> Politikusok és muzulmán vallási helyek ellen tervezett merényletet nyolc szélsőjobboldali aktivista, közülük három kiskorú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Giovanni Trapattoni bejelentkezett magyar kapitánynak]]> A legendás olasz edző, Giovanni Trapattoni felajánlotta, hogy szívesen lenne a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zsoldos Ákos (Reflektor): Vigyázó szemetek Milánóra vessétek!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jámbor András (Mérce): Veletek indulunk!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Philipp Bagus – Andreas Marquart (mises.org): Ezért jobbak a kis államok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Horváth András (VG.hu): Szja-csökkentéssel a régiós versenyben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lakatos Mária (Makronóm): Az elnök emberei ]]> Csütörtökön Donald Trump közelebb került adótervei megvalósításához, mivel a szenátus elfogadta a 2018-as költségvetés tervezetét. Sikerrel járhat-e a reform, amelynek az elméleti megalapozása a történelem legfontosabb szalvétáján nyugszik?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[George Friedman (Newsmax): Kelet-Európa az egész világból érkező tőke célpontjává válik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ludwig von Mises (Szocializmus): Feminizmus és szocializmus]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Scott S. Powell (Frontpage Mag): A politikai korrektség maga az orwelli propaganda]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ngaire Woods (Project Syndicate): A szabadpiaci kapitalizmus elleni vád]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Emily Blanchard (voxeu.org): A NAFTA feladása minden résztvevőnek káros lenne]]> Kilépni jobban fáj mint belépni? Emily Blanchard kiábrándítja az észak-amerikai szabadkereskedelmi egyezmény ellen ágáló politikusokat: bár az egyezmény gazdasági hatása semleges volt, a globális termelési láncok már nem téphetők szét fájdalom nélkül.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Még gyorsabban nő idén és jövőre a gazdaság a Kopint-Tárki szerint]]> Javította az idei és a 2018-as GDP-növekedési előrejelzését a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet: 2017-ben a júliusban prognosztizált 3,7 százalék helyett 3,9 százalékos, jövőre pedig még gyorsabb, a korábban várt 3,5 százalékkal szemben 4 százalékos növekedést jeleznek előre, így már a kormány várakozásait közelítik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Miért lassul a termelékenység a fejlett országok építőiparában?]]> A 2008-as válság után jelentős lassulás történt az építőipar termelékenységében a leggazdagabb országokban. A vállalatok a legfejlettebb gazdaságokban is inkább embereket alkalmaznak robotok helyett, mivel ez az erős ciklikus ingadozásokkal bíró szektorban a túlélés garanciája lehet. A magyar építőipar termelékenysége 1995 és 2015 között ugyanakkor jelentős javulást mutatott, a kormány célja pedig a további gépesítés támogatása a szektorban.
[...] Bővebben!
]]>