<![CDATA[m.mandiner.hu]]> http://m.mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Kardos Gábor (Mandiner): A nagy Trump-átverésről]]> Egy szűk elit tagjai a lecsúszott társadalmi rétegekre építik hatalmukat, őket mobilizálják olcsó gyűlöletkeltő propagandával, hogy kiiktathassák a középosztályt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hűtlen kezeléssel gyanúsítják Nobilis Kristófot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jávor Benedek (Facebook): Teljeskörű tájékoztatást követelek a paksi meghibásodás kapcsán!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz-frakció (Fidesz): Az ellenzék már megint váltogatja a véleményét, korábban támogatta az olimpiát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rajcsányi Gellért (Mandiner): ObamOut]]> Obama nem volt jó elnök: a saját céljainak teljes körű megvalósításában és az Egyesült Államok lehetőségeinek kiaknázásában is kudarcot vallott.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csizmadia László (CÖF-CÖKA): Nyílt levél az Európai Parlament elnökének]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagy Ervin (Polgár Portál): Civilek – kinek a szolgálatában?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lázár feljelentést tesz a 4-es metró ügyében]]> Csütörtök délután büntetőfeljelentést tesz Lázár János a 4-es metró ügyében az Európai Csalás Elleni Hivatal jelentése alapján, ezt maga a miniszter jelentette be a szokásos heti kormányinfó keretében. Lázár János beszélt arról is: Vlagyimir Putyin orosz elnök február 2-án érkezik Budapestre, a látogatásban viszont semmi rendkívüli nincs, a bevett éves találkozót bonyolítják le.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Célkövető lövedékek drónrajok ellen]]> Ember nélküli csónakrajok mellett a vélt nyomon követő, szükség esetén hatástalanító lövedékekkel gyarapodhat a U.S. Navy arzenálja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Puzsér Róbert (Magyar Nemzet): A robotika első mozgóképes mítosza]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Venezuela elnöke békedíjat alapított, Putyin kapta az elsőt]]> Hugo Chávez emlékére békedíjat alapított Nicolás Maduro venezuelai elnök: az első ilyen díjat pedig nem más kapta, mint Vlagyimir Putyin orosz elnök a szíriai helyzet rendezéséért. Maduro bejelentése szerint Putyin egy igazi békeharcos. Az orosz elnök Hugo Chávez szobrának egy kisméretű replikáját kapja az elismerés mellé.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az MSZP is támogatja az olimpiaellenes népszavazás aláírásgyűjtését]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mintegy 300 menedékkérőt küldtek vissza hozzánk tavaly a németek]]> Tavaly 294 menedékkérőt küldtek vissza Magyarországra Németországból csütörtökön ismertetett német kormányzati adatok szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kis színház, nagy hangok – Eurosonic-napló V.]]> Eurosonic-napló, ötödik rész, amelyben fohászunk meghallgattatik és valódi zenét találunk a hollandiai Groningenben. Kis elkalandozás a popfesztiválról egy helyi, családi bárba: Le Petit Théâtre – szerelmesek leszünk a helybe.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Így örült Németh Szilárd Trump győzelmének (videó)]]> A Fidesz alelnöke Trump „Make America Great Again” feliratú kampánysapkájában mondott tósztot és éltette az amerikai demokráciát Trump győzelmét követően.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lavrov: Meghívjuk az amerikaiakat a szíriai béketárgyalásra]]> Teherán ugyan ellenezte, de török és orosz nyomásra végül az amerikaiakat is meghívták a szíriai kérdést rendezni hívatott asztanai béketárgyalásokra – jelentette be Szergej Lavrov külügyminiszter. A szíriai kormány és a fegyveres ellenzék képviselőinek találkozója a tervek szerint hétfőn kezdődik a kazah fővárosban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kína szuper-szuperszámítógépet fejleszt]]> Percenkénti egymilliárd-milliárd számítást végző szuperkomputer prototípusa készülhet el 2017 végéig Kínában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szent-Iványi István (hvg.hu): Hiszi a piszi (azaz PC)]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dr. Dobó Márta (Mandiner.család): Tegeződjünk vagy magázódjunk?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kottász Zoltán (Magyar Idők): Irányváltás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Potocki Ágnes (Mandiner.család): Iskolára való alkalmasság]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Veress Jenő (Népszava): Antall József és az extrém sportok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bigámia miatt emeltek vádat egy magyar állampolgárságú szír férfi ellen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schiffer: A baloldal többé nem kerül hatalomra]]> Schiffer András szerint ha a kormány nem csak a CÖF-nek adna pénzt, akkor csökkenne Soros György befolyása.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szobrot kapott Snowden, Assange és Manning (videó)]]> Az Egyesült Államok nemzetbiztonsági titkait kiszivárogtató három figurának szobrot állítottak Berlinben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tovább csúszik a Star Trek Discovery]]> Ismét nem tudni, mikor debütál az új Star Trek sorozat, a Discovery; viszont kiderült, hogy szerepelni fog benne Spock apja is, akit a Gothamből ismert James Frain fog játszani. Nagy a kavarc a sorozat körül, hiszen az első bejelentés alapján ebben a hónapban kellett volna debütálnia, de közben a showrunner is otthagyta a produkciót.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Davosban putyinozott Joe Biden (videó)]]> A távozó amerikai alelnök az orosz elnököt bírálta a svájci Davosban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[H. Nagy Péter (MA Populáris Kultúra Kutatócsoport): Szimultán időben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ez lenne a pop 2017-ben?! – Eurosonic-napló/IV.]]> Eurosonic-napló, negyedik rész, amelyből kiderül, hogy tizenkét, hülye ruhába öltözött izlandi csajnak kellene örülnünk, amint izlandiul rappelnek. Előkerül a „hangulatnéger” is. Nem vagyunk boldogok, de a végén a mennyország kapujáig jutunk. Tudósításunk a hollandiai Groningenből.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elkezdte az olimpiaellenes népszavazás aláírásgyűjtését a Momentum]]> Csütörtök reggel a Blaha Lujza téren hivatalosan is elindította a Momentum Mozgalom a budapesti olimpia kapcsán kezdeményezett helyi népszavazás aláírásgyűjtését. A következő 30 napban Budapest 25 pontján kitelepülve, továbbá házról házra is járva gyűjti majd a szignókat a mintegy 600 aktivista.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabó Dominik (ekultura.hu): Gene Wolfe: Az Autarkha fellegvára]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Werewolfrulez (Smoking Barrels): Ferrett Steinmetz – Flex]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németh Szilárd (Index): Minden fán nem terem Kálmán Olga]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[AfD: Schulz mindent megtestesít, ami félrement az EU-ban (videó)]]> Nem hittem volna, hogy egyetlen ember képes legyen ennyire tökéletesen megtestesíteni mindent, ami félrecsúszott az EU-ban, pedig de: Beatrix von Storch, az AfD EP-képviselője is elbúcsúzott Martin Schulztól.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Francia-Polinéziában, partokhoz közel épülhet fel a világ első vízivárosa]]> Valóra válhat az úszó vízivárosok libertariánus utópiája, bár legfőbb támogatója, Pieter Thiel is szkeptikus.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német viccpárti képviselő: Schulz mindig pontos volt, és karbantartotta a szakállát is (videó)]]> Martin Schulz tette azzá az EP-t, mint ami most: egy posztdemokratikus szemétdomb, egy hatalmas költségekkel működő raktár Európa másodosztályú politikusai számára, véli a német viccpárt EP-képviselő elnöke.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Korábban titkosított dokumentumokat tett ki a netre a CIA]]> UFO-vadászok, konteó-hívők, figyelem! Tizenkétmillió korábban titkosított dokumentumot pakolt ki az internetre a CIA, amiért eddig be kellett volna fáradni egy amerikai könyvtárba. A kereshető online adatbázis dokumentumaiban az UFO-észlelésektől a náci háborús bűnökön át a különböző paratudományos technikák vizsgálatáig nagyjából mindenről szó van, amit el lehet képzelni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Köves Slomó (888): A probléma nem az iszlámmal van, hanem velünk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jámbor András (Kettős Mérce): Az utolsó esély, hogy ne basszuk el egy olimpiával évtizedekre az országot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Őry Mariann (Magyar Hírlap): Schulz után]]> [...] Bővebben!
]]>