<![CDATA[m.mandiner.hu]]> http://m.mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Nemcsak a csontot erősíti a D-vitamin]]> Az, hogy a D-vitamin nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára, senkinek nem jelent újdonságot, nem véletlenül adják a gyerekeknek kötelezően már újszülött kortól. Mindezideig viszont úgy tudtuk, hogy ez a csontok egészséges fejlődéséhez szükséges. Az MTI híre viszont arról számol be, hogy a légzőszervi megbetegedések megelőzésében is fontos szerep jut ennek a zsíroldékony vitaminnak. Tehát napsütés hiányában ne hanyagoljuk a tengeri halak, a máj, a tojás fogyasztását!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vizsgálat indul Fillon ügyeiben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Még az előjáték sem kezdődött meg, de a Brexit máris keményedik”]]> A címben szereplő mondatot egy „félre ne értsék amit mondok, de” kíséretében Martonyi János ex-külügyminiszternek sikerült elsütnie egy konferencián, amit az ELTE ÁJK-n rendeztek a Brexitről. Martonyi mellett felszólalt Navracsics Tibor uniós biztos is, aki a Mandiner kérdésére elárulta, miért nem szólalt meg az Európai Bizottság a Brexit kampányban. Tudósításunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Székenként 2,1 millió forintba kerülne a Puskás Stadion]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Alapjogokért Központ (Alapjogokért Központ): Népszavazás Paksról?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Levelet írt Donald Trump Orbán Viktornak]]> Levélben köszönte meg Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke Orbán Viktor üzenetét, melyet januári elnöki eskütétele alkalmából írt – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken az MTI-vel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[John Fonte: Eltorzult a liberális világrend]]> A klasszikus liberalizmus mára nemzetek fölötti progresszivizmussá, radikális ideológiává alakult, ami eltorzította a liberális alapokon nyugvó világrendet John Fonte, az amerikai konzervatív Hudson Institute vezetője szerint. A Budapesten előadó Fonte ugyanakkor úgy látja: mára mind a politikában, mind a szellemi életben megjelentek a progresszivisták kihívói, akik a hagyományos nyugati életmód és világ védelmezői lettek. Erre viszont a hisztéria a válasz.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Extremisztánról és Átlagisztánról beszélt Mérő László]]> Minden boldog ember a maga módján boldog – mondja Mérő László. A matematikus-pszichológus szerint a boldogságnak három fő forrása van, amely alapján kijelenthetjük: akár egy öngyilkos merénylő vagy egy sorozatgyilkos is lehet boldog. A professzor beszél az érzelmek és a csodák logikájáról, valamint Átlagisztán és Extremisztán világairól is. Tudósításunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Veress Jenő (Népszava): Blöff Aréna]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Makk János (Mandiner): Mire ez a nagy népszavazási felhajtás?]]> Szinte esélytelen a jelenlegi szabályok mellett sikerre vinni egy népszavazást, mire föl mégis ez a nagy bázisdemokratikus lendület?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Meglepő: stratégiai szövetségesnek tekint egy magyar megyét a kormány!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kormánybiztos: Csak blöff volt a Dagály-uszoda első látványterve (videó)]]> Fürjes Balázs szerint a Dagály-uszoda első látványterve csak blöff volt, ezt maga ismerte el az ATV-ben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Menyhárt doktor (Tutiblog): Nem azt mondták, Feri… – avagy a pofára esés anatómiája]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Naprendszerünkön kívüli erők miatt dögölhetnek be számítógépek]]> Nagyon ritkán fordul elő, viszont súlyos következményekkel, például rendszerösszeomlással járhat a kozmikus sugárzás.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lakner Zoltán (168 Óra): Az ellenzék vége]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Történelmünk a tarokkon keresztül: Ablonczy vs Béndek]]> Pszichedelikus élményben volt részünk az Eötvös Csoport magyar nemzettudatról szóló konferenciáján. Az Ablonczy Balázst, Béndek Pétert és Bolgár Dánielt felvonultató vitán a függetlenségi beszédmódot, a „dzsémszbondiánus”, kelet-nyugati világképünket és az emléktábla állításban is megnyilvánuló bizonyítási kényszerünket kárhoztatták. Kiútról nem esett szó.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tarlós: Jövő szerdán dönthetnek az olimpia pályázat visszavonásról]]> A jövői szerdai rendkívüli ülésen vonhatja vissza a Fővárosi Közgyűlés az olimpia pályázatot a főpolgármester bejelentse szerint. Tarlós István szerint sikerült az országról egy olyan hamis képet kialakítani, mintha a magyarok általában ilyenek lennének, hogy nem tudnak egységre jutni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vörös Eszter (ekultura.hu): Peter F. Hamilton: Júdás elszabadul]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hazahozzák a veronai buszbaleset utolsó sebesültjét is]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zsófi (Sophies): Szöllösi Kristóf: Acélszentek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Horror: megvannak a Bram Stoker-díj jelöltjei]]> Kihirdették a legjobb horrorműveknek járó Bram Stoker-díj jelöltjeinek listáját. A tavaly a Szellemek a fejben című regényével győztes Paul Trembley is felkerült többek között a listára Disappearance at Devil’s Rock című tavalyi könyvével. A jelöltek között nincs olyan, ami magyarul is megjelent volna.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szanyi Tibor (PestiSrácok): A Momentum lejáratta magát, Puch László és Gyurcsány Ferenc meg gazember]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brad Jones (Digital Trends): Lehet-e elég intelligens a fegyverré alakított póker-MI ahhoz, hogy ne váljon Terminátorrá?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az LMP népszavazást kezdeményez Paks 2-ről]]> Még az olimpiánál is kockázatosabb vállalkozásnak tartja a paksi bővítést az LMP, ezért népszavazást kezdeményeznek a projektről. Szél Bernadett szerint az olimpiás aláírásgyűjtés bebizonyította, hogy az emberek nem hagyják, hogy a fejük felett és a hátuk mögött döntsön a kormány.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Momentum Mozgalom (Közlemény): Nem a Momentum kezdte az SZDSZ ifitagozataként]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tények: A focisták az ideális férfi megtestesítői (videó)]]> Saját jellemzése szerint „tudományos” riportot készített a TV2 Tények arról, miért imádják a nők a focistákat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gégény István (SzemLélek): Ötkarikás varázsszavak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stefka István (Az Öreg): Gratulálok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beszólt a kormánynak az olimpiai mozgalom alapítója (videó)]]> Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Olimpiáért Mozgalom alapítója szerint a pályázat lefújása után nem a Momentumot, hanem a kormányt kell elővenni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Milliókat fenyeget az éhalál Afrikában (videó)]]> Dél-Szudánban százezrek vannak közvetlen életveszélyben az éhezés miatt, főleg gyerekek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az LMP nem nyújt „segítő kezet” a baloldalnak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Félmeztelen Femen-aktivista zavarta meg Marine Le Pen beszédét (videó)]]> „Marine egy hamis feminista” – kiáltozta a félmeztelen Femen-aktivista egy párizsi konferencián a Nemzeti Front elnökének és elnökjelöltjének felszólalása alatt, de a biztonsági őrök gyorsan reagáltak, és kivitték a teremből.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump főtanácsadója szerint az amerikai elnök nem fogja mérsékelni magát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máthé Zsuzsa (Kötelék): Gender, die, das]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balázs Gábor (Rednews): Zombik évadja]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[V4-es csúcstalálkozó lesz az élelmiszerek eltérő minősége miatt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Papp Attila Zsolt (Főtér): A gyermekeink talán tényleg látni fogják a többnyelvű táblákat Kolozsváron]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mona Lalwani (Engadget): Virtuális valósággal készüljünk fel a halálra!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Milyen változásokat hoz az idei év a családok életében? ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az iskola szerepe az otthonról hozott különbségek kiegyenlítésében ]]> [...] Bővebben!
]]>