<![CDATA[m.mandiner.hu]]> http://m.mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Duray Miklós (Felvidék Ma): István király és augusztus huszadika, de miért?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Többet visznek haza ősztől a pedagógusok]]> Ősztől kapják meg a pedagógusok az életpályamodellel járó béremelés utolsó részletét. Ahogy Rétvári Bence államtitkár rámutatott: az átlagbérek emelkedésénél nagyobb ütemben nőttek a tanári fizetések az elmúlt években.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szita Károly (Facebook): Legyünk Szent István büszke és áldozatos népe!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sallai Róbert Benedek (Facebook): Egy utolsó nagy lendület]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Érik a CDU-CSU koalíció]]> Horst Seehofer, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke már nem maximálná a befogadható menedékkérők számát Németországban, így lehetségesnek tartja Merkel pártjával a koalíciókötést.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Virágsárkány kel életre Debrecenben]]> Idén is szemgyönyörködtető virágkompozíciókat láthattak azok, akik augusztus 20-án Debrecenbe látogattak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vona szerint bérrendezésben az NDK a példa]]> Vona Gábor, a Jobbik elnöke vasárnapi beszédében úgy vélte, az Európai Unió vagy a bérunióval lesz, vagy nem lesz. Pártja akkor is támogatná a béruniót, ha azt Orbán Viktor vagy Botka László kezdeményezte volna.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Simay Endre (Gépnarancs): Gondolatok Lázártól nyugatra]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Böjte Csaba: A sorsot meg lehet fordítani]]> Böjte Csaba ferences szerzetes vasárnap Pécsett tartott ünnepi beszédet a Magyarok kenyere elnevezésű jótékonysági rendezvényen. A liszt- és kenyéradomány mintegy 80 ezer nehéz sorsú gyermekhez jut majd el.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[MandinerTV: Nemzeti ünnep? Mit tudom én! (videó)]]> Önnek mit jelent augusztus 20-a? Ezzel a fogós kérdéssel jártuk fővárosunk utcáit. A bulizástól Szent Istvánon át egészen a virágkarneválig íveltek a válaszok, bár a közöny falait nem minden esetben sikerült áttörnünk. Budapesti körkép, augusztus 20. Tartsanak velünk!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schiffer András (Facebook): Nyugat-Európa képtelen szembenézni]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Botka: Egybe kell forrasztanunk a szétszakadó társadalmat]]> Botka László, az MSZP szegedi polgármestere augusztus 20-i beszédében a társadalmi szétszakítottságról szólt, és István összetartó erejét méltatta.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hajdú Péter (Magyar Nemzet): Kire haragudjunk?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Uruguayi tinédzser talált biztonsági rést a Google-ön]]> A 17 éves Ezequiel Pereira véletlenül bukkant egy biztonsági résre, amiért a Google 10.000 dolláros jutalomban részesítette.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Semjén: Hálával tartozunk a keleti kereszténységnek]]> Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a keleti kereszténység történelmi értékeit méltatta az ortodox egyház részére átadott épületkomplexum avatásán vasárnap délelőtt. Az átadáson jelen volt I. Bartolomaiosz pátriárka is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Látványos légiparádé kezdődik a főváros felett]]> Nem lesznek ejtőernyős ugrások, de a látványosnak ígérkező légiparádé többi eleme megvalósul. A tűzijátékot is befolyásolhatja a rossz idő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szalma György (Mandiner): Újra elfoglalták a magyarok Kolozsvár szívét]]> A Kolozsvári Magyar Napok idején magyarokkal és magyar kultúrával telik meg az erdélyi nagyváros központja. Újra miénk itt a tér.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tűzijáték vs. házi kedvencek]]> Augusztus 20-a a négylábúak számára kevésbé örömteli ünnep. Néhány tipp a házi kedvencek biztonsága érdekében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jámbor András (168 Óra): Ha Orbán kétharmaddal nyer, befejezem]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyarország ünnepel – Zászlófelvonás és tisztavatás a Parlamentnél]]> Az Országház előtti zászlófelvonással kezdődtek meg az augusztus 20-i ünnepségek. Áder János államfő beszédében kiemelte, hogy szabadságunk és önállóságunk megvédése a legfontosabb feladat, amit honvédségünktől ma elvárunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fehér Béla (Magyar Idők): Hírnök]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mórocz Zsolt (Mandiner): Szent István arcképe ​– kard és szakralitás]]> Vajk valódi öröksége az Árpádok hivatástudata, valamint a szakralitás, azaz később a keresztény szentség. A mi Szent Istvánunk megelőzte Európát korai humanizmusával. Hatalom és hit, kegyelem és erő nem egymást kizáró fogalmak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pintér Károly (Magyar Nemzet): Nem fekete-fehér az amerikai történelem]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elhunyt Arthur Finkelstein]]> Hetvenkét éves korában elhunyt Arthur Finkelstein politikai tanácsadó.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Steve Bannon: A Trump-elnökség, amiért küzdöttünk és megnyertük, befejeződött]]> Az elnök stratégiai főtanácsadójának lemondásával egy új fejezet köszönt be a Donald Trump-érában. Bannon szerint Trump markáns véleményét el akarják majd nyomni, de jómaga „Bannon, a Barbár” módjára tervezi szétzúzni az ellenséget a Breitbart segítségével.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabadlábon lehet a barcelonai merénylő]]> Életben lehet a barcelonai merénylő a spanyol rendőrség közleménye alapján. A 13 ember halálát okozó támadás gyanúsítottja Younes Abouyaaqoub, 22 éves, marokkói születésű fiú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hegyeshalmi Richárd (Index): A polkorrektség nyert, mindenki más veszített]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hollik István: A nyugdíjasok bocsánatkérést várnak Vona Gábortól ]]> ​A Fidesz-KDNP ismételten felszólította Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy kérjen bocsánatot a négy hete tett, nyugdíjasokat sértő kijelentése miatt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megválasztották a Momentum két új elnökségi tagját]]> A Momentum küldöttgyűlése Dukán András Ferencet és Cseh Katalint választotta be a Momentum elnökségébe – jelentette be a párt a saját honlapján.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Késelés Németországban: egy ember meghalt, kettőt őrizetbe vettek]]> Egy üzleti vita fajult el egy iraki testvérpár és két szíriai fiatal között a németországi Wuppertalban péntek délután. Az idősebbik iraki testvért leszúrták, a rendőrség szemtanúkat keres.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beer Miklós (SzemLélek): Ideje pappá szentelni nős férfiakat, írok a pápának]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Keresztény tanácsadó: Isten szabad kezet adott Trumpnak Észak-Korea ügyében]]> „Isten szabad kezet adott az amerikai elnöknek az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un eltávolításához” – jelentette ki Robert Jeffres dallasi tiszteletes a CBN-nek csütörtökön.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem pihen Ferenc pápa]]> Nem vesz ki nyári szabadságot, az augusztusi hőséget is a Vatikánban vészeli át Ferenc pápa. Ez nem olyan meglepő, hiszen az egyházfő megválasztása óta nem ment vakációzni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pintér Bence (Spekulatív Zóna): Üdv a Spekulatív Zónában!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Viszlát, és kösz a halakat! – Búcsúzunk]]> Két év, rengeteg cikk, számos érdekes vita és sok-sok tapasztalat után eljött az idő, hogy elbúcsúzzunk olvasóinktól. Hogy miért? És mi következik ezután? Minden kérdésre választ adunk. Vagy legalábbis megpróbáljuk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egy ork lesz Will Smith járőrpárja a Brightban]]> A Netflix új filmje egy urban fantasy, ahol a modern nagyvárosban vannak elfek és orkok, na meg emberek. A főszerepben Will Smith és Joel Edgerton. Itt az előzetes.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Koós Anna (Roboraptor): Kiábrándító lett az év sci-fijének kikiáltott Valerian]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Takács Gábor (Próza Nostra): Zátonyra futottak (László Zoltán – Távolvíz)]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rusznyák Csaba (Geekz): Valerian és az ezer bolygó városa – Az év legjobb, félórás sci-fi rövidfilmje!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Thasaidon (Zothique): Joe R. Lansdale: Deadman’s Road]]> [...] Bővebben!
]]>