<![CDATA[m.mandiner.hu]]> http://m.mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Pataky István (Magyar Idők): Kolozsvár újra kincses, de nem magyar]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Villány: neves pincészetek borai és gasztronómiai újdonságok mutatkoznak be a Rozé Fesztiválon]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lóránt Károly (Magyar Hírlap): Demográfiai gondolatok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Urbán László (Magyar Nemzet): Ha az érdeke úgy hozza, Orbán Viktor kivezeti az országot az Unióból]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pakisztán: felrobbant egy tartálykocsi, 120-an meghaltak]]> Százhúszan meghaltak, sokan a felismerhetetlenségig összeégve, s százharmincan megsérültek, miután felrobbant egy felborult olajszállító tartálykocsi Kelet-Pakisztánban. Azért van ennyi áldozat, mert a helyszínre özönlő helyiek épp a kiömlő olajat gyűjtötték össze, mikor a robbanás történt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stumpf András (Válasz.hu): Helyedre, magyar! Íme, a csúcsszolidáris Macron]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A holokauszt áldozataira emlékeznek több városban is]]> Több városban is a deportálások 73. évfordulója alkalmából vasárnap megemlékeznek a holokauszt áldozatairól. Így Szegeden, Veszprémben, Kaposváron, Gyöngyösön és Békéscsabán is fejet hajtanak a politikusok és vallási méltóságok. Szegeden együtt emlékezik a főrabbi, az MSZP-s országgyűlési képviselő és a hittudományi főiskola rektora, és máshol is egy napra félreteszik az ellentéteket a pártok, felekezetek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kolozsváron is lesz Pride]]> Négynapos LMBTQ-fesztivált rendeznek június 28. és július 1. között Kolozsváron, az utolsó nap felvonulás is lesz. Ez lesz Erdély első Pride-ja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Európa minden idők legsúlyosabb terrorfenyegetettségével néz szembe]]> A közép-európai országok, a visegrádi együttműködés országai igenis szolidárisak a többi európai országgal – hangsúlyozta Szijjártó Péter a Kossuth Rádió vasárnap reggeli műsorában, hozzátéve: a szolidaritás abban mutatkozik meg, hogy nem engednek be illegális bevándorlókat. A külügyminiszter szerint a visegrádi együttműködés ma már brand az unióban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Andrzej Sapkowski (Geekz): Geralt, örökölt pár jellegzetességet Philip Marlowe-tól]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Anders, Liu, Hill: ők nyerték a Locus-díjakat]]> Szokás szerint sok kategóriában osztott díjat a Locus magazin olvasói szavazatai alapján: a legjobb sci-fi Cixin Liu trilógiazáró darabja, a legjobb fantasy Charlie Jane Anders, a legjobb horror pedig Joe Hill könyve lett. A legjobb antológia a The Big Book of Science Fiction, a kisprózai művek között pedig több is megjelent magyarul Jonathan Strahan antológiájában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Budapest Pride-ra hív a Momentum (videó)]]> Fekete-Győr András szerint számukra alap, hogy nem magánemberként, hanem politikai közösségként is ott lesznek a Budapest Pride-on.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar úszókat és Gyárfás Tamást is fogadta Ferenc pápa]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Balatonnál beszélgetett Orbán és Juncker]]> „Jean-Claude-dal a Balatonnál” – ezzel a szöveggel posztolta Orbán Viktor a Facebookra azt a képet, melyen az Európai Bizottság elnökével beszélget a befagyott Balatonról készült fotó előtt pénteken Brüsszelben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Simon Zoltán (Népszava): No pasaran!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bencsik András (Demokrata): Kezdődik a háború]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németh Szilárd (Facebook): A karcagi birkapörkölt hungaricum]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ezreket költöztették ki lakásaikból Londonban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Borka Roland (Bumm.sk): Több lóerős Európa két kormányzóval]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fényes nappal támadt medve egy Hargita megyei pásztorra]]> A medve először a nyájra támadt rá, ám amikor a pásztor megpróbálta elkergetni, akkor az állat földhöz vágta őt, és megharapta a lábát. A férfit végül pásztorkutyái mentették meg, akik elkergették az állatot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hamarosan Romániába látogat Emmanuel Macron]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elszállították a Ludovika téren talált bombát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német külügyminiszter: Kvóták helyett a menekültek számának csökkentésével kellene foglalkozni]]> Sigmar Gabriel cseh kollégájával találkozott Prágában, és ezt követően azt mondta: a mostani tárgyalások alapján jobban és mélyebben megértette, miért utasítja el a cseh a fél a kötelező kvótákat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vedres Balázs (hvg.hu): Orbán, a genderharcos]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ikotity István (LMP): A kormánynak továbbra sem célja a tisztánlátás CEU-ügyben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lex CEU: a külügy szerint nem fenyegeti semmi a tanszabadságot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Így néz ki az Iszlám Állam által lerombolt mecset (videó)]]> A videót maga a terrorszervezet tette közzé a moszuli mecset maradványairól.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Népi kultúrát támogató programot indít a kormány]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Száguldjon együtt lefelé ezzel a városi downhill bringással! (videó)]]> Őrült, szinte életveszélyes száguldás szűk sikátorokon, lépcsőkön, ugratókon keresztül egy dél-amerikai város urban downhill versenyén.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Áder: A reformáció a magyarságtudat támasza]]> A reformáció évszázadok alatt nemcsak része lett a magyar nemzet életének, hanem nemzettudatának, magyarságtudatának támasza is – mondta a köztársasági elnök a Magyar Református Egyház zsinatának ünnepi ülésén. Áder János szerint a legnagyobb jó, amit az ország a reformációtól kapott, nem más, mint a református magyar ember.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Százkilós bombát találtak a Ludovika téren, az Üllői utat is lezárták]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szél Bernadett (Facebook): A miniszterelnöknek ezúton tisztelettel jelzem]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juhász Péter (Facebook): Bojkottáljuk a romániai Unicarm céget]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[David Ryan Polgar (Quartz): Etikátlan emberhez hasonló robotokat tervezni?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[James Martin (SzemLélek): A szentek között is lehettek a saját nemükhöz vonzódók]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kleinheincz Csilla (SFmag): Greg Egan: Dichronauts]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szmerka Dániel (Könyvesblog): Magyarország egyik eldugott körzetébe visszataszító teremtmények költöztek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[danialves (Smoking Barrels): Fantasztikus világok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pomsár Péter (Szubjektív Kultnapló): Veres Attila: Odakint sötétebb]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A játékbaba olvassa a gyerekek érzéseit]]> Különleges babát fejlesztettek egy spanyol egyetemen. A beágyazott chippel olvassa játszótársai érzelmeit, tudja, hogy mikor örül valaminek, és mikor dühös.
[...] Bővebben!
]]>