<![CDATA[m.mandiner.hu]]> http://m.mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Megkezdődött a francia elnökválasztás]]> A franciák 11 elnökjelölt közül választják ki azt a kettőt, akik május 7-én megküzdhetnek majd az államfői tisztségért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csontos János (Magyar Idők): Vízfestékes forradalom]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pápay György (Magyar Nemzet): Bocsánat, hogy nem arányos a rendszer]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erősen tél van Gyimesben (videó)]]> Ilyen a tavaszi tél a Kárpátokban, a gyimesi havasokban. Lukács Csaba videója.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Soros ellen tüntettek Budapesten (videó)]]> A budapesti Nyugati téren tüntettek Soros György és a CEU ellen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán számára is van vörös vonal! – figyelmeztet az EPP frakcióvezetője]]> Világosan beszélni fognak Orbán Viktorral az Európai Néppárt április végi tanácskozásán, a kutatás és a tanítás szabadsága ugyanis nem képezheti egyezkedés tárgyát – jelentette ki az Európai Parlament néppárti frakciójának vezetője a Spiegelnek adott interjúban. Manfred Weber ugyanakkor hozzátette: Orbán bár feszegeti a határokat, eddig mindig betartotta a szerződéseket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Békemeneteltek a Kétfarkúak]]> A kormányért és Oroszországért, és minden más ellen tartott vicctüntetést szombat délután a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magomed-ügy: kényszerítés miatt feljelentést tesz Tényi István]]> A fideszes főfeljelentőként elhíresült Tényi István feljelentést tesz kényszerítés miatt annak kapcsán, hogy egy itt élő csecsen férfi videóban bírta bocsánatkérésre a szovjet emlékművet összefestékező Komáromy Gergő aktivistát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Publicus: Az ország negyede szerint orosz érdekeket szolgál a kormány külpolitikája]]> November óta csaknem megháromszorozódott azoknak az aránya, akik szerint a kormány külpolitikája elsősorban Oroszország érdekeit szolgálja: jelenleg a lakosság 26 százaléka vélekedik így, miközben kisebbségbe szorult az a vélemény, hogy magyar érdekeket szolgál a magyar külpolitika – derül ki a Publicus közvélemény-kutatásából.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gazda Albert (Magyar Nemzet): Soros-katonák és Orbán-zsoldosok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Komáromy elgondolkodott az orosz befolyásról (videó)]]> A csecsen Mogamed feldúlt barátai miatt veszélyben volt a festékező aktivista, aki leginkább amiatt aggódik, hogy a magyar hatóságok nem tettek érte semmit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lex CEU: Thaifölddel és Malajziával tárgyal a kormány, Amerikával nem]]> Egyelőre csak Thaiföld és Malajzia budapesti nagykövetségével vette fel a kapcsolatot Altusz Kristóf, akinek miniszterelnöki megbízottként az a feladata, hogy a lex CEU kapcsán tárgyaljon a Magyarországon működő külföldi egyetemekről. Az amerikai hatóságokat és a CEU-t továbbra sem kereste meg Altusz, akiről a CEU rektorhelyettese korábban azt mondta a Mandinernek: kamumegbízottnak tűnik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Védegylet: Ismerjük el a Balaton, és Európa nagy tavainak, folyóinak alapvető jogait!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„A mi keresztünknek nincs horogja”]]> Tiltakoznak az AfD pártgyűlése ellen a kölni egyházak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A magyar nagykövetségek kereshetnek külföldi partnereket a CÖF-nek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vannak barátai a magyar parlamentben a csecsen Magomednek]]> Egy tavalyi interjúban még parlamenti kapcsolataival dicsekedett a csecsen Magomed Daszajev, aki egy videóban bírta bocsánatkérésre a szovjet emlékművet összefestékező Komáromy Gergő aktivistát. Daszajev ügyében a parlament nemzetbiztonsági bizottsága meg fogja hallgatni az Alkotmányvédelmi Hivatal és a rendőrség illetékeseit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Barkóczi Balázs (Kettős Mérce): A közoktatás megvédése lesz az Orbán-kritikus ellenzék igazi erőpróbája]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bevásárolta magát az FHB-be Mészáros Lőrinc]]> Az FHB Bank részvényeinek 5,9 százalékát szerezte meg egy tőzsdén kívüli ügylettel a Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért érdekeltségében lévő Konzum Nyrt. azt követően, hogy ősszel kitették a kegyvesztetté vált Spéder Zoltánt és embereit a bank vezetéséből. Mészárosék így 6,86 százalékos szavazati aránnyal bírnak a társaság közgyűlésében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Marine Le Pen vezeti a népet]]> Marine Le Pen francia szélsőjobboldali elnökjelöltet montírozta Delacroix híres festményének nőalakja helyére címlapján a FAZ hetilapja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Király Miklós (Facebook): Állítsuk meg közös erővel az Európai Unió lejáratását!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Robotbarkácsolás a legmagasabb szinten]]> 2007-ben a Carnegie Mellon Egyetem Tartan versenygépe első alkalommal nyerte meg a DARPA legendás Grande Challenge-ét, a robotautók Párizs-Dakarját és a vele járó 2 millió dollárt. A győztes gép mögött a CMU legendás robotikusa, a nemcsak elméletekben, hanem barkácsolásban is kimagasló William „Vörös” Whittaker állt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pogrányi Lovas Miklós (Mandiner): Fa mögül, szélirányba húgyoz a középszer]]> A nyolcvanas években született, jelenleg harmincas éveiben járó konzervatív értelmiség – különösen azon tagjai, akik kevélyen elutasítják e jelzőt – a jakobinus mentalitás örökösei.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Filippov Gábor (168 Óra): Orbán legfeljebb egy robotinváziótól tarthat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megvalósítható az egynapos rákdiagnosztika Magyarországon]]> Szakemberek és a témában valamilyen módon érdekelt laikusok egyaránt szó szerint életbevágóan fontosnak találhatták Dr. Kásler Miklósnak, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatójának elképzelését. A professzor csütörtökön az Inforádióban arról beszélt, hogy milyen feltételek adottak és mire van még szükség ahhoz, hogy a rosszindulatú daganatok diagnózisa a lehető legrövidebb idő alatt bekövetkezzen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Békabőrben rejtőzik a vírusölő]]> Királyfi lehet a békából, ezt minden gyerek tudja, de hogy influenza ellen is hatásos a béka, illetve a bőrén lévő váladék, arról csak most számolt be az MTI indiai és amerikai tudósok kutatásainak alapján.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gágyor Péter (Mandiner): Soha nem fogjuk megérteni egymást?]]> Kísértet járja be Európát, a kognitív disszonancia kísértete! Európában a különféle szellemi mozgalmak értelmiségi csoportjai tradicionálisan párbeszédképtelenek egymással, és nem mi rontottuk meg földrészünk szellemi hagyományait. Bár az is igaz, hogy részt veszünk benne, sőt a hazai pályán tovább gazdagítjuk a soha-meg-nem-értés módszertanát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Levadászták az Iszlám Állam Isztambulban szervezkedő terroristáját]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hol a repülő autóm? Hát itt! (videó)]]> Sikeresen tesztelték a Lilium Jetet Münchenben: először a repterek és a belvárosok összekötésére vethetik be a sci-fibe illő járművet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Putyint vetítette a képviselőházra az LMP (videó)]]> „Hajrá, hajrá zöld Magyarország!” – Szél Bernadett és Ungár Péter a Paks 2 elleni népszavazásért kampányol.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem üzent Áder a bibósoknak (videó)]]> Az Index azt kérdezte meg a köztársasági elnöktől, hogy milyen volt a bibósoktól hallani, hogy „szégyelld magad”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Paul Ryan: A lengyelekhez hasonlóan gondolkodik az USA az orosz fenyegetésről]]> Paul Ryan, az amerikai kongresszusi képviselőház elnöke egy kétpárti delegációval tárgyalt Varsóban. A republikánus politikus elmondta, hogy osztják a lengyelek aggodalmát az orosz fenyegetéssel kapcsolatosan és további támogatásáról biztosította Lengyelországot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stumpf András (Válasz): Csecsenek és Komáromy]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szénási Sándor (168 Óra): Kié lesz a magányos tömeg szíve?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tari Tamás (Alfahír): Meddig lehet még üres hassal rettegni migránsoktól vagy Soros Györgytől?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Becsey Zsolt (Magyar Nemzet): Európai integráció: utak és tévutak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brexit: kereskedelmi egyezséget sürget az Egyesült Királysággal a holland, ír és dán kormányfő]]> Hágában tartott „minicsúcsot” a holland, dán és ír miniszterelnök, akik a Brexit-tárgyalások minél gyorsabb lefolytatását, valamint a szigetországgal kereskedelmi egyezmény kötését szorgalmazták.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kádár János (hvg.hu): Soros György hálózatáról]]> Megmondom, elvtársak, illegális csatornákon is kapnak ezek pénzeket és eszközöket. Apparátusokat, atyaisten tudja, miféle technikákat adnak, és legalizálták is már.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fotók: így lett két nap alatt télből kora nyár!]]> Hol van már a szerdai hó? – kérdezhetjük jogosan, hiszen szinte már nyár van pénteken ott, ahol két napja még több mint tíz centi hó esett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elveszi zenészek munkáját a mesterséges intelligencia? (videó)]]> Riadalomra nincs ok, csak az ember és az MI együttműködése lesz szorosabb, korábban elképzelhetetlen zenéket alkotunk együtt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Iggy Pop 70 (videó)]]> Hetvenéves lett Iggy Pop, a rocktörténet egyik legizgágább frontembere. Így adta elő 69 évesen a Lust for Life-ot tavaly.
[...] Bővebben!
]]>