A vezetők nélküli Európa

2018. december 16. 09:28

Juncker már csak fél évig van a hivatalában, és nehéz megmondani, ki várja jobban a nyugdíjazását, ő maga vagy egész Európa, esetleg a luxemburgi italkereskedelem.

2018. december 16. 09:28
Szőcs László
Magyar Idők

„Közeledik az év vége, érdemes elővenni a családi fotókat. Persze azokat is, amelyeken a nagymama is ott ült még a karácsonyfa alatt, de most nem ezekre gondolunk. Hanem azokra a fényképekre, amelyeket az euró­pai uniós csúcsokon készítenek a vezetőkről; ezeket is családi fotóknak nevezi a sajtózsargon. Az egyik, pár éves felvételen ott látható például Werner Faymann akkori osztrák kancellár és Zoran Milanovic horvát kormányfő. Nagyon nem értették ők annak idején a magyar határkerítést, és ennek hangot is adtak. Ma már talán jobban értik, ám időközben nemcsak ők tűntek el az euró­pai politika süllyesztőjében, hanem kormányfőutódaik is.

Még régebbi fényképeket is elővehetünk. Az egyiken látható csaknem három tucat vezető közül ma már csak Angela Merkel és Orbán Viktor van a helyén, Jean-Claude Juncker pedig időközben a luxemburgi kormányfői széket az európai bizottsági elnökire cserélte. Közülük Juncker már csak fél évig van a hivatalában, és nehéz megmondani, ki várja jobban a nyugdíjazását, ő maga vagy egész Európa, esetleg a luxemburgi italkereskedelem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. december 16. 18:56
Juncker legalább ivott rendesen. Jön helyette egy olyan, akinek a gondolatait nem az alkohol köti le elsősorban, hanem az európai nemzetek tönkretétele. Van rá egy fogadásom, hogy az utódja veszélyesebb és ártalmasabb lesz Junckernál az európai őslakosságra nézve, mint amilyen veszélyes Juncker volt. Ezért nem igazán van miért Juncker leváltását várni.
robag
2018. december 16. 13:41
Nagyon jól leírta a helyzetet. Köszönöm.
zolizolizoltan
2018. december 16. 12:50
Az EU Bizottságának elnökét nem lehet felelősségre vonni akkor sem, ha idült alkoholista? Megáll az ész!
Mich
2018. december 16. 12:24
Juncker, adiós!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik