Tüntetések: többre és másra van szükség!

2018. december 16. 10:48

A tüntetések az elhaló fázisba léptek, vagyis megint Orbán Viktor látszik nyerni.

2018. december 16. 10:48
Ésik Sándor
Azonnali

„Akárhogy is, ezek a tüntetések az elhaló fázisba léptek, vagyis megint Orbán Viktor látszik nyerni, megunják az emberek és hazamennek.

Miért van ez?

1. Azért mert megelégszünk a tüntetéssel, és Orbán Viktor pontosan tudja rólunk, hogy megelégszünk a tüntetéssel.

2. A tüntetést nem követi cselekvés. Ez a cselekvés lehet tényleges vagy szimbolikus. Nem kezdjük el a ruhánkon viselni, a Facebookra kitenni, hogy mi egyetértünk valamiben, akarunk valamit. Pedig nem volt régen 2002 és a kokárdát hordó fideszesek.

3. Nem használjuk a közösségi médiát, pedig nagyon kellene. Nem indult egy egy instagramos hashtag, nincs egy YouTube-csatorna, ahol egyperces videókban hallgatnám, hogy mit gondolnak azok az emberek, akik tüntetnek. Nincs egy új arc, aki kiállna, és mondana egy beszédet, ahol elhangzik valami új.

4. Nincs egy közösségi cselekvés. Nincs az, ami mondjuk Kelet-Németországban volt, hogy egy idő után a hét egy bizonyos napján mindig volt tüntetés, oda emberek beszédekkel készültek, és megfogadták, hogy jövő péntekig csinálnak valamit.

Ez így ventillálás, és azt hagyják mindenkinek. Tovább kell lépni. Ha valamelyik párt akar továbblépni és a fentiekből valamit megvalósítani (a rendőrkapitányság előtt pózolás, vagy a rendőrsorfal előtt pogózás befejezése után, igaz, Momentum, igaz, Szél Bernadett?), hát csinálják ők. Ha lelkes amatőrök, hát csinálják lelkes amatőrök.

De amíg csak Viktor takarodj van, addig Viktornak semmi oka az aggodalomra, mert azt otthon is lehet csinálni, és a legtöbb ember otthon fogja csinálni. A nagy buliért dolgozni kell.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IV. Fawkes
2018. december 17. 08:17
És mit szeretnétek még? Lőni?
Bűbájos Küsmödy
2018. december 17. 04:55
"Vért !!! Mert menten megveszek" !!!
Peter8811
2018. december 17. 04:14
"Tüntetések: többre és másra van szükség!" Sanyi bácsi altársaid felkötnének téged is egy kandeláberre, biztos hogy nagyobb löketet adna a forradalmatoknak. Szamueli bátyádék is azért nem buktak meg egy hét alatt mert elkezdtek akasztgatni. így kihúzták 133 napig, meg a gyufát.
Peter8811
2018. december 17. 04:09
Mi van korona szép nénivel rácsukódott az ÁVH ajtaja a műveleti központba?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik