Fiatalok vagyunk, és nem robotok!

2018. december 16. 09:37

Most látom csak, mi az igazi érték: egy megfelelő látásmódú szülő, egy szívvel-lélekkel tanító tanár, vagy csak egy gondolkodó, nem megelégedő, változtatni akaró, sémából kitörő ember. Ebben kéne erősödni, hogy ne csak mi, de a jövő generációja is megváltozhasson, akár boldogabbá, élettelibbé váljon.

2018. december 16. 09:37
Ács-Fehér Kinga
20on

„Nem csak a hétfői reggeleken, de az összes többi hétköznap fáradt, élettelen, kötelességektől leszívott embereket látok – gyakran magammal az élen. Mindannyian gürizünk, hogy egy élettel teli, élhető életünk legyen, ennek ellenére szinte robotmechanizmusban éljük mindennapjainkat. Még egyszer hangsúlyoznám, hogy nem a sok-sok feladat és az ebből adódó túlterheltség a probléma igazi forrása. A probléma gyökere szerintem az, hogy szinte mindent kötelességtudatból teljesítünk, nem pedig akaratból, szeretetből, vagy vágyból. Mindez észrevétlen fokozatossággal épül be az agyunkba, egyfajta berögzült szokássá válva: elméletileg mindannyian szabadok vagyunk, de valahogy mégsem.

És hogy mi is az igazi kincs?

Most látom csak, mi az igazi érték: egy megfelelő látásmódú szülő, egy szívvel-lélekkel tanító tanár, vagy csak egy gondolkodó, nem megelégedő, változtatni akaró, sémából kitörő ember. Ebben kéne erősödni, hogy ne csak mi, de a jövő generációja is megváltozhasson, akár boldogabbá, élettelibbé váljon. Hiszen fiatalok vagyunk! Nem robotok.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nikonos
2019. február 14. 16:16
A kötelesség a baj, instamajmok? Tényleg? Azt se tudod, mi az. Nektek ektek olyan nincs. Hülye picsa.
balbako_
2019. január 24. 18:26
Aztán mi a fészkes fenétől olyan búval bélelt jobb életért sóhajtozó ifjúságot képvisel ez a leányzó? Minden lehetősége adott, a saját szorgalmán, tehetségén múlik hogy milyen lesz az élete. Ha mégis csinál valamit azt"kötelességtudatból teljesítünk, nem pedig akaratból, szeretetből, vagy vágyból." Erről ki tehet?
Esvány
2019. január 09. 17:10
„…mert robot vagyok. Mert azt akarnak belőlem csinálni. Mert nincs gyerekkorom… Mert nem tudok szórakozni." Kapálni, dolgozni már senki sem akar, csak szórakozni - azt is hogy?
szalard
2019. január 09. 17:10
De egy háztartási robotnak több esze van, mint nektek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik