Már a demokratikus díszletre sem ügyel a kormányzat

2018. december 15. 18:13

Drága lehet a multinacionális cégek támogatása, ha már a demokratikus díszletre sem ügyel a kormányzat.

2018. december 15. 18:13
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„»A neoliberális kísérletezés ideje lejárt, a piac mindenhatósága és önszabályozása csak elmélet, az állam szerepe pedig maga a valóság« - mondta Orbán Viktor. 2010-ben. A valóság ezzel szemben az, hogy híres pávatánca nemcsak az EU intézményeire, de a transznacionális tőkére is kiterjed. Miközben dérrel-dúrral szabadságharcot folytat, aközben behasal a multiknak. Miközben Magyarország szuverenitásának őrzését prédikálja, aközben az Audival, BMW-vel, Mercedesszel gyakorol osztott szuverenitást. 

Aki a munkaerőhiányra ilyen túlóratörvénnyel válaszol, az nyíltan bevallja, hogy neoliberális.

»Ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok«, mondta régen a miniszterelnök. Pontosan ezt tesszük.

Drága lehet a multinacionális cégek támogatása, ha már a demokratikus díszletre sem ügyel a kormányzat. A törvény törvénytelen elfogadása sem volt nekik drága, hogy véghezvigyék, amit megkövetelt a paktum a multikkal.

A neoliberális kísérletezés ideje nyíltan színt vall, a piac mindenhatósága a magyar államra is kiterjed, az állam szerepe immár nyíltan a tőkeérdek kiszolgálása. Csakhogy mi ezt nem fogjuk hagyni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
harcimarci
2018. december 17. 15:46
Aki itt a demokráciát lábal tiporja, azok pont ti vagytok,Péter!Az Felesküdött parlamenti képviselők szítanának zavargásokat , egy törvényjavaslat ürügyén, b+, ez mennyire demokratikus?? Parlamenti képviselők, akik az ország házában tarthatnának sajtótájékoztatót, betörnek a tv székházba élő adás közben , mint utcai aktivisták, egy kétharmados választást követő fél évben, miközben békés és prosperáló az ország? Szerinted ez mennyire demokratikus?
Európai téridő
2018. december 17. 08:26
Kik is rontották le az ország pozícióit annyira, hogy "be kell hasalni" a multiknak? Hol bujkálnak az általuk akkor kitalicskázott hatalmas pénzek, amikor még nem fogták rá minden "későn érkezőre", hogy korrupt?
august
2018. december 17. 07:05
Már a demokratikus díszletre sem ügyel a kormányzat ----------------- Az ellenzék meg egyenesen tojik rá, még a látszatra is.
balbako_
2018. december 16. 16:25
Aki beleszületik a milliókba annak az életről sincs fingja sem. Az autógyárakat ekézi miközben azt hiszi, hogy ott betanított munkások hemzsegnek. És az igazság? Egy magyar mérnök a BMW-ből megválaszol erre is. Íme: "Cáfolja a blablát, hogy az autógyárakban betanított munkások dolgoznak. "Tévedés, e gyárak tele vannak mérnökökkel és közgazdászokkal. A gyártási üzem irányítási folyamatában felsőoktatási végzettségű közgazdászok és mérnökök dolgoznak azon a rendkívül összetett feladaton, hogy a kész autó a megrendelt kivitelben, a kívánt időben, a kért mennyiségben és az elvárható minőségben, a közel 1500 alkatrészből eljusson a kereskedőhöz. A termelést irányító személyzet többsége legalább főiskolai végzettségű közgazdász-mérnök, a gyártó többségében automata berendezéseket megfelelően kiképzett szakemberek üzemeltetik."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik