Indítsuk újra az államunkat!

2018. december 15. 15:15

Egy olyan országban akarunk élni, ahol az állam végre a dolgát végzi!

2018. december 15. 15:15
Merker Iván
Mérce

„Bizonyos körökben szokás, tévesen, az erős államot szükségszerűen a szabadság ellenségének látni. Magyarország arra mutat példát, hogy hiába épült le az állam, ez nem tett senkit szabadabbá, sőt, jobban ki vagyunk téve a hatalmasok önkényeskedéseinek.
Alapítványi tulajdonba kerülhet a Corvinus, de miért lenne szabadabb, ha Lánczi András marad a rektor, és arról is lehetnek elképzeléseink, kik kerülnek a kuratóriumba?

A magyar politikatörténet egyik legfrappánsabb szlogenje a Fidesztől származik: »Egy olyan országban akarunk élni, ahol a törvény nem csak a kólát védi!«. Azonban eljött az idő, hogy felismerjük, hogy ez a követelés önmagában kevés, ki kell egészítenünk egy másikkal: Egy olyan országban akarunk élni, ahol az állam végre a dolgát végzi!”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Európai téridő
2018. december 17. 08:20
"Ezek ugyanazok" nemrég azt pampogták, hogy az állam "vonuljon ki". Mit is csináltak a szájukból?
Akitlosz
2018. december 16. 23:18
Egy olyan országban akarunk élni, amelyik magyar!
silenceCZ
2018. december 16. 22:30
"Egy olyan országban akarunk élni, ahol az állam végre a dolgát végzi!” Ami ti bolsevik olvasatotokban azt jelenti, hogy visszahívja az IMF-ot... és ekkor a gazdátoktól45 ezüstöt kaptok majd a már megszokott 30 helyett.
Jason Bourne
2018. december 16. 17:29
A dolgát végzi vagy a dolgát teszi? Nem mindegy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik