Óvodaforradalom

2018. december 15. 15:36

Viktor, az óvó bácsi sokat látott, tapasztalt ember volt és birkatürelemmel tűrte Ági, Benő, Peti és Laci sajátos műsorszámát.

2018. december 15. 15:36
Megadja Gábor
Megadja Gábor
888

„Viktor, az óvó bácsi sokat látott, tapasztalt ember volt és birkatürelemmel tűrte Ági, Benő, Peti és Laci sajátos műsorszámát. Szája szélén apró mosollyal nyugtázta, hogy a gyerekek bizony ilyenek, ezek se voltak hajlandóak már hetek óta rendeltetésszerűen használni a délutáni alvás időszakát, állandóan csokival tömik magukat, hiperaktívak lettek (kivéve Ákit, aki valami másból ehetett sokat, mert állandóan le van szedálva, olyan, mintha mindig aludni készülne). Andris és Tomi kint előadott műsorszámát észre sem vette, pedig Andris legalább annyira kinézte magának Viktor bácsi foteljét, mint Peti.

Az óvoda személyzete már rendre akarta inteni a kis gézengúzokat, mert az agyukra mentek, de Viktor bácsi csitította őket. Közben elvégezte teendőit, kitakarította az ovit és még néhány fejezet elolvasására is jutott ideje – mintha nem is hallaná azt a fülsiketítő zajt, amit a gyerekzsivaj csinált ebben a problémás gyerekekkel foglalkozó óvodában.

Viktor bácsi egyszerűen értett a gyerekekhez. Született tehetsége is volt hozzá, de tanulta is. Tudta, hogy hiába minden figyelemfelkeltő gyerekhiszti, minden zajongás, holnap úgyis újra be kell jönniük az óvodába, és úgyis ő marad az óvó bácsi.

Arról nem is beszélve, hogy szentül hitt az emberek jóravalóságában. Tudta, hogy a kis gézengúzok is fel fognak nőni, meg fognak nyugodni, és tisztában lesznek majd azzal, hol a helyük a világban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VESZ ÉSZ
2018. december 17. 11:18
Nekem úgy tűnt,Orbán óvóbácsi bizonyos tudatmódosító szerek alatt állt,vagy megint lemerült benne az elem,de valaki megoldotta néhány pirulával,oszt felélénkült.Sebaj volt márt ilyen,de annak sem volt jó vége.
Valodi
2018. december 16. 19:13
"Viktor bácsi egyszerűen értett a gyerekekhez. Született tehetsége is volt hozzá, de tanulta is." - igen! Igazi tanítómester! Jó iskolába járt és szigorúan fogták: "(Apám)... hihetetlenül megvert, emlékszem, de nagyon ...belém is rúgott néhányszor ... az erősebb győzött!" (Orbán Viktor 1989) https://film.indavideo.hu/video/f_mi_leszel_ha_nagy_leszel?s=0 "Az állambiztonság számára különös garancia Viktor édesapjának, Orbán Győzőnek, a Kádár-rendszer őszinte és megbecsült hívének személye...Társadalmi fejlődésünkről alkotott véleménye következetes kommunista, amely érezhető gyermekei tudati nevelésében is.” https://kkbk.blog.hu/2012/04/21/a_kommunista_keresztapa
balbako_
2018. december 16. 09:26
Viktor bölcsen mosolyog mert tudja az óra ketyeg és az idő neki dolgozik. Hol vannak már a nagypofájú Juhászok, Bajnaik, Lukácsok, Pumuklik meg a többi kolomposok?
annamanna
2018. december 15. 23:23
Egy égbekiáltó bűn törvényesítése? 2018. december 14. SZEMlélek A SZEMlélek egyik olvasójának írását közöljük, aki az úgynevezett túlóratörvény kapcsán fogalmazta meg gondolatait. December 12-én a magyar országgyűlés vitatható körülmények között elfogadta a munka törvénykönyvének módosítását. Az új törvényszöveg egyes részei véleményem szerint kimondottan jók, más részei kevésbé, a 2. paragrafus azonban rendkívül problematikus: „A munkaidőkeret tartama, ha ezt objektív vagy műszaki vagy munkaszervezéssel kapcsolatos okok indokolják, kollektív szerződés rendelkezése szerint legfeljebb harminchat hónap.” Ez azt jelenti, hogy a túlórák munkadíját a munkaadó akár 3 évig is visszatarthatja. Eddig ez az időtartam egy év volt. A Katolikus Egyház tanítása szerint „a munkások bérének igazságtalan visszatartása” a szándékos gyilkossághoz hasonló „égbekiáltó bűn”, mert a Biblia kifejezése szerint magától Istentől kér büntetést. Részlet a Katolikus Egyház Katekizmusából, 2434. pont "Az igazságos bér a munka törvényes gyümölcse. Megtagadása vagy késleltetése súlyos igazságtalanságot jelenthet. A méltányos bér megállapításához figyelembe kell venni minden egyes ember szükségletét és teljesítményét. A munkát úgy kell megfizetni, hogy az ember anyagi, társadalmi, kulturális és lelki szempontból egyaránt méltó életet biztosíthasson önmagának és övéinek, figyelembe véve kinek-kinek munkakörét és teljesítményét, valamint a vállalat helyzetét és a közjót." Úgy gondolom, hogy a törvénymódosítás egyértelműen szembe megy ezzel a mózesi paranccsal: „Azon a napon add meg az ő bérét, és le se menjen felette a nap; mert szegény ő, és kívánkozik az után az ő lelke, hogy ellened ne kiáltson az Úrhoz, és bűn ne legyen rajtad.” Ha valaki a kereszténységre hivatkozik politikusként, vajon szem előtt tartja-e ezeket az elveket? „Mindazt, a mit én parancsolok néktek, megtartsátok, és a szerint cselekedjetek: semmit ne tégy ahhoz, és el se végy abból!” (MTörv 12, 32) https://szemlelek.blog.hu/2018/12/14/egy_egbekialto_bun_torvenyesitese
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik