Messziről nézvést tömegnek látszik

2018. december 14. 13:28

Az Orbán-ellenes egyvelegből ki tud jönni egy parlamenti cirkusz, ki tud jönni néhány tüntetés, de a választási győzelem nem.

2018. december 14. 13:28
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Komoly politológusokat is megtéveszt, ami esténként Budapest utcáin történik. Komoly emberek látnak bele érdemi politikai elmozdulást.

Pedig az ellenzéknek valódi tömegbázisa továbbra sincs. Nem feledve, hogy az esti, főleg pedig éjjeli tüntetéseket nagyrészt pesti belvárosi diákok, Ortega y Gasset kifejezésével élve a szabadság elkényeztetett gyermekei csinálják, kétségtelen, hogy valóban sokan elégedetlenek a kormánnyal.

De ez az elégedetlenség teljesen amorf, egymással gyökeresen ellentétes, egymást kizáró megfontolásokra alapszik. Keveredik benne a pesti belvárosi értelmiség liberalizmusa, a Nagy-Magyarország-tetoválásos jobbikos Orbán-gyűlölete, az egykori kisgazda elitellenessége, a szegénységbe ragadt kisember Kádár-nosztalgiája, a filoszemitizmus, az antiszemitizmus (Zsidesz) és a cigányutálat (cigány Orbán), a szélbalos és széljobbos kapitalizmus-ellenesség. 

Ez a sok ember messziről nézvést tömegnek látszik, ami abba a tévedésbe ejti az ellenzéki politikusokat, hogy politikai erő sorakozott fel mögöttük.

Ez azonban tökéletesen téves feltételezés. Az Orbán-ellenes egyvelegből ki tud jönni egy parlamenti cirkusz, ki tud jönni néhány tüntetés, de választási győzelem semmi körülmények között nem tud kijönni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2018. december 16. 04:33
Ez a helyzetelemzés telitalálat úgy ahogy van.
kulakman
2018. december 15. 16:51
Fene se tudja ,hogy mi a hiba , pl a Hódmezővásárhelyi választás után páran azért elszontyolodtunk, hogy akkor mi is lesz ,lett 3x 2/3, most ezek felbuzdulva a semmin egy kicsit jobban jönnek ki a májusi eu választásból akkor elmérik magukat 2022-re hátha akkor meg mennek a levesbe!
zolizolizoltan
2018. december 15. 10:46
Az ellenzék szimpatizánsai lehetőséget kaptak, hogy közösen tüntessenek. Ilyen még nem volt.. A "Mi hazánk" is tüntetett!!! Ezért volt átgondolatlan a túlóra-törvény. Szerintem vissza kell vonni.
balbako_
2018. december 15. 08:24
Ezért nem lesz soha összefogás (a pesti belvárosi értelmiség liberalizmusa, a Nagy-Magyarország-tetoválásos jobbikos Orbán-gyűlölete, az egykori kisgazda elitellenessége, a szegénységbe ragadt kisember Kádár-nosztalgiája, a filoszemitizmus, az antiszemitizmus (Zsidesz) és a cigányutálat (cigány Orbán), a szélbalos és széljobbos kapitalizmus-ellenesség. ) Ráadásul ez nem tömeg létszámát tekintve sem pusztán azért mert a felsorolt fóbiásokon kívül a világon senkit nem érdekel, sőt taszít!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik