Szijjártó: A kötelező kvóták kérdése lekerült a napirendről

2018. október 19. 15:34

Jó hír, hogy a menekültek befogadásával kapcsolatban a kötelező kvóták kérdése végre lekerült a napirendről, és mindenki megértette, nem lesznek kötelező kvóták – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Brüsszelben, az Ázsia-Európa Találkozó szünetében magyar újságíróknak adott nyilatkozatában.

2018. október 19. 15:34

Szijjártó Péter a csütörtökön befejeződött uniós csúcstalálkozó migrációval foglalkozó ülésének eredményeire irányuló újságírói kérdésre válaszolva hangsúlyozta, „nem lesznek, mert nem lehetnek kötelező kvóták”. 

Nem lehetnek, mert vannak olyanok uniós tagországok, amelyek nem akarnak betelepítést, amelyek nem akarnak bevándorló országgá válni, és azért sem lehetnek, mert soha nem lesz egyetértés az Európai Unió országai között arról, hogy a betelepítési kvóták rendszerét elfogadják – közölte.

Magyarország véleménye szerint a jó megoldás továbbra is az, ha világos sorrendet állítunk fel, és annak első helyén az európai külső határok védelme szerepel” – fogalmazott Szijjártó Péter.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2018. október 21. 02:30
Akkor mivel fogtok kampányolni, kakadu?
Jason Halina
2018. október 20. 10:18
Akkor mostmár be lehet fejezni a riogatást!
duzur
2018. október 20. 10:17
Jelenleg az USA déli határa a legveszélyeztetebb. Dél- és középamerikai tömegek igyekeznek oda, annyira megnehezült az otthoni életük. Rémes a helyzet. Kiváncsi vagyok, hogy fogják tudni kezelni. Hiába! Vilégszerte megindúltak a szegények a gazdagabb országok felé és nem csak Európa határait döngetik...
írmag
2018. október 20. 08:12
A magyar nyelv a tények megfogalmazására kitűnően alkalmas, nem menekültek, népvándoroltatottak. Hogy is tudna - mondjuk - egy magyar hajléktalan Dél-Afrikába eljutni? (tömeges ügyről és munkájából családot nevelő emberekről ne is beszéljünk)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik