Finnyáskodás helyett: van mit tanulni Puzsértól

2018. október 19. 08:21

Balfaszkodás nélkül szállt be a ringbe. Nem látni mást, aki foggal-körömmel küzdene azért, hogy valamit kezdhessen Budapesttel.

2018. október 19. 08:21
Soproni Tamás
HVG

„De miért is lehet izgalmas Puzsér jelöltsége?

Ismert. És nemcsak a körúton belül. Erővel és közérthetően beszél, így üzenetei megértéséhez nem szükséges klasszika-filológia és francia szakos diploma (félreértés ne essék, Tamás Gáspár Miklós forever!), és megszólíthat olyanokat is, akiket bizony a hagyományos baloldali körökből jövő politikusok nem tudnak. Mondhatnánk, hogy bizonyos szempontból integratív. Meglepő állításnak hangzik egy ilyen hangos és durva figura esetében, de könnyebben tudom elképzelni, hogy Tibi atya rajongóitól kezdve a fővárosi jobbikosokon át a jobber LMP-sekig tömegével szavaznak le emberek Puzsér Róbertre, mint akármelyik klasszik baloldali jelöltre. És lehet, hogy egyszer magunktól, baloldaliaktól kell elvárnunk, hogy orrbefogva szavazzunk, nem pedig mástól, LMP-sektől vagy jobbikosoktól. Ez van, a teljes összefogás sose lesz rózsaillatú.

Van víziója. Szokatlan módon úgy kritizálja a jelenlegi vezetést, hogy közben röviden, néhány mondatban tudja összefoglalni azt, hogy mit szeretne csinálni helyette. Egy sétáló Budapestet. Ahol több a zöld, és kevesebb a rák. Ahol a lakóké a Duna-part, és magasabb a várható átlagéletkor. A szokásos mantra helyett néhány mondatból álló, képekben elmesélt, mégis közérthető vízió.

És abszolút átjön, hogy számára Budapest nem egy eszköz, egy ugródeszka, hanem maga a cél.

Akarja. Balfaszkodás nélkül szállt be a ringbe. Nem látni mást, aki foggal-körömmel küzdene azért, hogy valamit kezdhessen Budapesttel. Úgy tűnik, nincs senki, aki igazán képviselni akarná közel 1,8 millió budapesti érdekeit – fideszesét, jobbikosét, DK-sét egyaránt. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2018. október 21. 08:52
Nem értek egyet Soproni T.-al, ugyanis Puzsér, mint JELENSÉG EGY GIGANTIKUS BALFASZ! Minden részletében "az" és egészében is "az". Jó, hogy az ellenzéknek egy ilyen főpolgármester aspiránsuk van, mert így biztos a bukásuk. Soproni Tamás meg higgyen azt, amit Neki jólesik, majd "leülteti Őt az anyaföldre" a választás estéjén a nyers valóság.
Dénia
2018. október 20. 08:53
Neked bárkitől van mit tanulni, gyökér. De az, hogy a Puzsér az egyetlen értelmezhető kihívója a Tarlósnak ellenzéki térfélen, mert van egy olyan elképzelése, amilyenből bárki köpne kapásból ötöt, ha megkérdeznék, mit változtatna meg varázsütésre legszívesebben a fővárosban, az az ellenzéki pártokra nézve nagyon-nagyon gáz. Csak tátják a szájukat, meg sivalkodnak, de ilyenkor kiderül, hogy még csak nem is beszélnek fővárosi politikáról, meg nincs köztük egy épkézláb politikus sem, akinek víziója lenne a fővárosról bármilyen tekintetben. Hát nulla. Senki nem áll oda a rajtvonalhoz. Hanem a Puzsér szereplése értékelődik fel ebben a közegben, annyira nullák vagytok mind.
yes_we_can
2018. október 20. 00:13
Ritka irritáló figura.
annamanna
2018. október 19. 23:42
A szerző láthatóan gyönyörködik Puzsér Róbert szakállában, az viszont egyáltalán nem érdekli, hogy Budapestet VALÓJÁBAN HOGY LEHET MŰKÖDTETNI. HÁT NEM AKARATTAL. HANEM SZAKÉRTELEMMEL. Nem üvöltözéssel, hanem csendesen. NEM VÍZIÓRA ÉPÍTVE, HANEM TÉNYEKRE. Minél jobban tolják Puzsért, annál inkább hányingert kapok tőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik