A Jobbik népszavazást kezdeményez a lakástakarék támogatásának megtartásáért

2018. október 19. 12:08

Kérdésünket el is juttattuk a Nemzeti Választási Bizottsághoz.

2018. október 19. 12:08
Jobbik

„A Jobbik népszavazást kezdeményez a lakástakarék támogatásának megtartásáért

A kormányzat arcátlan módon szüntette meg a lakáscélú előtakarékosság állami támogatását, ily módon fiatalok és idősebbek tízezreit zárta ki az otthonteremtést segítő lehetőségek közül, hiszen a legtöbben nem tudják igénybe venni a CSOK még mindig szigorú rendszerét. A kabinet nem teszi lehetővé továbbá a tipikus magyar élethelyzetekre való takarékoskodás megkönnyítését sem, mint amilyen a lakás felújítása vagy éppen bővítése.

Éppen ezért a Jobbik törvényjavaslatban követeli az eredeti állapot helyreállítását, az állami támogatás további biztosítását az előtakarékosság rendszerében, a közvetítő gazdasági ágazatról szóló alapos szakmai vita lefolytatása mellett. Ám mivel a parlament probléma-megoldó erejének a Fidesz-KDNP egyértelmű fékezőjévé vált, a lakástakarék megtartását célzó népszavazási kezdeményezéssel élünk, amelyre vonatkozó kérdésünket el is juttattuk a Nemzeti Választási Bizottsághoz.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke

Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2018. október 20. 13:41
Úgy tudom, állami pénzek fölhasználását illető kérdésekről nem lehet népszavazást tartani. Ennyi erővel arról is népszavazhatnánk, hogy "adjunk-e minden nyugdíjasnak 19 000 Ft-ot"? Ilyet csak a FIDESZ tehet választások előtt, népszavazással nem kikényszeríthető. Ahogy az LTP-k állami támogatása sem.
Vörös Gyuláné
2018. október 19. 21:01
Volt egyszer egy népszavazás, arra kellett volna elmennetek, balfék jobberek! Most már akárhányat találtok ki helyette, az igaziról akkor is lemaradtatok!
Zod
2018. október 19. 18:19
Egyrészt költségvetési tételekről nem lehet népszavazást tartani. Másrészt az LTP-k támogatására szánt pénzt átcsoportosítják a CSOK-hoz, szóval a kormánynak elég lenne azzal kampányolni, hogy a Jobbik megcsonkítaná a CSOK-ot. Bíró Ica úgy látszik Dúró Dórát követve átállt a Mi Hazánk-hoz, a Jobbik meg itt áll szellemi holdudvar nélkül.
oskar
2018. október 19. 18:15
Ki kellene ebből a bankokat hagyni! Lenne az államkincstár által a takarékoskodni akaróknak egy számlája ahová lehetne utalni pénzt. Ehhez az állam hozzátenne. Így az állam segíthetné azt amelyet előnyben részesíti. Lakásfelújítás, lakásvásárlás, energiatakarékosság....stb
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik