Genderkurzus: politika, semmi más

2018. augusztus 18. 10:58

A szólásszabadság láthatóan a haladó tábor legnagyobb ellensége, és szeretnék, ha annak elfojtása nemcsak a közösségi médiában érvényesülne.

2018. augusztus 18. 10:58
Megadja Gábor
Megadja Gábor
Origo.hu/888

„A hazai vitában gyakran előkerült, hogy a honi gender nem olyan ám, mint a megvadult nyugati, és különben is, csak a »szélsőséges« példákat hozzák föl a jobboldali kritikusok. A probléma az, hogy más példák meg nincsenek. De ha már a példákat és az analógiákat annyira szeretjük, mondok én is egyet.

Itt van mindjárt Judith Butler, aki vitathatatlanul a feminista, a queer (akármi is legyen az) és a genderelméletek nagyasszonya, méhkirálynője. Ő nem is olyan rég azt találta mondani, hogy komolyan fontolóra kéne venni a »társadalmilag konzervatív« beszéd betiltását, hiszen az »lealacsonyítja a faji és szexuális kisebbségeket«, tagadja a »transzemberek méltóságát«, és tönkreteszi a közösségeket. Butler szerint tehát a társadalmat elpusztítja a szólásszabadság. Utóbbi láthatóan a haladó tábor legnagyobb ellensége, és szeretnék, ha annak elfojtása nemcsak a közösségi médiában érvényesülne (a Twitter nemrég Gavin McInnest törölte, közvetlenül Alex Jones után, idehaza legutóbb a Patrióta Európa Mozgalom és Bencsik András profilja lett a cenzorok célpontja), hanem lehetőség szerint mindenhol.

Hogy jól értsük, Butler maximája nemcsak a kocsmai buzizásra vonatkozik, hanem az olyan elnyomó kifejezésekre, mint az »apa«, »anya«, »férfi«, »nő« stb. Ezek azok a »társadalmilag konzervatív« kifejezések, melyek szétrombolják a társadalmat.

A genderideológia a fenti maximához vezet, csak idő és kritikus tömeg kérdése.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2018. augusztus 20. 16:14
Gender agymosó politika ,még hozzá elmebeteg kitaláció .
kata56
2018. augusztus 18. 15:00
Ha már ennyiszer előkerül Kopp Mária, had tegyek fel egy nagyon egyszerű kérdést: a magyar társadalomnak MI HASZNA származott az ő (gender tudományos) tevékenységéből? Mert elhiszem, hogy Mária fontos Fruzsinának, hiszen az édesanyja volt. Sokszor hallottam Máriát TV-ben beszélni, számomra semmi egetrengetően újat nem mondott. Szimpatikus-értelmes-okos nő volt, aki nagyon szererett azzal foglalkozni, amit csinált és nagyon lelkes is volt. De hogy a magyar társadalom számára "mit állított elő", etekintetben bizony hm..hm..vannak kétségeim. Hozzáteszem: társadalomtudományokat illetően erősen szkeptikus vagyok... A vallások sokkal többet tudtak-tudnak az EMBERRŐL, mint amit a tudomány eddig így-úgy összegereblyézett. Talán ekkörül kéne jobban nézelődni. Mielőtt még nekem estek: Bagdy Emőkétől sem ájuldozok... Rengeteg könyv, cikk születik manapság gender meg nem gender, pszichológi stb témakörökben. Rogyásig lehet(ne) olvasni. Ehhez képest a társadalom katasztrofális állapotban van, néhány egyházi ember próbál inaszakadtáig embertmenteni, pszichológusok, pszichiáterek százai adják haszontalan tanácsaikat, írják fel rettenetes gyógyszereiket...és születnek gender-kiadványok tömegei. Minek, mi haszna?
Okoskata
2018. augusztus 18. 14:46
" Ő nem is olyan rég azt találta mondani, hogy komolyan fontolóra kéne venni a »társadalmilag konzervatív« beszéd betiltását, hiszen az »lealacsonyítja a faji és szexuális kisebbségeket«, tagadja a »transzemberek méltóságát«, és tönkreteszi a közösségeket. Butler szerint tehát a társadalmat elpusztítja a szólásszabadság." A II. Világháború befejezése óta Németországban - és azért ők voltak Európában a hangadók, az NSZK-ban egymást követték az új pártok. 1948 december FDP (Genscher) 1980 GRÜNE (Fischer/Cohn Bendit) 1990 PDS 1993 GRÜNE/BÜNDIS 2007 Die Linke Úgy néz ki, hogy párt szinten kifogytak a mondanivalóból, így felkarolták a multikulturalizmust, genderizmust, annak minden káros kinövésével és külföldi okostojások segítségével. Sokan úgy vélik, ha Németország mellettünk, akkor mindegy, hogy ki ellennünk. Nem véletlen a Konrádok, Hellerek és Niedermüllerek búvóhelye lett Berlin. A felsorolãs nem teljes. Kiváncsi vagyok mikor alapítanak egy pártot DER GENMIG névvel a Der Gender/Migri összeolvadásából?
2006erlelo
2018. augusztus 18. 14:46
Drága jó feleim.Bárhogy is csűrik, csavarják a szót; az emberiségnek teremtett voltából adódóan mindíg, és míg ez a világ tart, érvényes; két meghatározó, az élet egyedüli továbbvitelére alkalmas és arra rendeltetett neme van.Férfi,és nő.Punktum.Minden más génhiba, az evolúció apró tréfája.Aki nem tudja, hova pisiljen, annak marad az otthoni , vagy a nadrág, ill. szoknya.Ennyi.Persze, nekik is ugyanannyi joguk van, mint normális embertársaiknak, de kéretik tudomásul venni>; semmilyen deviancia nem alapithat többlet jogokat.A 46-os cipőt hordók, az almáspitét uborkasalátával evők,....nem sorolom, nem tartanak, nem tarthatnak többletjogra igényt.És akkor a lényeg; gender szakra kis hazánkban, fentiekből is adódóan semmi szükség.Az itt lebzselők meghatározó része külföldi.Remélem, megszüntetik ezeknek zektáknak a képzését.De ugye erről sajnos még szó sincs, annyi merült fel halványan, hogy tán nem kéne állami pénzt adni erre.Na, erre jött az uszulás.Pedig ez csak a minimum, a kezdet lehet. a semmirevaló s
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik