Eladtuk az erdélyi magyarságunk?

2018. augusztus 18. 12:05

Egy pármillió forintért eladtuk az erdélyi magyarságunkból fakadó összetett identitásunkat?

2018. augusztus 18. 12:05
Győrfi Kata

„Mostanában kijárok tüntetni annak az országnak a demokráciájáért, ami kiállította a születési bizonyítványom, annak az országnak a demokráciájáért, aki eladja a hargitai erdőket zéró felelősséget vállalva a következményekért, annak az országnak a demokráciájáért, ahol a gyerekeimet akarom felnevelni, ahol szeretnék meghalni.

Mostanában azon gondolkodom, hogy a lassan száz éve tartó egészséges kisebbségi nacionalizmusunk mire vezetett, hogy vajon végig azon dolgoztunk-e, hogy az érzelmeinket kielégítsük, és hogy a többségi nacionalisták elismerjenek, befogadjanak, elárasszanak pénzzel? Mert, ha igen, akkor az semmi értékfelmutatással nem kellett járjon, csak jó helyen jó mukikkal való ebédeléssel és nyalizással. Ennyit érne vajon a szabadságunk? Hogy jobb azoknak eladni a szabadságunkat, akik legalább a mi nyelvünket beszélik? De van bármi egyéb közük hozzánk?

Tele vagyok kérdésekkel, mert lehetetlen lesz szabad sajtónak dolgozni és szabad, független sajtót olvasni. Mi legyen most? Ennyi? Egy pármillió forintért eladtuk az erdélyi magyarságunkból fakadó összetett identitásunkat? Ezt jelenti magyarnak lenni? Ennyi?”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2018. augusztus 20. 12:33
Egy eredeti komment az eredeti cikkhez: "jutacs 2018-08-17 16:35:07 Majd Orbán megmondja, hogy magyar vagy-e. Igaz, hogy 30 éves koráig azt sem tudta, hogy létezik Erdély és ott vannak olyan mukik, akik magyarul beszélnk, valami csoda folytán. Igaz, hogy életében nem olvasott el 3 szépirodalmi könyvet. Igaz, hogy egy e-mailt sem tud megírni, és a lapradiátort laptopnak hiszi. Igaz, hogy életében egy percet sem dolgozott, soha nem volt egy főnöke sem. Igaz, hogy a magas kultúrában odáig jutott, hogy a kocsmaudvaron hóttrészegen elüvöltötte a Fehérvári huszárokat, akik, ugyebár megdugják a fehérvári leányokat. A történelemből is annyit tud, amit az apja, a párttitkár szívlapáttal belevert. A nőkről is tud annyit, hogy azok azért vannak kitalálva, hogy szolgálják a férfit és szüljenek .. De azért ő megmondja, hogy ki a magyar."
jucidom
2018. augusztus 19. 19:12
A szerzőnek szeretettel: https://youtu.be/073o3LSrsiU
bujdosó
2018. augusztus 19. 04:12
Akit így megvisel a lehetőség, hogy esetleg magyar identitása lehet, az szedje a sátorfáját Magyarországról, de előbb fizesse vissza amit a magyar adófizetők elpocsékoltak a képzésére. Ezt erdélyi magyarként ajánlom neki, hozzáfűzve, hogy kerülje el Erdélyt is. Ilyen hálátlan semmirekellőre itt sincs szükség. Ha 26 évesen még nem képes eldönteni az identitását, húzza magára a WC-t.
Balango
2018. augusztus 18. 22:50
Elolvastam az egész cikket. Ez a kislány pont olyan, mint az antiszemita zsidó. Neki a világnézete fontosabb, mint a származása és a gyökerei, arról nem is szólva, hogy könnyebb simulni, mint ellenállni. El kell fogadni, hogy vannak ilyenek is, de nem kell törődni velük. Legfeljebb kívánjunk nekik jó utat, legyenek boldog románok. Vagy németek. Vagy amerikaiak. Vagy "londoniak", vagy "európaiak", vagy mit tudom én, mik. Nagy a világ, az ilyen bárhol otthon van benne, de leginkább ott, ahol valakik finanszírozzák a megélhetését. Lehet, hogy azért nincs még Londonban, mert ott mosogatni kellene... Esztéták... Azért persze Győrfi Katának is jó az anyaországi bunkó magyar adófizetők pénzén az Eötvös Kollégiumban esztétikát tanulni a Lukács fiókáktól... Arra kérek mindenkit, hogy higgye el, nem a győrfi katák és nem a parászka borókák jelentik az erdélyi magyarságot. Ne általánosítsunk belőlük, beteg lelkűek minden közösségben vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik