Mezítelen ünnepek

2018. augusztus 18. 16:38

Istvánt igazolta a történelem. Aligha kell újabb ezer év gyötrelme ahhoz, hogy megbizonyosodjunk: Orbánt nem fogja.

2018. augusztus 18. 16:38
Friss Róbert
Népszava

„Az állam mai túlhatalma elvont elméletekkel éppúgy bizonyítható, mint a napi élet tapasztalataival: nép, nemzet, állam fogalmainak tudatos keverésével, a törvényhozói és a végrehajtó hatalom funkcióinak manipulálásával, a demokrácia szabályainak célirányos felrúgásával, meg azzal, hogy az állam rátelepszik a polgárok magánéletére, korlátozza tájékozódási, oktatási, gyülekezési szabadságukat és a kisebbségi politikai képviseletek jogait. Ha a hatalom ezt megteheti, meg is teszi, mert természetének része a hajlam a tehetetlen hájasodásra. Ha pedig megteszi, az azt jelzi: beteg a társadalom immunrendszere, a közösség elfelejtette, hogy ő maga az állam, amennyiben azt önmaga szolgálatára, a közjóért szervezte meg. Jól mondta az egykoron még liberális Orbán Viktor: a közösségnek joga – önérdekű kötelessége is – szétzavarni azt az államapparátust, amelyet ő hozott létre, de nem őt szolgálja. István király a magyarokat erőszakkal vezette be az európai közösségbe. A mai hatalom éppen ellenkező irányba terelné a nemzetet. Erőszakosan akkor is, ha titkolt és felfedett módszerei jóval puhábbak a fülbe öntött ólomnál, a felnégyelésnél. Istvánt igazolta a történelem. Aligha kell újabb ezer év gyötrelme ahhoz, hogy megbizonyosodjunk: Orbánt nem fogja.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2018. augusztus 20. 15:50
Mi van ? Minden balos meghülyült aug. 20-án? Úgy tűnik!
orion
2018. augusztus 20. 14:39
Elég gyötrelem téged olvasni.
Esvány
2018. augusztus 20. 12:55
"korlátozza tájékozódási, oktatási, gyülekezési szabadságukat" Rákosi apád, az korlátozta!
DrPepper
2018. augusztus 20. 09:26
Robi, te eltévesztetted az ünnepet: ez nem a tanácsköztársaság évfordulója, amikor a meztelen ember hadonászott a kalapácsával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik