Kövér nem elégedett az uniós forráscsökkenéssel

2018. június 22. 15:44

Az Országgyűlés elnöke szerint a 2021 és 2027 közötti időszak költségvetése a visegrádi országok megítélése szerint tárgyalási alapnak is silány.

2018. június 22. 15:44

A migráció kérdése, valamint a következő uniós ciklus költségvetése volt a téma a visegrádi országok (V4) parlamenti elnökeinek pénteki balatonfüredi informális találkozóján, amelyen meghívott vendégként jelen volt Wolfgang Sobotka, az Osztrák Nemzeti Tanács elnöke is.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a tanácskozást követően elmondta: a korábbi, migrációval kapcsolatos, a nemzetek biztonságát szem előtt tartó álláspont megerősítése mellett arról tárgyaltak, hogy szükség lenne a menekültek és a gazdasági bevándorlók kilétét meghatározó szűrőállomások felállítására az unió határain kívül.

Közölte: a 2021 és 2027 közötti időszak költségvetése a visegrádi országok megítélése szerint „tárgyalási alapnak is silány”, hiszen hátrányosan érinti a közép-európai térséget, a visegrádi országok számára pedig több mint húszszázalékos forráscsökkenést jelent.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mbear
2018. június 23. 04:08
Forráscsökkenés, mert olyan nagyon jó a minden nem? Nem ez volt a cél?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik