Megállíthatatlanul fogy a Jobbik

2018. június 22. 19:17

A lemorzsolódás Toroczkai László ellen indított etikai és fegyelmi vizsgálattal kezdődött, majd erősödött a volt alelnök kizárásával a pártból.

2018. június 22. 19:17
Gabay Dorka
Magyar Idők

„Több száz érdeklődőt várnak a Mi Hazánk Mozgalom zászlóbontó nagygyűlésére, amelyet holnap tartanak Ásotthalmon. A mozgalom eredetileg Mi magunk néven jött létre, és a Jobbikon belüli platformként működött volna. A több, akkor még jobbikos, ma már független polgármester által életre hívott platform bejelentésekor Toroczkai László úgy fogalmazott, ennek a platformnak az egyik lényege, hogy visszaadják a Jobbik foglyul ejtett lelkét és mozgalmi jellegét.

Toroczkai akkor kitért arra is, a párton belüli platform jövőjéről elsősorban a Jobbik elnöksége dönthet. – Ha az elnökség erre nemet mond, az azt jelenti, nincs együttműködés, ami súlyos hiba lenne, mert azzal kockáztatják a pártszakadást. Mi ezt nem szeretnénk, de a felelősség az elnökség kezében van – hangsúlyozta a polgármester.

A Jobbik vezetése azonnal reagált a Mi magunk létrejöttére, amely szerintük illegitim. Jakab Péter szóvivő közölte, pártszakadás nem lesz, legfeljebb lemorzsolódás, amelyet mindig is pótoltak új belépők. A lemorzsolódás Toroczkai László ellen indított etikai és fegyelmi vizsgálattal kezdődött, majd erősödött a volt alelnök kizárásával a pártból. Mindez fokozódott, amikor a Jobbik Dúró Dórát zárta ki a frakcióból. Ismert, Dúró volt az egyetlen képviselő, aki nyíltan támogatta a Mi magunk platformot.

Azt ugyanakkor leszögezte: ha a platformot alapító Toroczkai Lászlót kizárják a pártból, ő nem követi őt egy új mozgalomba. A Jobbik frakciója bizalomvesztés miatt mégis kizárta soraiból Dúró Dórát, sőt pár nappal később mandátumának visszahívásáról is döntöttek. A képviselő jelenleg függetlenként ül a parlamentben, de kilépett a Jobbikból, miként Novák Előd, a korábbi alelnök is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alaposmérlegelés
2018. június 24. 17:02
Ő már a kora miatt (1950) csak továbbvitte az örökséget ...... III/III-as volt. :))
nyugalom
2018. június 23. 14:04
Miert is hiteles Duro? Miert nem lepett ki o is, amikor a ferje? A ferj kilep, aprankent tereget, feleseg Vona mellett pozol, nem szavaz meg semmit, teljes mellszelesseggel a fonok mellett, majd ki is lepek meg nem is, visszaadom a ma datumomat, ha, de megse, aztan Toroczkai, aztan majd szombaton meglatom, hogy mi lesz, majd akkor eldontom... hat mi ez? Mint Banbone: apr. 9-en megmondom! I Mi a kulonbseg, mitol olyan hiteles ez a mosolygo, szepelgo tyukinca?
Bicska Maxi
2018. június 23. 08:50
"Megállíthatatlanul fogy a Jobbik" frászt, a mirkócki megmondta nem fogy...már persze ha időközben nem minősítette hazugságnak a múlt heti szavait...
zakar zoltán béla
2018. június 22. 20:42
Nincsen 3 éve!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik