A magyar kerub

2018. június 22. 20:04

Orbán még nem dezertál a Néppártból, inkább önjelölt szellemi vezetőjeként a radikális nacionalizmus felé tolná.

2018. június 22. 20:04
Friss Róbert
Népszava

„A miniszterelnök totális frontot nyitott az Unió ellen, amiben csak az egyik fővonal a menekültkérdés. Belerúg Jean-Claude Juncker EB-elnökbe, mert »ő felel a Brexitért«, sőt nyíltan zsarolja az Európai Néppártot, mondván, könnyen megtehetné, hogy új menekültellenes, populista pártcsaládot szervez a jövő évi EP-választásra. A Néppárt pedig még mindig nem akarja intézményesen látni, hogy az Orbán által átszabott kereszténydemokrata köntösbe bújtatott illiberalizmus - valójában keresztény fundamentalizmus - már megfertőzte Európát, s a magyar kerub úgy őrzi az Édenkertet, hogy felszántja azt. Úgymond, az EP és Németország »hibásan antipopulista népfrontot hozott létre, a feltörekvő új pártokkal szemben«. Amelyek nemzeti pártok, Orbán potenciális szövetségesei.

Orbán még nem dezertál a Néppártból, inkább önjelölt szellemi vezetőjeként a radikális nacionalizmus felé tolná, hogy Európa megszabadulhasson »szellemi kényszerzubbonyától«, amelyet a saját szerepét félreértő Európai Bizottság (értsd: a mélyebb integráció) húzott rá.

Orbán spekulál és kivár. Ha a jövő évi EP-választás után sem sikerül a nemzeti-populista erőknek dominánssá válniuk az Unióban, országát maga után vonszolva otthagyja az Édenkertet,»jöjjön, aminek jönnie kell«. Hogy mire jut majd a magyar realitással, annak megítélése saját nemzetére vár. Miről akar itt Merkel tárgyalni, ahelyett, hogy elengedné a magyar kerub kezét?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2018. június 23. 16:12
Van már olasz kerub is! A Kronen Zeitung írja. A Streit um Asyl-Schiff 22.06.2018 16:57 Italiens Minister fordert: „NGO-Crew festnehmen“ Az olasz Miniszter követeli: "Az NGO (mentőhajó)-legénységet le kell tartóztani". A cikkhez 182 kommentár érkezett túlnyomóan egyetértve az olasz belügyminiszter követelésével. Egyik hozzászóló, korax véleménye: Freitag, 22. Juni 2018 22:44 "Ezek az (ember)csempészhajók nyilvánvalóan nincsenek sehol se bejegyezve, tehát hamis zászló alatt haladnak, ami kalózkodással egyenértékűnek minősül. A személyzet letartóztatása és a hajók lefoglalása tehát több mint indokolt."
terra
2018. június 23. 13:56
Az összes balliberális politikusra és újságíróra - itt hon és külföldön is - az a jellemző, hogy a saját politikai pozíciójukat érintően vannak alapvető tévedésben, ebből adódóan nem képesek reálisan megítélni a tőlük különböző politikai erőket, a politikai folyamatok valós dinamikáját és úgy általában a világ sem. Az ún. liberális demokráciát és a liberális dominanciájú világrendet origónak tekintik, ami változatlan, fix és örök, minden eltérő politikai irányzat körülöttük kering különböző távolságokban. Amelyik tőlük túl messzire kerül, arra rögtön rásütik, hogy szélsőséges és abnormális, vagyis eredendően rossz és üldözendő. A valóság ezzel szemben az, hogy a liberálisok mozdultak el az elmúlt évszázadban a szélsőségek irányában, ezáltal világképük és demokrácia felfogásuk egyre messzebb került a normalitástól, amit az ember illetve az emberiség biológiai evolúció biológiai és társadalmi-történelmi fejlődése alakított ki. Orbánra is ezért sütik rá, hogy szélsőségesen nacionalista, holott semmi mást nem tesz, mint megpróbálja megóvni a globalista-liberális szélsőségektől az emberiség szerves fejlődése során létrejött emberi közösségeket, amit most nemzeteknek nevezünk.
syphax
2018. június 23. 13:06
"Orbán még nem dezertál a Néppártból, ..." "Dezertál" az apukád hóttkóros f..a!" Hülye!
Burmin
2018. június 23. 09:33
Robi, te vén komcsi mit csináltál 1970-73 között.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik