Szikrából csiholtunk tüzet

2018. június 21. 13:11

Nagyon furcsa éppen a liberálisoktól megkapni, hogy jobboldali újságíró nem végezhet tényfeltáró munkát, nem sérthet vélt vagy jogos érdeket, mert ha mégis, akkor arra kirekesztés és hisztéria.

2018. június 21. 13:11
Berszán György
Magyar Idők

„A balliberális szubkultúra tehát lábon kihordott egy belső felhasználásra szánt Kulturkampfot, amikor még azt képzelték, hogy a politikai oldaluk nyerhet, és akkor következhet az álombéli leszámolás az elmúlt nyolc évért és pél­dául Stohl András ­TV2-s szerepvállalása miatt.

Nos, erre kollégám nekiállt az anyaggyűjtésnek, leült és megírta a véleménycikkét. Az első részt. Majd munkája során olyan sok anyagot gyűjtött össze, hogy cikke sorozattá dagadt. Balliberális szellemi műhelyekben hasonló minőségért díjakat, befolyást, kapcsolati tőkét és nyilvánosságot osztogatnak.

Mi viszont értetlenül állunk az előtt, hogy ugyanez az újságírói kutatómunka egy jobboldali tollforgatónak bármily okból is tilos lenne.

Nagyon furcsa éppen a liberálisoktól megkapni, hogy jobboldali újságíró nem végezhet tényfeltáró munkát, nem sérthet vélt vagy jogos érdeket, mert ha mégis, akkor arra kirekesztés és hisztéria, továbbá – amint azt láthatjuk számos felületen – pszichológiai kórképek kivetítése az egzakt balliberális reakció. Remélhetően a bámészkodó állatkerti csimpánzokig azért nem jutunk el.

Miről szól Szakács Árpád sorozata? Az arányos juttatásról. Nem többről. Minden más híresztelés, belemagyarázás, nyelvünk hegyére pöckölt hazugság. Minden más az érdeksérelemről szól, a pénzről, amitől az okostelefon akkor is precízen pittyeg, ha közben tombol az illiberális diktatúra Putyinba oltott mutációja. Szól még a több évtizedes dogmák robajjal kísért ledőléséről, és arról, ami ezekből jó esetben logikusan következik, csak eddig a láthatatlan mezőben maradt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2018. június 22. 16:00
Akkor lesz majd valamennyire korrekt és emberi, ha erre az írásra érvekkel és gondolatokkal próbál bárki is válaszolni! Egyébként szinte mindenben igaza lesz Berszán úrnak - ahogy van is, a dolgok jelen állása szerint. Vannak ugyan ennek az egésznek nem egészen az ízlésem szerinti oldalai is (pl. az Ókovács és a Hörcher körüli megnyilvánulások egyike-másika). De egészében az a "magas kultúrájú" ellenoldal, inkluzive Pröhle G. úr is, "akit" ez ügyben megszólítanak, siralmasan szerepel. A reakciói csak az aczéli időben begyakoroltak, azzal a különbséggel, hogy a megfelelő BM Főcsoport már nem ugrik segítségükre.
zenitaph
2018. június 21. 22:19
szegény, szegény magyar idők újságírók, milyen nehéz az életük van ebben az időszakban. vicces, hogy minden fideszből gazdagodó véleményvezér továbbra is a liberális kulturkampftól és felsőbbrendűségtől retteg: Szakács Árpád, aki megkapta a teljes megyei laphálózatot hogy kedvére irogasson kormánypolitika alá nyaló hülyeségeket- pl. hogy a finn oktatási rendszerből kikerülő diákok gyilkosok és katedrálisokat felgyújtó huligánok lettek; Lánczi, aki megkapta a Corvinust- de Rektorként továbbra sem jut eszébe semmi más mint a liberálisok kultúrfölényén való élcelődés és frusztráció; Apáti és Jeszenszky Zs.- akikből botcsinálta publicistát csináltak és ott és annyit jelennek meg a fideszes médiában amennyit akarnak; Megadja G. aki közpénzes támogatásokból játszhat altrightosat és élőben csodálhatja Milo nevű csodaférfiját; Kérdem én, ebben a rohadt nagy liberális kultúrfölényben pontosan mi az, amit nem csinálhat meg, vagy nem mondhat egy fideszhez dörgölőző valaki? Ki és mi az ami megakadályozza a véleménye elmondásában? Nincs elég felület még mindig? Nincs elég pénz? Had ne sajnáljam őket. Egyébként Szakács Árpád nem jobboldali, hanem fideszes. Aki képes ilyen Acél György szerű cenzúrát és kultúrahegemóniát igényelni ami kirajzolódik a "tényfeltáró sorozatából" annak fingja sincs arról mi a jobboldaliság.
TAVIROZSA
2018. június 21. 16:59
Érdemes az egész cikket elolvasni !!
zakar zoltán béla
2018. június 21. 16:31
Szakács!!!! És még !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik