Gondolatok a Jobbikról

2018. június 20. 19:27

Tíz év során a párt jelentősen eltávolodott az eredetileg meghirdetett értékrendtől.

2018. június 20. 19:27
Morvai Krisztina
MTI-OS

„Pontosan tíz éve annak, hogy elkészítettük a Jobbik Magyarországért Mozgalom 2009. évi európai parlamenti választási programját. Talán sokan emlékeznek arra, hogy ennek az akkor igen nagy érdeklődést kiváltó programnak a két fő eleme a következő volt: »Magyarország a magyaroké« és »Pénz- és profitközpontú gondolkodás helyett ember-és közösségközpontú gondolkodást és döntéshozatalt!«. Sok minden történt azóta... A Jobbik illetve a nemzeti radikális mozgalom most már egyértelműen kettéválik. Hamarosan sor kerül a Jobbikot maguk mögött hagyó nemzeti érzelmű »radikálisok« zászlóbontására Ásotthalmon. Nosztalgiával olvastam a véletlenül kezembe akadt egykori európai parlamenti választási programunkat. Mélyen érintett érzelmileg a visszagondolás azokra az időkre s arra, hogyan jártunk településről településre, és hogyan tapasztaltuk meg az emberek lelkesedését azok iránt az értékek és elvek iránt, amelyeket akkor meghirdettünk. Egyik szemem sírt, a másik nevetett, amikor végigolvastam saját bevezető gondolataimat az európai parlamenti választási programhoz. 

Elszomorodtam, hiszen az eltelt tíz év során a párt jelentősen eltávolodott az ott meghirdetett értékrendtől. Ugyanakkor örültem is, hiszen büszkén mondhatom, hogy az eltelt közel egy évtized során európai parlamenti képviselőként betartottam mindazt, amit ebben a rövid tanulmányban írtam. Meggyőződésem, hogy a nemzeti radikális mozgalom jövőbeni sikerét az fogja meghatározni, hogy kik lesznek azok, akik tudnak és mernek az akkor, tíz évvel ezelőtt meghatározott és meghirdetett »emberközpontúság« és nemzetközpontú értékrend mentén politizálni. Szívből kívánok ehhez minden egykori harcostársamnak sok sikert!”

MTI-OS

Kapcsolódó cikkek

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2018. június 24. 11:22
És mi van a Fidesszel? Az 1998-ban a Kisgazdapárttal kormányra kerülő Fidesz talán nem távolodott el az 1988-ban megalakult liberális Fidesztől?
formaegy
2018. június 21. 07:37
Elkövettem tegnap azt a hibát, hogy elhamarkodottan köszöntem meg, hogy a Jobbik megszavazta a törvényt. Ma reggel ledöbbentem Mirkóczki nyilatkozatán, miszerint: azért szavazták meg a törvényt, hogy a választásokon ne tudja a Fidesz ellenük felhasználni, hogy nem szavazták meg. Mondja valaki, hogy nem aljas banda! Gyalázat!
Robur
2018. június 21. 00:33
Mitől? A zsidózástól meg a cigányozástól Nyilas Barbi?
pemete jakab
2018. június 20. 22:31
"Tíz év során a párt jelentősen eltávolodott az eredetileg meghirdetett értékrendtől." Krisztinának szólni kellene, hogy ha a Fidesz felé kacsintgat (az ő farvizükön EP képviselőnek lenni jövőre), akkor ők is eltávolodtak az eredetileg meghirdetett értékrendjüktől, de még attól is, amit ellenzékben harsogtak 2010 előtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik