Vörös vonalak

2018. június 12. 17:06

Az Európai Néppártban egyre többen ismerik fel, nem hoz majd szavazatot 2019-ben a Fidesz vegzálása.

2018. június 12. 17:06
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„Sebastian Kurz, akinek országa júliusban átveszi az uniós elnökséget, szintén tisztában van vele, hogy a népakarattal nem lehet szembemenni. Ő egyebek mellett azért is győzött, mert átvette leendő koalíciós társa, az Osztrák Szabadságpárt bevándorlásellenes, rendpárti javaslatait. Keserűen vehették ezt tudomásul német szövetségesei, akik viszont egy fejükre nőtt bevándorlásellenes, ellenzéki AfD-vel kénytelenek kormányozni, miután jó fél évig tartott összeizzadni az újabb kényszerházasságot a szocdemekkel.

Az Európai Néppártban is egyre többen ismerik fel, nem hoz majd szavazatot 2019-ben a Fidesz vegzálása. Akármennyire is akarják a pártcsaládon belüli és kívüli liberálisok, hogy Orbánnal példát statuáljanak a mindenek feletti liberális rend védelmében, és akármennyire is köti a nyugati döntéshozókat a politikai korrektség, tény: az európai választók többsége terrortámadások, párhuzamos társadalmak és ellenőrizhetetlen migránstömegek miatt aggódik, nem pedig amiatt, hogy mi lesz a CEU-val. Ez nyilvánvaló mindenki számára, aki a valóságban él, csak a liberálisok számára nem, akik diktatúrát gyakorolnak a közbeszéd felett, és hatékonyan gyakorolják tematizálási készségüket, lobbierejüket. Ha el akarják hitetni az unióval, hogy a CEU sorsán múlik a jövőnk, akkor, mint látjuk, el is hitetik.

Márpedig az Európai Néppártnak nem a Stop Soros vagy a CEU sorsa mentén kell holmi vörös vonalakat meghúznia. Angela Merkelnek sem. Amikor Németországot újabb brutális gyilkosság rázta meg – egy iraki migráns megerőszakolt és megölt egy tizennégy éves német lányt –, legkésőbb most kell meghúzni azt a bizonyos vörös vonalat. Európa lassan kifogy az időből. Ha vezetői nem találnak vissza a józan eszükhöz, tényleg temethetjük az európai jövőt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dr Angyalföldy
2018. június 13. 01:39
A "vegzálás nem hoz" még hagyján: A Néppártnak éppenhogy az hoz szavazatot, ha átveszi a fidesz vonalát.
krotak
2018. június 12. 19:47
Jó újságíró a hölgy. Időnként egy sok évvel fiatalabb Torkos Matildot juttat az eszembe, akit már túlszárnyalt.
Pelso j.
2018. június 12. 19:08
Pontosan kik azok, akik felismerték? Elfelejtetted leírni a nevüket.
leech1
2018. június 12. 19:07
Azokat viszont " vegzálni " kell akik elvonták az uniós pénzeinket. Mi védjük a seggüket ők pedig megvonják tölünk a járandóságot. Igenis számon kell tartani, és ahol lehet ártani a libsi fattyúknak . Elképesztő hogy ilyen politikához nem értő , szánalmas férgek ássák Európa sírját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik