Összefogtak Amerika kormányzói a fegyvervásárlás szigorításáért

2018. február 22. 22:23

Négy állam kormányzója csütörtökön úgy döntött, nem vár Washingtonra, hanem inkább közösen hoznak intézkedéseket a fegyvervásárlás szigorítása érdekében.

2018. február 22. 22:23

 

Négy amerikai szövetségi állam kormányzója összefog a fegyvervásárlás szigorítása érdekében. New Jersey, New York, Connecticut és Rhode Island államok kormányzói csütörtökön úgy döntöttek, hogy nem várnak Washingtonra és a szövetségi törvényhozásra, hanem – a klímavédelem ügyében már bevált laza koalícióban – közösen hoznak intézkedéseket a fegyvervásárlás megszigorítására. 

A négy kormányzó mindegyike – Phil Murphy, Andrew Cuomo, Dan Malloy és Gina Raimondo – demokrata párti politikus, és amikor tavaly Donald Trump elnök bejelentette, hogy Washington kivonul a párizsi klímaegyezményből, ugyanők hozták létre a már érvényben lévő klímavédelmi intézkedések megőrzésére a Klímavédelmi Szövetséget. 

A kezdeményezés bejelentésekor Andrew Cuomo, New York állam kormányzója leszögezte: „inkább saját kezünkbe vesszük a dolgokat, mintsem arra várjunk, hogy a szövetségi kormány észhez térjen”. Gina Raimondo, Rhode Island kormányzó-asszonya hozzátette: „a gyermekek Floridában és szerte az országban megmozdultak, és ez nem meglepő. Mi kényszerítettük őket erre, mert a megválasztott politikusok Washingtonban évek óta elhárították a feladatot”. 

A négy kormányzó megegyezett abban, hogy – a szövetségi ellenőrzési adatokon kívül – megosztják egymással információikat, az államhatárokon kívül is követik a megvásárolt fegyverek „útját”, és regionális társulást hoznak létre, hogy megosszák egymással tapasztalataikat, és közösen dolgozzanak ki oktatási intézményeket érintő javaslatokat.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Balango
2018. február 23. 09:03
"Összefogtak Amerika kormányzói a fegyvervásárlás szigorításáért" Nem bírom elviselni, ami a magyar sajtóban - pártállástól függetlenül - a címadás terén megy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A fenti cím - figyelembe véve, hogy 4 kormányzóról van szó - ebben a formában hazugság! A helyes megfogalmazás: "Amerikai kormányzók fogtak össze a fegyvervásárlás szigorításáért"
még fokozza
2018. február 23. 07:57
Hazaarulok. Beleszarnak a legerosebb tradicioba.
Akitlosz
2018. február 23. 00:55
Ők nem "Amerika kormányzói" hanem csak amerikai kormányzók. Közülük is csak négy , tehát csak egy törpe minoritás.
kori
2018. február 23. 00:39
Latszat inteszkedes.Az USA egy nagy fegyverraktar.Europaban a szigoru torvenyek ellenere is fegyverhez jutnak a bunozok.Vajon kinek segit az USA-ban,ha szigoritjak a legalis fegyvertartast?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik