Iohannis megvédte a korrupcióellenes főügyészt

2018. február 22. 20:46

A korrupcióellenes főügyész leváltását kezdeményezte Tudorel Toader román igazságügyi miniszter, ám az államfő kiállt Laura Codruta Kövesi mellett.

2018. február 22. 20:46

Klaus Iohannis román államfő védelmébe vette csütörtökön Laura Codruta Kövesi korrupcióellenes (DNA) főügyészt, miután Tudorel Toader igazságügyi miniszter a főügyész leváltását kezdeményezte.

Az államfő Toadernek a DNA vezetéséről készült jelentésére reagált, amelyben a miniszter úgy értékelte: Kövesi alkotmánysértő, törvénytelen, önkényes módon vezeti a vádhatóságot, leváltásra pedig a jogállamiság helyreállítása, a korrupcióellenes harc miatt van szükség.

„Románia elnöke számos alkalommal elégedettségét fejezte ki a DNA és annak vezetősége tevékenységével kapcsolatban és ezt az álláspontját fenntartja” – olvasható az elnöki hivatal közleményében.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2018. február 23. 03:21
csak itt ne legyen soha ilyen jellegü ügyeszseg...söt semilyen se legyen....jaaaahh, bocs ezen már tul vagyunk...
Newman
2018. február 22. 23:02
Mert HAVEREK:)))
packó_
2018. február 22. 21:31
csak bátran, üsd vágd, nem apád!
drkovax
2018. február 22. 21:05
Cserébe 2-szer lophat büntetlenül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik