Nesze nektek, kolbász

2018. február 22. 19:55

Bőven van hagyománya annak, hogy a gyomron át jusson el a választópolgárok szívéhez a politikus.

2018. február 22. 19:55
Diószegi-Horváth Nóra
Diószegi-Horváth Nóra
Mérce

„Azért meg kell hagyni, gyomorforgató, de egyben rendkívül ügyes trükk ez: egy olyan országban, melynek miniszterelnöke szívesebben fotózkodik kolbászokkal, mint diplomatákkal (és mely miniszterelnök minden, a keze ügyébe kerülő ételbe belezabál, még akkor is, ha nem kínálják), és ha arról van szó, őrült kedélyesen elparolázik magukkal a röfikkel is, bőven van hagyománya annak, hogy a gyomron át jusson el a választópolgárok szívéhez a politikus.

Mert az ember legzsigeribb félelmére, az éhezésre apellálnak: jönnek a migránsok, és nem csak a munkánkat veszik el, de az ételünket is. Igen, a disznóhúst! Nyilván idejönnek, és az első dolguk az lesz, hogy kiveszik a szánkból az ételt.

Mi mástól félhet igazán az ember, mint attól, hogy nem lesz mit ennie? És az a kormány kampányol ezzel, melynek külön főtanácsosa van a gyermekéhezés felszámolására, aki nem hogy a gyermekéhezést nem számolja fel, de az elherdált milliárdokkal sem tud elszámolni… És az a kormány, amelyik az ételosztást is szankcionálná, elvéve a rászorulóktól egy létfontosságú lehetőséget, hogy ételhez jussanak, ilyen eszközhöz nyúl. Hát nem szégyellitek magatokat?

Ma Magyarországon rengeteg ember éhezik, százezrek tapasztalata az, hogy nem kerül még kétnaponta sem hús az asztalra, és ehhez semmi, de tényleg semmi köze nincs a migránsoknak. 2010 óta folyamatosan nő azok száma (bár ugye ezt mostanában már nem nagyon mérik), akik a létminimum környékén vagy az alatt tengődnek, és ez nem Soros György ármánykodásának folyománya. Ez annak az egyenlőtlenségekre és igazságtalanságra épülő kormányzásnak az eredménye, amely a gazdagabb rétegeknek kiváltságokat ad, miközben a szegényeket az út szélén hagyja, kettészakítva a magyar társadalmat, a szakadékot pedig módszeresen mélyíti.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2018. február 23. 15:11
Hát, ahol egy ilyen írás a MÉRCE, olyan erő soha ne kerüljön kormányra Magyarországon, hazug, primitív nőszemély!
Kundi
2018. február 23. 11:38
"Mi mástól félhet igazán az ember, mint attól, hogy nem lesz mit ennie?" Majd eszünk szuttyos csirkét, amit főszakácsod kreál unalmában.
Zsolt75
2018. február 23. 09:54
Nagyon izzadsz, nórika. Ráadásul elég büdös.
qwrtzq
2018. február 23. 08:24
"2010 óta folyamatosan nő azok száma (bár ugye ezt mostanában már nem nagyon mérik), akik a létminimum környékén vagy az alatt tengődnek," mert a szocialista kormányzatok soha nem oldották meg, csupán segélyekkel konzerválták a szegénységet van még kérdés?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik