Az MSZP hitelességi problémákkal küzd lakhatási kérdésekben

2018. február 21. 21:48

Nem elegendő, ha valaki csak a szavak szintjén küzd az Orbán-rendszerrel.

2018. február 21. 21:48
Pap Szilárd István
Mérce

„Persze a szocialisták választási programjában vannak előremutató lakhatási vállalások, de az összes többi ellenzéki párt esetében is igaz ez az állítás. Szóval ha lakáspolitikai szempontok szerint akarnánk választani az ellenzéki pártok közül, akkor mindenképp felmerül a hitelesség kérdése. Fel kell tennünk például a kérdést, hogy a helyi önkormányzatok szintjén épített-e vajon a Fideszétől eltérő modellt az MSZP? Szembefordult a hajléktalanság kriminalizálásával? Tett lépéseket az elhelyezés nélküli kilakoltatások gyakorlata ellen?

A válaszok sajnos kiábrándítóak.

Nyilván az nem kérdés, hogy például a gyermekes családok elhelyezés nélküli kilakoltatását tiltó törvénymódosítást a Fidesz kaszálta el. A főgonosz titulusáért folytatott versenyben a Fidesz jelen pillanatban verhetetlen.

Mindazonáltal ellenzéki szavazóként nem elegendő számomra, ha valaki a szavak szintjén küzd az Orbán-rendszerrel, de a tettei nem mindig tükrözik, hogy jobb lenne a Fidesznél. Lehet ezt túlzott igényességnek nevezni, de azt gondolom, attól nem lesz jobb az országnak, ha az Orbán-rendszer kritikája mellett elfeledkezünk arról, hogy az elvárható  sztenderdekhez mérjük az ellenzéket, és elnézzük a hibáit csak azért, mert nem a Fidesz.

Nem elegendő egy program sokszor szép, de hazug ígéreteire vagy egy szövetséges párt lépéseire hivatkozni, hanem cselekedni is kéne a rendelkezésre álló mozgástéren belül. Márpedig az MSZP-nek jelenleg rendelkezésére áll az a lehetőség, hogy az általa vezetett önkormányzatok rendeletben tiltsák a elhelyezés nélküli kilakoltatásokat, vagy hogy ne üljenek fel a Fidesz hajléktalan embereket büntető vonatára.

Csak élni is kéne a lehetőséggel. A jóra való restség senkit nem tesz szimpatikusabbá.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. február 22. 21:01
Te is!
puszika
2018. február 22. 11:16
Mi történt Pistám? Pedig elvbarátaid! Éppen olyanok mint ti. Csak a pofa nagy, a tehetség meg nulla!!!!!!!
Apáczai
2018. február 22. 07:40
Az MSZP nem lakhatási kérdésben küzd hitelességi problémával. Minden kérdésben. "Hazudtunk reggel meg este, egy szó sem volt igaz, amit mondtunk." És ezt többes számban fogalmazta a böszme, amit a hallgatósága felállva, őrjöngő tapsviharral igazolt vissza. Mert mindannyiukra igaz, nem a korabeli vezérükre. Az egész MSZP bagázs egy bukott, hiteltelen, felszámolódás előtt álló gittegylet, úgy ahogy van.
morc
2018. február 21. 23:09
Ezek olyan modern, naprakész üzenetekkel állnak elő, mint 95ben. És számomra az a furcsa, hogy a hülyekomcsi újratermelődik minden korban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik