Bod Péter Ákos: Magyarország kisodródhat az európai értékrendből

2018. február 14. 12:55

A hódmezővásárhelyi független polgármester-jelölt, Márki-Zay Péter vendége volt Bod Péter Ákos a helyi könyvtárban. A közgazdász elmondta: a Soros-kampányra költött milliárdokból inkább wc-papírt kellene venni a kórházaknak.

2018. február 14. 12:55

Vissza kell állítani a jogállamot, csatlakozni kell az európai uniós ügyészséghez, véget kell vetni a lopás rendszerének – jelentette ki Bod Péter Ákos, aki a hódmezővásárhelyi polgármesterjelölt, Márki-Zay Péter vendége volt a helyi könyvtárban. A beszélgetésről a Hír TV számolt be. Bod Péter Ákos szerint a Soros-kampányra költött milliárdokból inkább wc-papírt kellene venni a kórházaknak, Magyarországot pedig a gazdasági és morális lecsúszás veszélye fenyegeti.

Nagyon félek, hogy Magyarország kisodródik az európai értékrendből. A jogállamiságot illetően nagyon sok kritikát hallottunk. Nem mennek a bűnesetek után, elkennek dolgokat, vannak, akiknek mindent szabad, tehát ezek azok az esetek, amelyek kis szinten és országos szinten is gyengítik a jogba vetett bizalmat” – fogalmazott a közgazdász. Márki-Zay úgy vélekedett, a fideszes gyűlölet- és hazugságáradat nem tartozik a jobboldali-keresztény értékek közé. „Orbán Viktor megteremtette a nemzeti egységet, csak nem maga mögött, hanem magával szemben. De ez egy óriási pozitív dolog. A rendszerből annyiaknak van elege. Vannak még, akiket a manipuláció megtéveszt, és vannak még akik félnek a káosztól és félnek a migránsoktól, és nem veszik észre, hogy az a káosz, ha nem lépünk fel Orbán Viktor ellen” – jelentette ki. Márki-Zay szerint az összefogással megszüntethető a korrupció és megfélemlítés rendszere Magyarországon.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Newman
2018. február 16. 03:54
Ákos csinálj valamit, hogy a pénzem kifelé áramolhasson nagyon demokratikusan!!!!!! "KÖSZI A LIBERÓ HAZAÁRULÓ, SISEREHAD" Problémád megoldottam, ráérsz BŐŐKEZŰNEK LENNI!!
brekker
2018. február 15. 15:44
Végre rájöttek, hogy a magas alapkamat nem csökkenti az inflációt http://www.penzriport.hu/vegre-rajottek-hogy-a-magas-alapkamat-nem-csokkenti-az-inflaciot "Tehát ott járunk, hogy a pénzek egy része úgy viselkedik, ahogy azt a jegybank gondolta, egy másik részére nem hat az alapkamat, egy harmadik részére pedig épp ellentétesen hat. Kérdés, hogy mi az aránya ezeknek a különböző pénzeknek. A hazai pénzszerkezet eltér a nagy nyugati gazdaságokétól. Míg a legtöbb fejlett országban a pénzek kb. kétharmada a háztartások és vállalatok saját devizában lévő hiteleivel szemben képződött hitelpénzek, addig Magyarországon ez az arány mindössze 15 százalék volt. Tehát csak 15 százaléknyi pénz viselkedett úgy, ahogy azt a jegybank gondolta, 35 százalék (a jegybankpénz és a deviza magánadósságok) semlegesen, és 50 százalék (az államadósság) épp ellentétesen. A jegybank a magas kamatokkal, nem egyszerűen rossz fegyvert alkalmazott, hanem lábon lőtte saját magát (pontosabban az országot). A magas kamatokkal nemcsak hogy nem szüntette meg az inflációt, hanem valójában inflációt generált. A hibás politika „mellékterméke” pedig az volt, hogy a magas kamatok egyrészt hatalmas terhet róttak a költségvetésre a magas kamatkiadások miatt, másrészt megfojtották a reálgazdaságot, mivel a háztartások és a vállalatok csak nagyon magas kamat mellett tudtak hitelt felvenni. Harmadrészt pedig épp a magas kamatok miatt menekült sok háztartás és vállalat a deviza elszámolású adósságok felé. Az ország minden valószínűség szerint sok éven keresztül évi több százaléknyi GDP növekedést veszített a jegybank hibás politikája miatt. A kamatcsökkentés véghezvitele a legnagyobb jelentőségű kedvező hozadékkal járó gazdaságpolitikai döntés a rendszerváltás óta. Az alacsony kamatok hatalmas terhet vesznek le a költségvetésről és általában a gazdaságról, így ez az elkövetkező évek fő növekedési hajtóereje lehet."
syphax
2018. február 15. 13:04
Sajnálom Bod Péer Ákost, bár nem kétlem: Ő így látja a mai hazai helyzetet. Viszont biztos vagyok abban, hogy téved.
Tidal_wave
2018. február 15. 12:20
Bod Péter Ákos annak idején agyonköpködték miniszter korában, majd kitúrták a jegybankelnöki pozícióból. A baloldalon hülyének, hozzá nem értő dilettásnak tartották, akinek "biológiai szükségletei vannak". Most, hogy beállt az Orbánt kritizálók táborába, most ő lett a mérsékelt jobboldali mértékadó szakember... Emlékszem, mikor 2002. nyarán kicsinálták a Lovas-Bayer féle Sajtóklubot az ATV, ez a hullarabló ült be helyettük a stúdióba...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik