Szijjártó Péter: A közép-európai gazdasági együttműködés az európai fejlődés kulcsa

2018. január 18. 11:08

Egyre fontosabbá válik a V4-ek és Németország együttműködése a magyar külügyminiszter szerint.

2018. január 18. 11:08

A sokáig Európa vezető erejének tekintett német-francia együttműködés helyett egyre inkább a visegrádi államok és Németország gazdasági kapcsolatai határozzák meg a kontinens fejlődését – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten, a B. Braun Medical Magyarország Orvostechnológiai Kft. beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján.  

Német kollégájával folytatott megbeszélését felidézve Szijjártó Péter hangsúlyozta: Sigmar Gabriellel a múlt héten Berlinben egyetértettek abban, hogy az európai gazdaság tengelye Közép-Európa felé tolódik. Németország kereskedelmi forgalma 55 százalékkal magasabb a V4-ekkel, mint Franciaországgal, kétszeresen haladja meg a német-brit és még ennél is nagyobb mértékben a német-olasz kereskedelmi forgalmat – tette hozzá.

A  B. Braun gyöngyösi beruházásáról szólva a miniszter közölte, hogy a cég 30,7 milliárd forintos projektjét a kormány 6,1 milliárd forint vissza nem térítendő készpénztámogatással segítette. Ludwig-Georg Braun, a német B. Braun Melsungen AG felügyelőbizottságának elnöke bejelentette, hogy a vállalat Gyöngyösön az intravénás készülékek új gyártási központját építi föl. Hangsúlyozta, hogy a hevesi településen nem csupán gyártás, hanem jelentős fejlesztési munka is zajlik. Ezt a tevékenységet a magyar egyetemekkel és a térség oktatási intézményeivel fenntartott kiváló kapcsolatok teszik lehetővé – tette hozzá.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madarasi.abel
2018. január 18. 12:44
köhög a bolha
files32
2018. január 18. 12:40
TÖBB MINT KÉT ÉS FÉLSZERES TÚLÁRAZÁS ORBÁN STRÓMANJÁNÁL A meghirdetett 1,8 milliárd helyett csaknem 4,8 milliárd forintba fog kerülni a szentendrei szennyvíztisztító telep fejlesztése. A munkát a fideszes és a baloldali milliárdosok alkotta M-E 2020 konzorcium nyerte el.
gabor7th
2018. január 18. 11:58
Van olyan Szijjártó féle gazdasági vizió amivel nem értek egyet: http://ujtechkor.blog.hu/2018/01/16/rossz_hir_a_magyar_gazdasagnak_az_onvezeto_jarmuveken_mulik_a_magyar_gazdasag_sikere
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik