Migránsokkal találkozik Ferenc pápa chilei útja végén

2018. január 18. 09:38

Meg kell hallgatni „a migránsokat akik kopogtatnak az ország ajtóin jobb életet keresve”.

2018. január 18. 09:38

Csütörtökön Ferenc pápa a Chilében élő migráns közösségekkel találkozik az országban tett látogatása zárásaként – írja a Fox News. Iquique városában több mint két tucat bevándorló telep van. A katolikus egyházfő ezt a várost keresi majd fel. Chilébe való megérkezésekor a pápa azt mondta az ország jövője a meghallgatás képességében rejlik. Meg kell hallgatni „a migránsokat akik kopogtatnak  az ország ajtóin jobb életet keresve. Ugyanakkor erőt is jelentenek, és egy jobb élet építésének reményét”.

Noha nem kiemelkedően magas a Chilébe érkező bevándorlók száma, a leggyorsabban növekszik arányuk Latin-Amerikán belül.  A legtöbb bevándorló Haitiről érkezik, és sokszor nyelvi nehézségek akadályozzák a beilleszkedésüket.

Az újonnan megválasztott konzervatív elnök, Sebastian Pinera korlátozná a migránsok befogadását az országban. A kampány során azt mondta, Chile befogadó ország kell, hogy maradjon, de olyan embereket akar csak beengedni, akik tiszteletben tartják a helyi törvényeket.

 

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2018. január 21. 20:27
Nem gyenge a cápa Őszentsége.
luga
2018. január 18. 17:32
Csak jöjjenek a fehérek nyakára, legyen Európa is olyan állapotban, mint Afrika, vagy Ázsia ahonnan elmenekülnek. Aztán melyik lesz a következő kontinens? Vagy addig felfedeznek egy új bolygót?
Párhuzamos különvélemény
2018. január 18. 16:58
Már megint. Mindig onnan indul ennek a csőlátónak a történet, h "nahát, kopogtattak!" Felelőtlen.
mokány
2018. január 18. 14:15
Az üldözött dél-amerikai katolikusokat meghívhatná Európába migránsnak. "Szeget, szeggel."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik