Gyurcsány céltáblája

2018. január 18. 12:35

A DK annyira már nem merült el a témában, hogy észrevegye, Kárpátalján a nemzeti identitás és az anyanyelv megőrzésének egyik legnagyobb támasza az egyház.

2018. január 18. 12:35
Kovács Dániel
Demokrata

„A Demokrata friss felmérése azt mutatja, hogy a megkérdezettek tizenöt százaléka nem ért egyet a határon túli magyarok szavazati jogával, van tehát keresnivalója Gyurcsánynak azon az ugaron, amelyet jórészt éppen ő maga vetett be egykor sárkányfog-veteményével. Így hát hazudik, elhallgat, terel. Már a tavalyi kérdésről is üvöltött, hogy kamu. »Egyetért-e ön azzal, hogy ne szavazzanak azok, akik soha nem éltek Magyarországon, és nem viselik szavazatuk következményeit?« Miközben a politikával csak felszínesen foglalkozók számára is napnál világosabb, milyen nagy mértékben függ a sorsuk attól, hogy ki kormányozza az anyaországot.

Az új év elején még ehhez képest is sikerült magasabb fokozatra kapcsolni. Először a kárpátaljai lelkészeknek szánt ösztöndíjat támadták az állam és az egyház szétválasztásának liberális dogmájára hivatkozva.

»Ha lelkészeknek ösztöndíjra van szüksége, azt a reformátusoknak kellene kigazdálkodni, nem pedig minden adófizetőtől elvenni azt a pénzt, amit erre akarnak fordítani« – írta Niedermüller Péter DK alelnök, annyira viszont már nem merült el a témában, hogy észrevegye, Kárpátalján a nemzeti identitás és az anyanyelv megőrzésének egyik legnagyobb támasza éppen az egyház. Majd a határon túli szervezeteknek szánt támogatást vette célba a DK, amivel két legyet is ütött egy csapásra: egyrészt azzal támadhatta a Fideszt, hogy szavazatvásárlásra használja a pénzt, másrészt, noha ezt nem mondták ki, de mivel Gyurcsány Ferenc pártjáról beszélünk, kétség nem fér hozzá: arra is apelláltak, hogy az anyagi támogatás emlegetésével irigységet keltsenek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tom hagen
2018. január 18. 13:08
Annak a közvélemény kutatásnak, hogy "Egyetért-e Ön azzal, hogy Gyurcsány Ferenc ne indulhasson a választásokon soha többé?" Mi lenne az eredménye? Mini felmérés: Igen, egyetértek =lájk Nem-diszlájk Az első lájk tőlem jön.
Kup Lung
2018. január 18. 13:06
A DK Niedermüllerrel meg Fletóval a híg fosban fog elmerülni . Nem komoly témákban . A nemzeti ügyek nem nekik való .
kispufi
2018. január 18. 12:51
Hát nagyon is viselik a következményeket, addig is viselték, amíg nem szavazhattak, és az ő beolvadásukat, ellehetetlenítésüket érdektelenül végigasszisztáló szarházi idióták kerültek hatalomra.
madarasi.abel
2018. január 18. 12:46
Szerintem is megérnek minden pénzt az egyházak. Még több tízmilliárdokat nekik, mert ők mindig meghálálják :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik