Geréb Ágnes ítélete és a jogállam

2018. január 18. 08:36

Két gyermek halt meg, szó szerint a kezei között. És Geréb egyik tragédiáért sem kért bocsánatot.

2018. január 18. 08:36
Apáti Bence
Magyar Idők

„Geréb Ágnes tetteit feltehetően a jó szándék és a segíteni akarás vezérelte. No és némi dacos küldetéstudat. Ez utóbbi pedig igencsak veszélyes tud lenni. Ahogyan az is, ha valaki elkezdi azt hinni, hogy megkérdőjelezhetetlen orákulum, tévedhetetlen megváltó. Aki sosem hibázhat. És aki az őt körülvevő, rocksztároknak kijáró rajongás és hódolat miatt már saját maga is elhiszi, hogy nem tud, nem tudott hibázni.

Pedig az van, hogy hibázott. Kétszer is. Két emberélet szárad a lelkén. Két gyermek halt meg, szó szerint a kezei között. És Geréb egyik tragédiáért sem kért bocsánatot. Összeszorított szájjal, sértődötten vette tudomásul, hogy a bíróság a kirendelt orvos­szakértők szakvéleménye alapján bűnösnek találta két gyermek halála ügyében. És nem érzi magát hibásnak.

Ezek tények. Objektív, száraz tények. Orvosi diplomával nem rendelkezem, de hiszek abban, hogy egy demokratikus jogállamban élek, és azok a szervek, akik erre hivatottak, részrehajlás nélkül el tudják végezni a feladatukat. Hiszek abban, hogy Magyarország egy olyan jogállam, ahol működnek a fékek és az ellensúlyok. Emiatt merem rábízni magam a kirendelt orvosszakértőre, emiatt bízom abban, hogy mind jogilag, mind orvosszakmai­lag kifogásolhatatlan ítélet született.

Persze tudjuk, hogy Magyarország a tízmillió szövetségi kapitány országa. Tudjuk, hogy Magyarországon mindenki kiválóan ért mindenhez. Jómagam azt gondolom, hogy a világ egyik legtehetségesebb népe vagyunk, ugyanakkor mégsem hiszek benne, hogy az a több ezer kommentelő, aki szakértőinek gondolt véleményét fogalmazza meg Geréb ügyé­ben, jogi végzettség vagy akár orvosi diploma híján valóban meg tudná állapítani minden kétséget kizáróan, hogy helyes vagy kifogásolható ítélet született.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vktzmnksr
2018. január 21. 17:51
Ez a Bence is inkabb csak tancolna . Azt tanulta , ahhoz ert . Mert ezek az írásai amolyan fontoskodasnak tunnek .
smarton
2018. január 21. 17:43
"a az esély csak 1%-al több a biztonságra a kórházban történő szülésnél (ami egyébként jóval több) az anyának kötelessége lenne ezt választani" "De ezek az anyák nem ezt választották. Vajon Geréb erőszakolta rájuk magát? Egyébként megértem őket. Két gyerekem kórházban született és mindkét alkalom kellemetlen emlék. Hideg, kapzsi, a gyerek érdekét abszolút figyelmen kívül hagyó gyerek-gyár volt akkoriban egy szülőosztály. Régen volt, manapság már csak azt tudom, hogy öregen és betegen is rettenet egy kórház.
BőröndÖdön
2018. január 21. 12:49
Bencus nagyon igazodik.
koronaszepe
2018. január 20. 21:18
1.) Ha két ember élete szárad a lelkén, akkor miért ítélték csak két évre? 2.) Vannak más, kórházban szülést levezető orvosok is börtönben, vagy Magyarországon nem szokott csecsemőhalál előfordulni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik