Gajdics: Isten őrizz, hogy leváltsuk a kormányt!

2018. január 18. 09:47

Gajdics Ottó, G. Fodor Gábor, Tóth Csaba és Böcskei Balázs vitázott a választásról.

Szerda este az Echo TV Angard című műsorában vitázott Tóth Csaba, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója, Böcskei Balázs politológus, G. Fodor Gábor, a 888.hu főszerkesztője, illetve Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője.

Tóth Csaba kifejtette, a 2018-as választásnak óriási tétje van, többek között az, hogy fennmaradhat-e a magyar jogállamiság. Gajdics szerint azonban már „tíz éve temetjük a demokráciát...én azért még adnék neki pár száz évet”. A főszerkesztő hozzátette – a választás legviccesebb pillanata eddig az, hogy az Együtt külön indul.

„Én azt remélem, hogy fölnyílik a magyar társadalom szeme, és azok is, akik elégedetlenek az elmúlt nyolc év tempójával, sikerességével, hatékonyságával, azok is rájönnek arra, hogy isten őrizz leváltani ezt a kormányt”.

Böcskei szerint április 8-án inkább az derülhet ki, hogy a magyar baloldalt a következő ciklusban ki szervezheti újra.

G. Fodor szerint 2014-ben arról szólt a választás, hogy „folytatjuk”, és „Csak a Fidesz!” – az pedig ma sem változott, hogy csak a Fidesz képes stabilitást nyújtani, míg az ellenzék a négy évvel ezelőtti helyzethez képest is rosszabb állapotban van. A 888-főszerkesztő szerint nyilvánvaló, hogy az újabb ellenzéki szereplők „Soros zsebéből bújnak elő”. G. Fodor Gábor szerint az előttünk álló hónapok tétje a Brüsszellel és Sorossal folytatott harc lesz.

A Republikon elemzője szerint várható az, hogy a kampányban „Csak a Fidesz” lesz, miután az ÁSZ végigbírságolta az ellenzéki pártokat, és a Fidesz pedig a kampány idejére az összes elérhető plakáthelyet lefoglalta. G. Fodor szerint ugyanakkor nem a Fidesz hibás azért, hogy az ellenzéki szereplők nem kompetensek.

A bejegyzés trackback címe: http://m.mandiner.hu/trackback/123794