Trump és a magyar kapcsolat: miért nem jut el Orbán a Fehér Házba?

2018. január 18. 05:58

Amit a magyar kormány az amerikai adminisztrációnak tulajdonít, az valójában önmaga.

2018. január 18. 05:58
Eörsi Mátyás
Eörsi Mátyás
HVG

„Vajon senki se vette észre Budapesten, hogy Washington DC-ben már hónapok óta a legingoványosabbak és legveszélyesebbek az orosz kapcsolatok? Nem vették észre, hogy Trump elnök legközelebbi bizalmasai vesztették el magas állásaikat az orosz kapcsolataik miatt? Hogy néhányukkal szemben nyomozás folyik súlyos bűncselekmények gyanúja miatt? Lehetséges, hogy Budapesten nem vették volna észre, hogy az USA kongresszusának Trump orosz kapcsolatairól szóló jelentése magyar szálat is felfedett? Tényleg nem tudnak Budapesten arról, hogy a Kongresszus külügyi bizottságának demokrata tagjai által jegyzett jelentés szerint az európai befolyását titkos eszközökkel növelő Putyin legnagyobb támogatója az EU-ban és a NATO-ban egy bizonyos Orbán Viktor?

Lehetséges lenne, hogy Magyarország urai azt gondolják, az USA vezetői csak és kizárólag ideológiákban és pártszimpátiákban gondolkodnak és e szerint hozzák meg döntéseiket? Azt hiszik, Wess Mitchell republikánussága csak annyit jelent, hogy minden jobboldalit a keblére ölel, és minden, amiben hitt, semmivé foszlik és jelentéktelenné válik?

Vajon nem árulkodó-e ez a hozzáállás, hogy amit naponta látunk és tapasztalunk, csak oly nehéz elhinnünk, nevezetesen, hogy Magyarország vezetői éppen így működnek? Első a párt, első az ideológia és a pártszimpátia és az ég egy világon semmi más nem számít? A fegyvertársamért bármit, az ellenkező oldalon állóért soha semmit? Bármit is képviseljen az egyik és bármit a másik? Nyilván úgy vélik, mindenki más is hasonlóan működik. Néhány napon belül kiderül, hogy tévednek: Amíg az Orbán-kormány nem változtat politikáján alapvetően, esélye sincs a magyar-amerikai kapcsolatokon érdemben változtatni. De ez a kisebbik baj.

A nagyobbik baj, ami igazán fájdalmas, ez a végtelen cinizmus és nihilizmus, ahol nem léteznek értékek, nincsenek gondolatok, nincs tisztesség. Amit a magyar kormány az amerikai adminisztrációnak tulajdonít, az valójában önmaga.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kohazi
2018. január 18. 20:20
Gyurcsi is volt ott?
puszika
2018. január 18. 14:51
Látod Matyi te is bevetted a demokrata dumát! Igen az orosz veszélyről.Meg arról hogy az oroszok juttatták hatalomra Trumpot.Mintha nem is élnének Ámerikában szavazópolgárok.Persze,ott is az oroszok szavaztak. Amúgy meg valószínűleg hamarosan megtörténik Orbán meghívása és most annak pozitív eredményét a magyar választásokra most ebben a böfögésben próbálod relativizálni! Ismerünk már vén hazaáruló!!
Tatulus
2018. január 18. 13:04
Miből gondoljátok kedves idióta fokhagymazabálók, hogy Orbán egyáltalán találkozni akar Trumppal? Ha valamiféle értelme lenne, érteném, de így? Gondolom, ha ténylegesen lenne valamiféle személyes megbeszélni valójuk (Putyinnal volt - pl.Paks) akkor minden nehézség nélkül találkoznának! Felhozhatnátok pl. Argentínát is - "Argentína miniszterelnöke nem akar találkozni Orbánnal" - milyen jól hangzana - és lehetne igaz is! Mondjuk Orbán se akarna találkozni vele! Ez az erőlködés a ballhibbant zugkommentelők részéről már röhejes! Mit akartok bizonyítani? Hogy készül az Orbán 2/3-a? Ezt tudjuk, mert ilyen tehetségtelen ellenzéke évszázadok óta nem volt a kormányzó erőnek.
Türelem
2018. január 18. 11:04
Mátyás, csak halkan kérdezem, mi a helyzet a Belgrád rakparti ingatlan bizniszekkel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik