Geréb Ágnes mennybe megy

2018. január 18. 11:34

Egy gyermek maradandó egészségkárosodást szenvedett, egy másik pedig meghalt, mert Geréb Ágnes nem a szakmailag megfelelő megoldást választotta a születésüknél.

2018. január 18. 11:34
Élő Anita
Heti Válasz

„Nem tud mit kezdeni a közvélemény azzal a jogerős ítélettel, hogy Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász, az otthonszülési mozgalom ikonikus alakja rossz orvos, több súlyos szakmai hibát követett el, ezért jogerős ítélet szól arról, hogy két évre börtönbe kell mennie, és tíz évre eltiltották foglalkozása gyakorlásától is. Az ok: egy gyermek maradandó egészségkárosodást szenvedett, egy másik pedig meghalt, mert Geréb Ágnes nem a szakmailag megfelelő megoldást választotta a születésüknél.

A Magyar Narancs címlapján hozza Geréb Ágnes fotóját, azt sugallva a címmel, hogy az ítélet Geréb »eretneksége« miatt következett be. Gaal Ilona cikkében egy összességében 15 év után lezáródó eljárásról azt írja, »laikusként nem szabad belemenni olyan kérdésekbe, hogy szükséges lett volna-e az alsó légutak leszívása, vagy hogy a 2007-es történetben hogyan dönthető el, hogy Geréb vagy a kiérkező mentős által alkalmazott műfogás okozta-e a baba halálát.«

Csakhogy a minden idők egyik legalaposabb (és hosszabb) jogi eljárása során pontosan ezt állapították meg: az első baba maradandó agykárosodása összefüggött azzal, hogy Geréb nem tisztította meg a légutakat, ezért került a gyermek oxigénhiányos állapotba.

A másodiknál pedig hosszas bizonyítási eljárás során – modellbabán is be kellett mutatni a műfogásokat – így derült ki, kinek az egészségügyi beavatkozása során tört el a baba gerince.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
xoltan
2018. január 18. 20:36
"felesleges az a 100-150 ezer forint amit (a nagyvárosi elit) fizet a szülésekért." Amennyiben a tuzolto baratom aki tortenetesen tenyleg budapesti a "nagyvárosi elit" resze, akkor persze ez nem az atlagos emberek problemaja. Csak akkor az emberek legalabb fele nem atlagos ember.
bambuci
2018. január 18. 20:34
Es akkor azokrol a szulesekrol (tobb szaz) meg szo sem volt, amit gereb a korhazakba bekuldott mentovel, mert nem tudta megoldani a felemrulo problemakat. A korhazak is kiadhatnak a szamokat hany ilyet fogadtak es lattak el.
Vén Csataló
2018. január 18. 17:13
Geréb egy fanatikus nő, aki sikerrel fanatizálta és uszította a nők egy kicsi, de annál hangosabb csoportját a korházban lefolytatott szülés ellen. Otthon szülni nem lehetetlen, de mindenképpen rizikósabb, mint kórházban. A legegészségesebb nőnek és a legegészségesebb gyermeknek is mindenképpen kockázatosabb, mint a korházi szülés. Az otthonszülés csak akkor nem kockázatosabb, mint a kórházi, ha kitelepítik a kedves anyuka szobájába a teljes kórházi eszközparkot, infratruktúrát és szakembergárdát. Ez viszont lényegesen költségesebb, mint ha mindezt a kórházban hozzák létre és tartják fenn és a várandós anyukákat visszük oda. Szerintem a XXI. században az otthonszülés erőltetése minősített (egyben minősíthetetlen) felelőtlenség. Ám Geréb nem a felelőtlenségéért vagy a kampfjáért ül, bármennyire is így próbálja beállítani ő is és a fanatikusaui is. Nem azért ül, mert a csúnya orvostársadalomnak nem tetszik az, hogy az otthonszülést forszírozza. Geréb a műhibáiért és a szándékos törvénysértéséért ül (eltiltás alatt csinált műhibát). Ezekért pedig ülnie kell, mert Geréb, nem áll a törvények felett.
írmag
2018. január 18. 16:06
Az "otthonszülésről, sem a családok szabadságmozgalmáról" nem kell lemondani, de ebben a mozgalomban Geréb Ágnes már nem vehet részt és letölti a méltán meghozott büntetését (ha neki úgy könnyebb, mint egy mozgalom hőse).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik