A mi pénzünkből és a mi gyerekeink kárára dőzsölhet a fideszes elit

2018. január 17. 18:24

Az április 8-i választásoknak ez is a tétje.

2018. január 17. 18:24
Pap Szilárd István
Mérce

„Fideszes potentátok lubickolnak abban a medencében, amit építésekor az I. kerületi önkormányzat még »tanmedenceként« reklámozott. Az Oxygen Wellness luxussportcentrumba nem járhatnak a párszáz méterre található iskola tanulói, mert zavarják az ott szórakozó narancscelebeket. Ehelyett egy sokkal távolabbi uszodába buszoztatják a lurkókat hajnalok hajnalán. Közben Kerényi Imre luxustábort szervez a politikai elit gyerekeinek. Hétköznapok az Orbán-rezsimben.

A HVG derítette ki, hogyan is működnek a dolgok a budavári önkormányzat tulajdonában lévő sportcentrumban. 2010-ben, nem sokkal az átadás előtt, a kerület polgármestere, a rekordolcsó lakásbérléseiről elhíresült Nagy Gábor Tamás még azzal büszkélkedett, hogy

»megoldódik a kerületi kisiskolások úszásoktatása«, a létesítmény ugyanis egy 20 méteres tanmedencét is magába foglal majd.

A medence meg is van, csak épp a kerületi kisiskolások nem nagyon férnek hozzá. 10 ezer forintos a napi belépő, gyerekeknek belépni »kizárólag szülői felügyelettel, illetve szülői felelősségvállalási nyilatkozattal« lehetséges. A tanmedence pedig teljesen alkalmatlan úszásoktatásra a sötétített üvegfal, a LED-világítás és a fekete csempe miatt.

(...)

A köztulajdonban lévő uszodát nem a köz, csak az elit használhatja, ahogyan a Kerényi táborozására elköltött közpénzből sem az hétköznapi emberek gyerekei nyaralhatnak, hanem a politikusok csemetéi.

De ellenpontozásként azért jegyezzük meg, ennek nem kéne szükségszerűen így lennie.

Élhetnénk egy olyan országban, ahol a közvagyon a köz javát szolgálja. Egy olyan igazságos társadalomban, ahol a társadalom pénzét nem az elit luxuszórakozására költjük, hanem azokra, akiknek kevesebb pénz és jólét jutott.

Az április 8-i választásoknak ez is a tétje.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2018. január 18. 07:58
Mennyi adót szeretnél fizetni 2019-ben? a.) Annyit mint 2018-ban b.) 60%-al többet mint 2018-ban.
brekker
2018. január 17. 22:29
A fideszesek nem is tudnak úszni. Helyette a lúdtalpas lábaikkal imitálják a 20 méteres óvodás focipályán a játékot, mert ez a belépőkártya a szintén lúdtalpas és szintén tehetségtelen Orbán dolgozószobájába. Egyébként Orbán se tud úszni, legfeljebb kutyaúszásban.
GV0917
2018. január 17. 22:24
Figyelj csak, Mércés gyerek! Oktasd ki a jó ídesanyádat- ha már ide szűlt erre a világra. Mikor lesz neked háromnál több gyereked? Mennyi a te adózott jövedelmed? Arról meg úgy sem nyilatkozol, mennyit titkolsz el a NAV elől.Egyet jegyezz meg! "Költő hazudj, csak rajt ne kapjanak!" Az állam mindenki pénzét felhasználja működéséhez ,azoknak is juttat- természetesen nem azok igényeit elégítik ki elsőre.Viszont, ha a gyermekek éheznek, fáznak, ezeket a gondokat kell rendezni. Egy állam tevékenységének minősége a beszedett adók mennyiségétől függ.Természetesen akik azt kicsalni, ellopni - bűncselekmény Viszont az ilyen szlogeneket harsogó szemétdombi kakasok kukorékolására mit sem kell adni! Ők mástól irigylik a pénzt, maguknak meg lehordanák a csillagot az égről. A társadalmi igazságot pedig ne keresgéld, mert "az IGAZSÁG ODAÁT VAN!"
noMores
2018. január 17. 20:51
Bastya elvtars on stage again!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik