A német beteg

2018. január 17. 18:14

Martin Schulz, akár lesz nagykoalíció, akár nem, semmiképp sem tűnik csodadoktornak.

2018. január 17. 18:14
Galló Béla
Galló Béla
Mozgástér blog

„Rossz kompromisszumokat nem kötünk, üzeni az SPD bázis Schulznak, legutóbb a szász-anhalti tartomány tette ezt számára több, mint nyilvánvalóvá. Az elnök kénytelen tehát országos szemlét tartani, hogy testközelből magyarázza meg egy »új« nagykoalíció kézzelfogható előnyeit.

Mellette szól persze, hogy a szocdemek nemigen szeretnek a hatalom körein kívül rostokolni. Sokakban tolulhatnak fel most a kellemes hatalombéli emlékek, s egykori főtitkárukkal Franz Münteferinggel együtt vallják, hogy »Az ellenzékiség piszkos dolog.« Schulz joggal építhet ezekre a motívumokra, s alighanem jól kalkulál, ha úgy gondolja, hogy bár a fiatalok és a balosak hangosak, azért a megfontoltabbak, a tűz körül szívesen melegedők többen vannak.

Legtöbben azonban mégiscsak a választók lennének, kérdés, nekik mik a szempontjaik. Könnyen előállhat, sőt az a legvalószínűbb, hogy a nagypolitikában megszületik ugyan a kompromisszum, de ez csak az SPD szervi bajainak további súlyosbodásához vezet.

Martin Schulz, akár lesz nagykoalíció, akár nem, semmiképp sem tűnik csodadoktornak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2018. január 18. 11:05
A legnagyobb baj, hogy beteg a német nép lelke.
Antigoné
2018. január 18. 10:52
Sculz papának sem lenne elég az ellenzéki vezérség (nem beszélve arról, hogy talán már az sem maradhatna sokáig), előre menekül - a semmibe?
brekker
2018. január 17. 22:51
"Legtöbben azonban mégiscsak a választók lennének" Ki a Sulcot érdeklik a félművelt, populista választók, hol élsz ember?
zakar zoltán béla
2018. január 17. 19:54
A németek Merkel és 70 éves elhülyítettségük szarát eszik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik