A jövővel kapcsolatban semmit nem szabad kizárni

2018. január 17. 07:21

Azt állítom, hogy az ÁSZ munkája mögött Orbán ukáza áll, mint minden más mögött. Interjú.

2018. január 17. 07:21
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Magyar Idők

„Említette az összefogás kérdését. A Jobbik például az LMP-vel és a Momentummal tartja elképzelhetőnek a politikai együttműködést. Az ön és Soproni Tamás arról szóló kijelentései, hogy egyes egyéni jelöltjeiket hajlandók lennének visszaléptetni egy esélyesebb ellenzéki jelölt javára, szintén ebbe az irányba mutatnak. Ki tud zárni egy adott pártot, amelynek egy erős jelöltje javára semmiképpen sem léptetnék vissza a saját indulójukat?

Nincs ilyen párt, minden a jelölt hitelességén múlik. Ami a Jobbikot illeti, nagyon sokat kellene még dolgozniuk azon, hogy egy vállalható demokratikus alternatívát nyújtsanak, mivel nemrég még uniós zászlókat égettek és listázni akarták a zsidó származású képviselőket. Mindenesetre a jövővel kapcsolatban semmit nem szabad kizárni.

A Jobbiknak a Fidesz-székháznál tartott decemberi tüntetésén való részvétele is egyfajta közeledést jelentett?

Az Állami Számvevőszéknek a demonstráció megszervezésére okot adó döntése kapcsán fejeztük ki véleményünket, illetve szolidaritásunkat a Jobbikkal. Ami ott ezzel és utána több más ellenzéki párttal is megtörtént, velünk is előfordulhat, erre pedig rea­gálni kell. Megdöbbent, hogy mennyire fél Orbán Viktor, amikor ehhez hasonló lépésekhez folyamodik.

Mit ért azalatt, hogy fél a kormányfő?

Akkor erős valaki, ha magabiztos. Akkor magabiztos, ha engedi a versenytársakat érvényesülni. Ha elnyomni vagy korlátozni akarja őket, akkor nem elég biztos a maga sike­rében.

Tehát az ÁSZ döntését Orbán Viktornak tulajdonítja?

Igen, azt állítom, hogy az ÁSZ munkája mögött Orbán ukáza áll, mint minden más mögött.

Ezt mivel indokolja?

Nincs bizalom az emberekben az állami intézményekkel szemben. Ott van például Polt Péter legfőbb ügyész, aki Orbán Viktor szotyitársa focimeccseken – több felvétel tanúsága szerint. Az Alkotmánybíróság legtöbb, Fidesz által delegált bírájával és a fideszes Domokos László ÁSZ-elnökkel szemben is hiányzik a bizalom, ezért fordulhat elő, hogy a meghozott döntésre sokan felkapták a fejüket, és nem tudták elfogadni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
xoltan
2018. január 18. 20:00
Az alabbi szovegre kene valamit mondani. Pont az a baj, hogy nem a legjobb, hanem a leghusegesebb (ertsd zsarolhato es/vagy gerinctelen) embereket rakjak be a poziciokba. Ebbol ered a kontraszelekcio is. Ez art az orszag versenykepessegenek, elhetosegenek. Ettol gyengebb magyarorszag. Azert van a nagy feszultseg, mert csak a sajat szavazoikat veszik figyelembe kormanyon is, semmiben nem keresik a konszenzust, meg akkor sem ha ez ingyen lenne nekik. (Persze sokszor a sajat szavazoikra is tesznek, ha penzrol van szo.) Nem pedig mert az ellenzek szitja a feszultseget mint ahogy allitjak. "Nincs bizalom az emberekben az állami intézményekkel szemben. Ott van például Polt Péter legfőbb ügyész, aki Orbán Viktor szotyitársa focimeccseken – több felvétel tanúsága szerint. Az Alkotmánybíróság legtöbb, Fidesz által delegált bírájával és a fideszes Domokos László ÁSZ-elnökkel szemben is hiányzik a bizalom, ezért fordulhat elő, hogy a meghozott döntésre sokan felkapták a fejüket, és nem tudták elfogadni."
2006erlelo
2018. január 18. 13:03
Vacak, nagyképű fehérjehalmaz.Szót nem érdemel.Az evolúció selejtje.
mikróadományozó
2018. január 17. 21:33
Huuúúú, baszki! Egy pillanatra megállt bennem az ütő..., amikor megláttam, hogy Fegyőr a Magyar Idők-ben publikál... A napi munka után megfáradt idegeim azt engedték feltételezni, hogy míg én húztam igát, addig ez a Fegyőr gyerek sikeres puccsot hajtott végre az államhatalom, vagy legalábbis a Magyar Idők szerkesztősége ellen... Még szerencse, hogy elolvastam az eredeti cikket a MI-ben és kiderült, hogy valójában Kárpáti András a szerző... Jó lenne itt is kijavítani!
nyugalom
2018. január 17. 19:57
Orban utolerhetetlen politikus, na de azert nem mindenhato! Meg az idojaras is tole fugg,mindenki es minden mogott o all? Kicsit hitelesebben tessenek mar ragalmazni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik