Mi vagyunk az igazi Európa

2017. október 12. 17:15

Megyeri Dávid
Magyar Idők

A balos szlogen lecsupaszítva végeredményben helytálló: Orbán Viktor vagy Soros György?

„Orbán vagy Európa? – szól a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció nevű szekta új kampányának hamis szlogenje. Azt az unos-untig ismételt tévtoposzt igyekszik minden ellenkező tény ellenére sulykolni, hogy a kormány úgymond ki akarja vezetni Európából Magyarországot.

A populista jelmondat nem különösebben eredeti, hisz ezt szajkózza az egész liberóbalos mezőny. Érdemes mégis foglalkozni vele, mert állatorvosi szamárként mutatja, hogy a baloldalnak nevezett konglomerátum Európa alatt valójában éppen mindazt a tartalmat érti, ami az európai kultúrától távol esik. Más szavakkal: nekik európai érték minden, ami Európától idegen.

Ezért akarják elősegíteni az Európán kívüli tömegek beáramlását a kontinensre, így hazánkba is. Miután pedig Soros György a legerőszakosabb szorgalmazója Európa külső embertömegekkel való elárasztásának, nem kérdés, hogy ők európaiságon azt értik, amit a spekulánsguru képvisel. Valójában arra akarják rávenni az embereket, hogy a jobbközép magyar kormány ellenében az álfilantróp milliárdost és követőit ismerjék el legitim országirányító erőként. Így a balos szlogen lecsupaszítva végeredményben helytálló: Orbán Viktor vagy Soros György? Ilyenformán szándéka ellenére a szélsőbaloldali ellenzék a nemzeti konzultációt reklámozza.

Nemcsak a magyar miniszterelnök szálka a szemükben, hanem az, hogy a kabinet, valamint a konzervatív gondolkodású emberek közössége olyan értékrendet képvisel, amely minden tekintetben európai beágyazottságú. A keresztény-konzervatív, nemzetállami szemléletet ítélik felszámolandónak, ami elutasítja saját kultúrájának feladását. Európát viszont értelemszerűen a jobboldali politikai elit képviseli és nem az, amelyik »Jöjjön minden, ami nem európai!« jelszóval ki akarja iktatni a gyökereket. A valódi, manipulálatlan kérdés tehát úgy hangzik: Soros vagy Európa?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://m.mandiner.hu/trackback/119102