170 üzlet

Indulhat a Tesco-sztrájk

2017. augusztus 12. 12:00

Heteken belül totális sztrájk kezdődhet a Tecónál, csütörtökön ugyanis megalakult a sztrájkbizottság, a hazai Teco-üzletek nyolcvan százaléka pedig már csatlakozott is a törvényes tiltakozáshoz.

Heteken belül totális sztrájk kezdődhet a Teco-áruházaknál – tudta meg a Magyar Idők.

Csütörtökön megalakult az áruházlánc dolgozóit képviselő sztrájkbizottság, mostanra pedig a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete által irányított törvényes tiltakozáshoz a 216  hazai Tesco-üzlet 80 százaléka, illetve a gyáli és a herceghalmi logisztikai központok, valamint az ­online szolgáltatás munkavállalói is csatlakoztak.

A dolgozók azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy  határozatlan időre szóló teljes munkabeszüntetéssel harcoljanak a céljaikért. A KDFSZ elnöke szerint ezen célok között az alapbér emelése, a fizikai dolgozók munkakörülményeinek javítása és a dolgozókon lévő terhek csökkentése szerepel. 

A sztrájkra készülők azt szeretnék, hogy a a tanév elejétől a Tesco valamennyi munkavállalója esetén az idei és a tavalyi évhez képest a vállalati bértömeg növekedésének éves szintje érje el a 25 százalékot, valamint hogy ősztől az összes üzletben 15 százalékkal emeljék meg a rendes foglalkoztatottak létszámát, ha ez nem megoldható, akkor a hiányzó embereket a korszerű technikai eszközökkel pótolják. Kérik továbbá, hogy a munkaerőhiány miatt alkalmazott diákmunkások helyett megbízható munkaerőt alkalmazzon az áruházlánc.

A  Tesco vezérigazgatóját tegnap tájékoztatták a sztrájkbizottság megalakulásáról, illetve a megfoglmazott követelésekről. 

A bejegyzés trackback címe: http://m.mandiner.hu/trackback/116031