Tüntetés

Függetlenség Napját tartanak Juhász Péterék

2017. augusztus 11. 11:52

Az államalapítás ünnepén tartanak Függetlenség Napját Juhász Péterék – legalábbis ezt a nevet adták az augusztus 20-ra beharangozott, „óriási” tüntetésüknek.

Függetlenség Napja névre keresztelték augusztus 20-ára szervezett együttös tüntetést, melyet még július 27-én harangoztak be az ellenzéki politikusok.

Juhász Péter és Karácsony Gergely még július végén jelentette be, augusztus 20-ra „óriási” tüntetést szerveznek, ismert civilek és politikusok részvételével. A rendezvény célja a szabad sajtó, a demokrácia és a jogállam mellett való kiállás lesz – áll a rendezvény Facebook-eseményében. „A szabadságkorlátozó Orbán-rezsim folyamatos harcot hirdet mindenki ellen, aki tőle független. Ezt a harcot fogja folytatni a Fidesz ősztől is a média szabadsága és az európai magyar polgárok szabadsága ellen” – teszik hozzá a szervezők.

Az Együtt óriási tüntetésére eddig körülbelül 400 ember jelezte biztosra részvételét, további másfélezer pedig gondolkodik a megjelenésen.

A Függetlenség Napja névre keresztelt eseményen a nemzeti ünnepen délután 4-re várja a párt a szimpatizánsokat a Szabad sajtó útjára. Juhász és Karácsony mellett tüntetni fog az ex-KDNP-s Lukácsi Katalin is, és a nemrég népszavazási kezdeményezést beharangozó volt LMP-s Vágó Gábor is. Juhászék korábban beígérték Gulyás Márton aktivista részvételét is, ám az ő neve mostanra már nem szerepel a listában.

A bejegyzés trackback címe: http://m.mandiner.hu/trackback/115988