Hatcsillagos szállodát álmodott Etyekre a kormány

2017. május 19. 09:47

A Pannónia Szíve Program keretében sok egyéb fejlesztési terv mellett Magyarország első hatcsillagos szállodáját képzelte el a kormány Etyekre.

A Borsonline szúrta ki, mi mindent tervez a kormány a a Pannónia Szíve Program keretében, melynek célja  a Fejér, és részben Komárom-Esztergom megyében található, a Vértes, a Velencei-tó és Bicske által határolt terület – ahová egyébként Felcsút és Etyek is tartozik –turizmusának fejlesztése. A programra 2015 decemberében már adott 2,3 milliárd forintot a kormány.

A Pannónia Szíve Program tartalmazta volna a felcsúti kisvasút – részben uniós pénzből történő – meghosszabbítását Etyekig, de erről végül letett a kormány. Ami viszont még mindig szerepel a projekt tervei közöt, hogy a környéken létrehoznának egy 9000 négyzetméteres pezsgőmúzeummal kombinált élményfürdőt „Pezsgőfürdő” néven, egy „Hungarikum-fürdőt” a magyar találmányok emlékére Rubik-kocka témájú medencékkel, golyóstoll alakú csúszdával, C-vitamin bárral, illetve egy interaktív Planetáriumot a Bicske és Mány közötti térsében.

A tervek szerint Etyeken viszont több mint féltucat új szálloda épülne: három-három három- és négycsillagos, illetve Magyarország első hatcsillagos hotelének felépítését szorgalmazzák a program keretében. Az etyeki fejlesztéseknek egyébként külön miniszteri biztosa is van.

A bejegyzés trackback címe: http://m.mandiner.hu/trackback/112016