Több momentumos is milliókat kapott HÖK-ösként

2017. május 18. 14:34

Hat momentumos kapcsán gyűjtötte ki az Origo az Átlátszó adatbáziásából, hogy HÖK-ösként összesen mennyi pénzt kaptak az évek során.

Az Átlátszó által kiperelt adatok alapján gyűjtötte ki az Origo, hogy összesen 16 318 990 forintot kaptak HÖK-ösként a Momentum Mozgalom ismert tagjai. A lap szerint hat olyan momentumos is van, aki összesen több mint egymillió forintot kaptak a HÖK-ös büdzsékből. 

Zaránd Péter, a Momentum egyik alapítója – aki korábban az ELTE ÁJK-n Jurátus (kari lap) főszerkesztője, majd EHÖK közkapcsolati alelnöke és ELTE EHÖK elnöke volt – összesen  6 400 000 forinthoz jutott hozzá, bár ebből a 2012 februárjában a jutalomkeret terhére kapott 910 ezer forintról azt mondta, hogy ez nem az ő fizetése volt, hanem a kari lap megjelenését és a kari lap cikkszerzőit fizették belőle. Az Origo szerint ugyanakkor ezt csak a dologi keret terhére lehetett volna utalni, áfás számla ellenében, és nem a jutalom keretből. 

Dukán András – aki  ELTE TTK HÖK elnöke, az ELTE TTK HÖK Hallgatói Alapítványának tisztségviselője (külön fizetésért), valamint az ELTE EHÖK gazdasági alelnöke volt – összesen 2 731 700 forintot kapott HÖK-ösként. Tabajdi Péter, aki az Origo szerint szintén az ELTE TTK HÖK körkényékén mozgott, valamint az EHÖK informatikusa is volt, összesen 1 998 200 forintot kapott HÖK-ösként. Kőszegi Tamás, aki korábban az ELTE TÓK HÖK gazdasági alelnöke, valamint az ELTE EHÖK gazdasági és pályázati adminisztrációért felelős referense volt, összesen 1 844 000 forint pénzt kapott HÖK-ösként. Béni Kornél szintén az ELTE TTK HÖK elnöke volt, Dukán András Ferencet követte a sorban. Az Origo szerint jelenleg ő a TTK HÖK Hallgatói Alapítványának képviseletre jogosultja (külön fizetésért), összesen pedig eddig 1 797 090 forintot kapott HÖK-ösként. Soproni Tamás, a Momentum Mozgalom alelnöke pedig összesen 1 548 000 forintot kapott HÖK-ösként.

A bejegyzés trackback címe: http://m.mandiner.hu/trackback/112002