Helló, Magomed vagyok!

2017. április 21. 11:57

Nyilas Gergely
Index

Minden eddiginél nagyobbat ugrott Magyarország az elputyinizálódás útján április 20-án.

„A Groznijban született Magomedet, Budapesten élő orosz állampolgárt mélységesen felháborította, hogy a nagy honvédő háború hőseinek emlékművét Komáromy Gergely sárga vízfestékkel megbecstelenítette. »Felkutattuk ezt az állampolgárt, elbeszélgettünk vele, és most angolul és magyarul elnézést fog kérni« – mondta Magomed a Youtube-videón. Komáromy ezt meg is tette. Nem ismerek olyat, akik másképp tett volna a helyében. 

Nem is ő az első. Csecsenföld vezére, Ramzan Kadirov nem először ért el így bocsánatkérést. (...)

A Moszkva ellen egykor dzsihádot hirdetett néhai Ahmad Kadirov fia nagyon sokat megengedhet magának Oroszországban, cserébe a szeparatizmus felszámolásáért. És hála az orosz–magyar kapcsolatoknak, megteheti ezt most már Magyarországon is.

2006-ban még nem akadt civil csecsen, aki elégtételt vett volna ugyanennek az emlékműnek a meggyalázásáért. Ma már bátran megteheti, aligha kell tartania attól, hogy a magyar titkosszolgálatok felkapják a fejüket, vagy hogy a Pakssal lekenyerezett kormányfő szót emelne az ellen, hogy innentől orosz álcivilek mondják meg, hogyan tiltakozhatnak a kormány politikájával szemben a magyar polgárok.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://m.mandiner.hu/trackback/111091