Támogatás

Tízmilliókat kap a Fidesz pártalapítványától a CÖF

2017. április 20. 12:59

Csizmadia László a Magyar Nemzetnek elárulta: a Fidesz pártalapítványától 20 és 40 millió forint közötti támogatásokat kaptak az elmúlt években.

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetője szerdán Gulyás Gergelynek írt levelében jelezte: véleménye szerint nem csak a külföldi támogatásokat, hanem azt is jelezni kelljen, hogy ha valakit a kormány vagy valamilyen párt támogat. Mint írta: „a független véleményformáló szerepkörben fellépő civil szervezetek esetében nemcsak a külföldről érkező finanszírozás átláthatósága lényeges, hanem a belföldi – a vállalati, az állami, vagy az intézményes politikai szférából érkező – támogatások transzparenciája is, hiszen a függetlenként fellépő civil szervezetek a közvélemény befolyásolása révén vállalati lobbiérdekek érvényesítésére vagy kormányzati, illetve politikai propagandacélból is felhasználhatók”.

Ennek kapcsán kereste meg a Békementeket is szervező Civil Összefogás Fórumot (CÖF) a Magyar Nemzet. Csizmadia László, a CÖF alapítója és vezetője végül nem véleményezte Péterfalvi ötletét, mondván nem olvasta a nyilatkozatát. Azt viszont elárulta a lapnak, hogy a Fidesz pártalapítványától 20 és 40 millió forint közötti támogatásokat kaptak az elmúlt években. Emellett cégektől és magánszemélyektől kapnak még adományokat, külföldről nem, és állítása szerint az illetékes ellenőrző szerveknek mindennel el tudnak számolni.

A bejegyzés trackback címe: http://m.mandiner.hu/trackback/111050