Győzni is lehet

2017. április 20. 15:31

Horn Gábor
Népszava

Ha mindenki normálisan végzi a munkáját, igenis megmozdítható az a többség, amelynek nagyon elege van Orbán cudar világából.

„Valóban megnyerhető 2018: nem kéne mást tenniük a demokratikus térfélen lévő politikai erőknek, mint normálisan viselkedni, no és dolgozni.

Először is egészséges halmazokba kéne rendeződniük. A rendszerváltás óta jelen lévő pártoknak és személyeknek, akik következetesen magukénak vallják a rendszerváltás, a szabad Magyarország minden értékét, miközben tisztán látják a ’89-2010 között elkövetett hibáikat, egy listát kéne állítaniuk. Ehhez önmagában is kell némi kompromisszumkészség és kormányváltó akarat, hogy kezdjük a legnehezebbel: Gyurcsány Ferencnek le kell mondania arról, hogy ezen a listán szerepeljen. Nem azért, mert enged a többi rendszerváltó párt zsarolásának, hanem azért, mert személye – minden kutatás szerint – többet árt, mint használ, többeket taszít, mint vonz. Tehát egyszerű, száraz számítás szól e döntés mellett.  (...)

Szerencsés helyzetbe került a Fidesz demokrata alternatívája azzal, hogy végre van potens miniszterelnök-jelöltje. A 2014-es hagymázas kiválasztósdi-show helyett meglelték azt a Botka Lászlót, aki sikeresen vezeti három ciklus óta a városát, soha nem keveredett semmilyen botrányba, példamutatóan emberien viselkedett a menekültkrízis idején, és hitelesen hangzanak tőle az erősen baloldali ígéretek. A közvéleménykutatások is azt mutatják, hogy Botkát egyre többen elfogadják potens vezetőnek. Ő sikeres miniszterelnök-jelöltje lehet a kormányváltóknak, miközben persze ettől még pro forma a fiatal generációt képviselő pártok is adhatnak miniszterelnök-jelöltet.

Ami bizonyos: belenyugvás helyett jobb állva meghalni; feltartott kezek helyett helyénvalóbb értelmesen és keményen küzdeni.

Ha mindenki normálisan végzi a munkáját, igenis megmozdítható az a többség, amelynek nagyon elege van Orbán cudar világából.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://m.mandiner.hu/trackback/111056